SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Emma Răducanu, în lacrimi după eliminarea de la US Open: „Sunt căzută psihic, sunt tristă”

Emma Răducanu, împotriva Sofiei Kenin la US Open. foto: Imago
Emma Răducanu, împotriva Sofiei Kenin la US Open. foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 august 2024 11:33 / Actualizat miercuri, 28 august 2024 11:33

Emma Răducanu (72 WTA), jucătoarea din Marea Britanie cu tată român, în vârstă de 21 ani, a pierdut în primul tur la US Open, în fața americancei Sofia Kenin, locul 54 mondial, scor final 1-6, 6-3, 4-6. La conferință de presă, Emma a izbucnit în lacrimi.

Sofia Kenin a avut un start de meci fulgerător, iar fosta campioană de la US Open nu a reușit să-i facă față. Scurta a fost arma principală a americancei, lovitura sa unică, cu două mâini, fiind greu de citit pentru adversari. În setul al doilea, britanica a arătat mai multă răbdare în joc și a reușit să spargă defensiva lui Kenin.

Setul decisiv începuse bine pentru Răducanu care a avut o minge de break pentru o desprindere la 2-0, dar Kenin s-a redresat și a reușit să închidă partida într-o manieră confortabilă.

Emma Răducanu a izbucnit în lacrimi la conferință

Emma Răducanu a spus că lipsa meciurilor a fost cauza principală al eșecului ei, într-o conferință de presă emoționantă la New York, în care a și izbucnit în lacrimi. Jucătoarea de 21 de ani a ales să nu mai participe la niciun un turneu înainte de confruntarea de la Flushing Meadows, astfel nu a reușit să intre într-o formă bună de joc.

"Mi-aș fi dorit probabil să joc mai mult, înainte să vin la US Open. Știu că atunci când joci mult, la fel ca ceilalți jucători, te simți mai bine, totul se simte automat. Cred că am învățat ceva din asta si data viitoare îmi voi gestiona programul puțin diferit" a declarat britanica.

Răducanu s-a întors la Londra între Washington și US Open, neparticipând la Cincinnati. A izbucnit în lacrimi când a vorbit despre starea sa mentală: „Nu eram eu, a fost o decizie colectivă, dar nu prea poți să schimbi asta. Mă simt căzută psihic, sunt tristă. Evident, acesta este un turneu unde mereu vreau să am rezultate pozitive”.

Britanica nu a mai reușit să câștige niciun meci la US Open din 2021, atunci când a reușit sa câștige trofeul la 18 ani, devenind prima jucătoare venită din calificări care a reușit să pună mâna pe titlu. Anul trecut a lipsit de la openul american, iar în urmă cu doi ani a fost eliminată de Alize Cornet în primul tur.

Kenin se simte în mare formă

Sofia Kenin va da în turul al doilea peste Jessica Pegula, o altă americancă, aflată pe poziția a 6-a în lume.

La general, scorul dintre cele doua favorite ale publicului este 2-2, ultimul meci fiind adjudecat în 2021 de Sofia Kenin pe zgura pariziană. "Sunt foarte puternică din punct de vedere mental și simt că asta e ceva ce am avut dintotdeauna", a declarat americanca.

  • Articol scris de Cristi Stoica
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (11)
JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  29 August 2024, 14:17

ca si Ianis, tac-su dupa principiul: eu te-am facut, eu te fac praf!

Serban_radu.
Serban_radu.  •  28 August 2024, 21:09

Daca nu avea tata roman nu pierdea !

dobrin
dobrin  •  28 August 2024, 20:36
Postat de Van_Basten pe 28 August 2024, 12:03

Come to daddy...

Pragul minim de inscriere in clubul "Daddy" este de 1 miliard de euro.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează