SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Victoria carierei! Gabriela Ruse a eliminat-o pe câștigătoarea de la Wimbledon și e în turul 3 la US Open

Gabriela Ruse a învins-o pe Barbora Krejcikova la US Open // sursă foto: Twitter @ WTA
Gabriela Ruse a învins-o pe Barbora Krejcikova la US Open // sursă foto: Twitter @ WTA

Articol de - Publicat miercuri, 28 august 2024 20:25 / Actualizat miercuri, 28 august 2024 20:26

Gabriela Ruse (26 de ani, locul 122 WTA) a reușit o victorie uriașă în turul 2 la US Open, eliminând-o pe Barbora Krejcikova (28 de ani, locul 8 WTA), câștigătoarea de la Wimbledon, dublă campioană de Grand Slam la simplu.

Gabriela Ruse, singura jucătoare din România prezentă în turul 2 la US Open, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian fiind eliminate în prima rundă, își continuă parcursul la New York.

Gabriela a reușit o mare surpriză în turul secund, eliminând-o în două seturi pe Barbora Krejcikova, favorita numărul 8 și câștigătoarea celui mai recent turneu de Grand Slam, Wimbledon.

Gabriela Ruse a obținut cea mai mare victorie a carierei și e în turul 3 la US Open!

Ruse a câștigat primul set cu 6-4. A condus cu 5-2 la un moment dat, Barbora s-a apropiat la 4-5 după ce a recuperat break-ul, apoi Gabriela i-a mai dejucat o dată serviciul adversarei și a închis setul la 4.

Setul 2 a avut o desfășurare diferită. Cehoaica a condus cu 5-3, a servit pentru meci la 5-4, dar Gabriela a reușit break-ul fix atunci când avea nevoie, a câștigat și următoarele două game-uri și s-a impus cu 7-5.

Urmează Paula Badosa. Ruse a învins-o când era locul 5 mondial!

Calificată în turul 3, Gabriela o va înfrunta pe Paula Badosa, locul 29 WTA.

Pentru Gabriela Ruse, acesta este un parcurs istoric. Ea nu mai ajunsese niciodată în turul 3 la un turneu de Grand Slam! Și pentru următoarea ei adversară, acest tur 3 reprezintă cel mai bun rezultat la US Open, numai că Badosa are și un sfert de finală de Grand Slam în CV, la Roland Garros, în 2021.

Ruse și Badosa s-au mai înfruntat o singură dată, în februarie 2022, la Dubai. Românca a câștigat atunci în 3 seturi, 6-3, 5-7, 6-4. Și aceea a fost o mare surpriză, Badosa fiind la acea vreme locul 5 mondial!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (21)
MaxiP
MaxiP  •  30 August 2024, 09:35
Postat de tase67 pe 28 August 2024, 20:46

Pentru cine stie mai putin despre tenisul feminin, acest rezultat este echivalentul unei victorii cu 2-0 contra Olandei la un Campionat European masculin de fotbal, ca cel recent incheiat. Bineinteles cu precizarea ca, fiind un sport de echipa, magnitudinea difera la fotbal in materie de interes si recunoastere la public. Multe aplauze pentru Gabriela si bafta mai departe

Acum nu vreau sa fiu eu ala negativist din tot articolul, dar nu stiu de ce comparatia cu Olanda. Bine, e greu sa faci o comparatie cu un sport de echipa. Da, e victorie sonora, e contra unei jucatoare cotata bine, totusi am zis inca de la Wimbledon ca acea finala a fost una din cele mai slabe din istorie, cu 2 jucatoare de un nivel cum rar vezi jucand o finala de mare slam. Ca atare, nici macar nu ma surprinde in mod deosebit victoria Gabrielei, e un rezultat important, sigur, contra unei jucatoare mult mai experimentate, dar nicidecum contra unei mari elite. Krejcikova e intr-adevar o foarte buna jucatoare de dublu, cred ca si-a atins apogeul la simplu, mai ales dupa victoria de la Londra, cred ca era cumva previzibil ca la US Open nu va avea un traseu foarte lung. Cumva era una din jucatoarele importante de batut la acest turneu. Consider totusi ca Olanda in fotbal inseamna ceva mai mult decat Krejcikova in tenisul feminin de simplu.

Trandafir
Trandafir  •  29 August 2024, 15:01

Un traseu exceptional. Trei victorii in calificari si una pe tabloul principal/deocamdata.. A urcat 25 pozitii in clasamentul WTA Live si a intrat in top 100. Succes mai departe si la simplu si la dublu. !

ccristian0
ccristian0  •  29 August 2024, 13:33

BRAVO, GABRIELA!!! FELICITARI!!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează