SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Profeție sumbră despre cariera Emmei Răducanu: „Se simte îngrozitor de departe”

Emma Răducanu (foto: Guliver/Getty Images)
Emma Răducanu (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat joi, 29 august 2024 11:52 / Actualizat joi, 29 august 2024 16:55

Emma Răducanu (21 de ani, locul 72 WTA), câștigătoarea US Open din 2021, a fost supusă unei analize într-un editorial publicat de către Daily Mail. Sportiva britanică a fost eliminată de către Sofia Kenin (SUA) în primul tur al turneului de Grand Slam din Statele Unite, în trei seturi: 1-6, 6-3, 4-6.

Jurnalistul Mattew Lambert a sesizat faptul că jucătoarea de tenis ce are tată român nu a mai înregistrat niciun succes de la US Open din 2021, de când a reușit cea mai mare victorie din cariera ei.

El a ajuns la concluzia că Emma Răducanu trebuie să practice un tenis de o calitate superioară pentru a se apropia de forma sa de vârf, însă s-a arătat încrezător în potențialul sportivei. Lambert a subliniat că Emma a câștigat 60 % din meciurile din acest an, cu doar 3% mai puțin decât Jelena Ostapenko (locul 10 WTA).

Redăm editorialul referitor la Emma Răducanu publicat de Matthew Lambert în Daily Mail

„În cariera interesantă a Emmei Răducanu, încă un an de tenis de Grand Slam s-a terminat și, în mijlocul cavernelor stadionului Arthur Ashe de marți seară, totul s-a încheiat în lacrimi. Vorbind presei într-o sală de interviuri, Răducanu se afla la câțiva metri de terenul unde a câștigat titlul în 2021, dar acea noapte se simte îngrozitor de departe.

O înfrângere în primul tur în fața Sofia Kenin înseamnă că Răducanu nu a câștigat încă un meci aici, la New York, de când a ridicat trofeul și acest fapt clar doare ca un cuțit în coaste. «Mă simt dezamăgită. Mă simt... mă simt tristă, spuse ea, aplecându-și capul sub o șapcă în timp ce lacrimile au venit. «Evident că acesta este un turneu în care îmi doresc foarte mult să joc bine.»

Pe lângă lacrimi, a existat și o recunoaștere a lui Răducanu că și-a greșit programul în această lună și care a părut o greșeală semnificativă, ținând cont că este o tânără care obișnuiește să-și apere cu stăruință deciziile – în special apelul controversat de a se retrage din dublu mixt cu Andy Murray la Wimbledon .

Răducanu, pur si simplu, trebuie sa joace un tenis mai competitiv și dacă poate accepta această înfrângere în fața lui Kenin, atunci ar putea fi transformată dintr-un moment critic într-un moment de revenire.

Tânăra de 21 de ani a început lent împotriva lui Kenin și a rămas fără putere la final – exact așa cum ne-am putea aștepta de la o jucătoarea a cărei ultim meci a fost pe 2 august.

«Aș fi preferat să joc puțin mai mult înainte de a intra la US Open», a spus Răducanu. «Când am multe meciuri, la fel ca fiecare jucătoare, te simți foarte bine, simți că totul este automat. Deci da, cred că pot învăța din asta și pot să-mi gestionez programul ușor diferit.»

Tim Henman a fost un mare susținător al Emmei Răducanu – el a fost la petrecerea de la 4:45 dimineața într-un hotel din New York, sărbătorind titlul ei la US Open – dar chiar și el a recunoscut cu prudență că au fost făcute greșeli.

„Totul a fost un proces de reconstrucție când s-a întors de la operații (glezna și ambele încheieturi de anul trecut). Când a jucat, a jucat foarte bine», a spus Henman, la Sky Sports.

«A fost o mare parte a verii ratată. Au fost turnee mari și ea nu a fost o acceptată direct (pe tabloul principal), dar, retrospectiv, probabil că ar fi trebuit să se califice.»

«Învață tot timpul și îi ținem pumnii, va avea multe mai multe oportunități aici, la US Open, în viitor. Încă cred că jocul ei se îndreaptă în direcția corectă.»

Răducanu a fost întrebată dacă decizia de a reveni la Londra după Washington a fost o decizie personală sau de echipă. Ea a răspuns: «Aș spune că nu am fost eu. A fost mai degrabă un apel colectiv și asta s-a întâmplat.»

După cum spune ea, Răducanu nu poate schimba această decizie greșită, dar poate învăța din ea. De la începutul sezonului de iarbă până la Washington, ea a jucat cel mai bun tenis al ei de când a câștigat la US Open acum trei ani.

Semifinale la Nottingham, sferturi la Eastbourne, runda a patra de la Wimbledon și sferturi la Washington – pentru prima dată în carieră Răducanu a câștigat cel puțin două meciuri la patru concursuri succesive din tur.

Acum era momentul să mergi mai departe, să mergi pe valul ăla în calificările la Cincinnati sau la Cleveland, nu să te cedezi peste Atlantic. Ultimele cuvinte ale lui Răducanu înainte de a pleca din New York nu au fost deosebit de încurajatoare.

«Voi juca la Seul, acesta este următorul meu turneu”» , a spus ea. „Până atunci, mă voi întoarce și mă voi antrena, voi analiza unde am greșit și voi încerca să mă perfecționez pentru restul sezonului. Evident, Slam-urile s-au încheiat pentru anul acesta, dar nu mai este atât de mult până când Australian Open revine.

Răducanu se gândește deja la Australian Open din ianuarie, dar există o mulțime de puncte de clasament de jucat în 2024. Pentru a încheia pe o notă pozitivă, și Dumnezeu știe că există încă multe promisiuni în cariera acestei tinere de 21 de ani, Răducanu a câștigat 60 la sută din meciurile ei din acest an – cu doar trei la sută mai slab decât numărul 10 mondial, Jelena Ostapenko.

Jocul ei se dezvoltă bine și, în Nick Cavaday, pare să fi găsit în sfârșit un antrenor în care are încredere”, a scris Matthew Lambert în Daily Mail.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (3)
Freyya
Freyya  •  29 August 2024, 22:53

prea mult caz pentru o depasita

Van_Basten
Van_Basten  •  29 August 2024, 14:42

Fata asta e de nivel 100-200 WTA. Titlul ala la US Open a fost o mare surpriza si atat. Dar e bine ca au sarit sponsorii pe ea si e asigurata pe viata.

parpalache
parpalache  •  29 August 2024, 14:07

Tenisul wta e apanajul„cailor”slavo-germannice!Iar chinezoaica e prea feminina!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează