SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

România a rămas cu o singură jucătoare la US Open, după turul I » Cum s-au descurcat Gabriela Ruse și Ana Bogdan

Gabriela Ruse / Foto: Getty Images
Gabriela Ruse / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 27 august 2024 10:36 / Actualizat marti, 27 august 2024 10:44

Gabriela Ruse s-a calificat, marți, în turul al doilea de la US Open, ultimul Grand Slam al anului, după ce a câștigat în fața Juliei Grabher (6-3, 6-4). Tot marți, Ana Bogdan a părăsit competiția încă din primul tur al turneului de Mare Șlem, învinsă de Arantxa Rus, scor 4-6, 6-7 (5/7).

Venită din calificări, Gabriela Ruse (26 de ani, locul 122 WTA) și-a respectat blazonul de favorită în fața austriecei Julia Grabher (28 de ani, locul 1.023 WTA), pe care a învins-o în două seturi, scor 6-3, 6-4. Partida a durat oră și 12 minute.

Gabriela Ruse, ultima reprezentantă a României la US Open

Grabher a avut un procentaj de succes al primului serviciu superior față de cel al Gabrielei (60% față de 49%), însă românca a fost mai eficientă în privința câștigării punctelor (77% față de 55% pe primul serviciu și 56% față de 47% pe serviciul al doilea).

Gabriela a fost, de asemenea, superioară în privința punctelor câștigate în retur (45% față de 23% pe retur 1, respectiv 53% față de 44% pe retur 2).

Dacă în primul tur de la US Open a pornit ca mare favorită, lucrurile se vor prezenta în direcția opusă pentru Gabriel Ruse în turul al doilea. Românca o va înfrunta pe sportiva cehă Barbora Krejcikova (28 de ani, locul 8 WTA şi cap de serie 8).

Ana Bogdan, eliminată dramatic la US Open

Tot marți, Ana Bogdan (31 de ani, locul 81 WTA) a părăsit turneul de la US Open din primul tur, în urma eșecului dramatic administrat de olandeza Arantxa Rus (33 de ani, locul 95 WTA). Românca a capitulat în două seturi echilibrate: 4-6, 6-7 (5/7). Meciul a durat două ore și 13 minute.

Diferența dintre Bogdan și Rus a fost făcută la punctele câștigate pe serviciul al doilea (59% față de 41% pentru olandeză) și pe returul al doilea (59 % față de 41%).

Astfel, Gabriela Ruse a rămas singura reprezentantă a României în turul al doilea de la US Open. Luni, Jaqueline Cristian (26 de ani, numărul 69 WTA) a părăsit competiția, după ce a fost învinsă de către rusoaica Daria Kasatkina (27 de ani, numărul 13 WTA), scor 2-6, 4-6.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  27 August 2024, 18:22

Cam asta e tenisul romanesc fara mult blamatele veterane. Nu doar Halep, despre care nu are rost sa comentam, ce a realizat ea e efectiv exceptional, dar pana si Begu si Cirstea, nu mai vorbesc, Niculescu in zilele ei bune, Dulgheru care daca nu se accidenta putea face o cariera frumoasa, erau mult peste ce a venit dupa. Sunt cateva sperante mai tinere, insa greu de crezut ca vom mai avea acea generatie capabila sa duca pana la 2 jucatoare prin optimi de finala de mare slam, 6-7 pe tablourile principale, echipa de Fed Cup in semi-finale.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează