SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2024

Dezvăluirile antrenorului noii campioane de la Wimbledon: „Am păstrat același ritual, până și ceaiul îl făceam în aceeași ordine!”

Barbora Krejcikova salutând publicul după victoria la Wimbledon 2024 Foto: Imago +13   FOTO
Barbora Krejcikova salutând publicul după victoria la Wimbledon 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 14 iulie 2024 17:15 / Actualizat duminica, 14 iulie 2024 17:15

Barbora Krejcikova, 28 de ani, numărul 32 WTA, s-a încoronat la Wimbledon, după 6-2, 2-6, 6-4 în finala cu Jasmine Paolini, 28 de ani, locul 7 mondial. Antrenorul ei, Pavel Motl, a povestit cum i s-a creat atmosfera necesară pentru a putea să se concentreze cât mai bine pe meciuri.

Două jucătoare din Cehia au acum două titluri de Grand Slam în palmares: Petra Kvitova, recent devenită mamă, ambele trofee câștigate la Wimbledon (2011, 2014), și Barbora Krejcikova, campioană la Roland Garros 2021 și Wimbledon 2024.

Recenta învingătoare pe iarba londoneză a povestit în conferința de presă de după finală că nu a fost un vis al copilăriei să câștige Wimbledon-ul. „Am un carnețel în care am început să scriu când aveam, cred, 12 ani. L-am răsfoit recent și notasem acolo că în viitor mi-aș dori să câștig Roland Garros-ul.

Probabil că lucrurile s-au schimbat puțin când am cunoscut-o pe Jana și ea îmi povestea tot felul de lucruri despre Wimbledon, despre iarbă, cât de dificil i-a fost să câștige titlul și cât de emoțional a fost totul când, în fine, a reușit”, a relatat Barbora, amintind-o pe cea care i-a devenit mentor de la 18 ani, regretata Jana Novotna, campioană la All England Club în 1998.

De atunci am început să văd Wimbledon-ul ca pe cel mai mare turneu din lume”, a mai spus Krejcikova, care, într-adevăr, și-a împlinit visul de fetiță, impunându-se la Paris acum 3 ani.

Antrenorul s-a ocupat și de biletele pentru invitații Barborei Krejcikova

Venind după o perioadă dificilă, marcată de accidentări, cehoaica avea nevoie de confortul absolut pentru a putea traversa turneul londonez de Grand Slam cu încredere. Iar de asta s-a ocupat echipa ei.

„De la începutul turneului, am încercat să o luăm zi de zi, să nu ne gândim la viitor, să nu privim în urmă și să ne concentrăm doar asupra momentului. S-a întâmplat atât de repede. M-am concentrat doar pe joc, astfel încât să o pot ajuta pe Bara cât mai mult posibil. Încă nu pot evalua ce s-a întâmplat", a declarat Pavel Motl, antrenorul campioanei, după finală, pentru site-ul ceh tenisovysvet.

Barbora Krejcikova și Jasmine Paolini - finala feminină de la Wimbledon 2024 Foto: Guliver/GettyImages
Barbora Krejcikova - finala feminină de la Wimbledon 2024 Foto: Guliver/GettyImages
Jasmine Paolini - finala feminină de la Wimbledon 2024 Foto: Guliver/GettyImages
Jasmine Paolini - finala feminină de la Wimbledon 2024 Foto: Guliver/GettyImages
Barbora Krejcikova - finala feminină de la Wimbledon 2024 Foto: Guliver/GettyImages
+8 FOTO

Tânărul tehnician în vârstă de 26 de ani a avut inclusiv în sarcină să pregătească biletele pentru invitații cehoaicei la finală, mai mult de 40 de persoane. „M-am ocupat de aceste lucruri pentru ea încă de la început. A fost dificil să împart totul, să le pun în plicuri, să le trimit la poartă, să le scriu tuturor că le au acolo să le ridice... Dar îmi place", a declarat Motl zâmbind.

Barbora și Pavel se cunosc de când el avea 10 ani și ea 12. „Ea este din Ivancice, eu dintr-un orășel numit Prstice. Am fost la școală împreună, am jucat la Jocurile Olimpice de copii și tineret din regiunea Moravia de Sud, ne-am antrenat împreună și după ce a început să se antreneze cu Jana Novotna. Am rămas în legătură și după ce ea ajuns în top”, a spus el.

Motl a plecat în SUA în 2018 cu o bursă pentru Middle Tennessee State University, care se află în divizia de vârf a NCAA în ce privește tenisul. A studiat psihologie pentru licență și managementul sportului pentru master. Și-a încheiat studiile vara trecută și tot atunci a asistat-o pe Barbora, la rugămintea ei, începând cu turneul de la Cincinnati.

Ce a inclus ritualul de Wimbledon pentru campioană

El a dezvăluit în ce fel au ajutat-o membrii echipei să se simtă bine la Wimbledon. I-au oferit, spre exemplu, seturile sale preferate de Lego, iar ea s-a odihnit și a câștigat energie în timp ce le asambla.

După primul tur i-am dat Dubai, apoi a primit Tokyo. Și există zvonuri că ar putea exista un Teren Central Lego pentru finală, așa că vom vedea. Barei îi place și avionul Concorde, așa că poate îl va primi", a enumerat Motl.

Înainte de a părăsit Londra, vor merge la Balul Campionilor, o tradiție a Wimbledon-ului. „Eu trebuie să mă bărbieresc. Nu m-am bărbierit de două săptămâni", a spus Pavel râzând.

Nu este însă singurul element de ritual pe care l-au păstrat membrii echipei.

Rezumatul finalei de la Wimbledon Barbora Krejcikova - Jasmine Paolini

„Tomas Breicetl, preparatorul fizic, și cu mine obișnuiam să alergăm în fiecare zi în aceleași haine. El este complet nebun. Erau extrem de multe lucruri de genul ăsta. Luam aceleași mic dejunuri, ne făceam ceaiul în aceeași ordine. Când funcționează, trebuie să păstrezi lucrurile așa", a conchis vesel Motl.

Peste ceva mai mult de o lună va începe US Open-ul. Și probabil că ritualul va reveni, deși la New York e greu de găsit o casă liniștită, ca la Wimbledon, cu gazde amabile care să joace cărți împreună cu tine.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Rednic a făcut scandal cu arbitrul la finalul meciului: „Ai dat prea ușor penalty, abia așteptai să cadă!”. A continuat tirada și la flash-interviu: „Au căzut în capcană și cei de la VAR, și el”
Superliga
Mircea Rednic a făcut scandal cu arbitrul la finalul meciului: „Ai dat prea ușor penalty, abia așteptai să cadă!”. A continuat tirada și la flash-interviu: „Au căzut în capcană și cei de la VAR, și el”
Mihai Stoica a ieșit la atac după ce a văzut lotul lui Lucescu: „Fotbalul nu e așa simplu cum pare”
Nationala
Mihai Stoica a ieșit la atac după ce a văzut lotul lui Lucescu: „Fotbalul nu e așa simplu cum pare”
Declaraţii halucinante ale portarului de la UTA: „Eu am 70 de intervenţii, dar colegii nici nu ajung la poartă!
Superliga
Declaraţii halucinante ale portarului de la UTA: „Eu am 70 de intervenţii, dar colegii nici nu ajung la poartă!"

Top alimente care ne pot îmbunătăți viața sexuală, de la Cristian Mărgărit, nutriționist cu o experiență de peste 20 de ani: „În loc să căutăm să creștem testosteronul, mai bine eliminăm lucrurile care îl scad”

Nici Hagi, nici Balaci, nici Dobrin! » Fotbalistul român pe care Trică îl declară GOAT: „Pentru mine, a fost cel mai mare, cel mai MARE!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează