SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Gabriela Ruse - Paula Badosa, în turul trei de la US Open » Înfrângere dramatică pentru româncă în setul decisiv

Gabriela Ruse / Foto: Imago Images
Gabriela Ruse / Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 30 august 2024 20:49 / Actualizat vineri, 30 august 2024 22:22

Gabriela Ruse (26 de ani, locul 122 WTA) a fost învinsă în turul al treilea la US Open, unde a avut minge de meci,. Paula Badosa (26 de ani, locul 29 WTA) impunându-se cu 4-6, 6-1, 7-6 (8). Partida dintre Gabriela Ruse și Paula Badosa a fost ca o experiență cu un roller-coaster. A avut tensiune, momente plate și urcușuri amețitoare.

Românca a fost jucătoarea mai agresivă în primul set, reușind să o împingă e Paula Badosa dincolo de linia de fund a terenului, de unde loviturile jucătoarei din Spania nu mai aveau precizie și forță.

Paula Badosa i-a oprit în trei seturi visul Gabrielei Ruse

Venită din calificări și după o perioadă dificilă, românca și-a găsit inspirația și liniștea la New York. A câștigat trei meciuri în calificări și le-a învins pe tabloul principal al ultimului turneu de Mare Șlem din 2024 pe Julia Grabher și pe Brabora Krejcikova, campioana de la Wimbledon din acest sezon.

Gabriela Ruse a jucat pentru întâia oară în turul al treilea la un turneu de Grand Slam, dar acest lucru nu s-a văzut în evoluția sa din primul set. Chiar dacă gesturile sale trădau energia emoției adusă de o astfel de performanță, românca a fost jucătoarea mai bună. Ea a reușit 14 lovituri direct câștigătoare, în timp ce adversara sa obișnuită cu fazele superioare în astfel de turnee a reușit doar 9.

Ruse a făcut trei break-uri din opt posibilități și a încheiat primul set cu un rever în lung de linie, apoi a privit spre loja sa de unde au venit sfaturile. Românca este pregătită de Călin Ciorbagiu și de Monica Niculescu.

Gabriela Ruse a pierdut din energie în partea a doua

Setul al doilea i-a aparținut Paulei Badosa, care a fost superioară la toate capitolele, ea reușind mai multe lovituri direct câștigătoare decât Ruse, 12 față de 4 ale româncei. Jucătoarea din Spania a reușit să citească mai bine jocul româncei și a avut mai clar în minte ce are de făcut, asta și pe o scădere înregistrată în jocul româncei.

Decisivul avut un început echilibrat, ambele jucătoare câștigându-se serviciul în primele patru game-uri. Această liniaritatea fost întreruptă de o secvență de break-re-break, apoi s-a revenit la drumul de la început. S-a ajuns la 4-4, apoi Gabriela a reușit un game bun și a pus presiune pe adversara sa pe care o mai învinsese la Dubai în 2022.

Multă tensiune în decisiv

Presiunea s-a simțit, Gabriela având o minge de meci pe care Badosa a salvat-o cu un serviciu inteligent. S-a făcut 5-5 și tensiunea era densă pe arena Louis Armstrong, a doua arenă ca mărime din complexul de la Flushing Meadows. Apropierea de un deznodământ combinată cu dezamăgirea ratării mingii de meci au dus la un game în care Gabriela Ruse nu a reușit niciun punct. Badosa a trecut în față, 6-5, și a servit pentru a închide partida.

Gabriela și-a pus toată știința în retururile pe care i le-a administrat adversarei sale, reușind să o destabilizeze, astfel că românca și-a mai dat o șansă de a ajunge în optimi de finală, egalând la 6.

Ruse nu a început tocmai bine super-tie-break-ul, ea fiind condusă cu 4-0 de Paula Badosa, cea care drept cea mai bună performanță în turneele de Mare Șlem atingerea sferturilor de finală la Roland Garros în 2021.

Gabriela a făcut apoi ce i s-a strigat din tribune, să nu o lase pe Badosa să se distanțeze. A ajuns la 8-7, dar apoi a greșit returul și Badosa a avut prima minge de meci din partidă la 9-7. Românca a fost curajoasă și a dus scorul la 9-8. Badosa a servit excelent și s-a impus cu 10-8 după două ore și 32 de minute.

FINAL » Gabriela Ruse - Paula Badosa 6-4, 1-6, 6-7 (8-10)

  • 8-10! Paula Badosa câștigă dramatic meciul. Gabriela Ruse pierde partida, după ce a oferit un retur prea lung la serviciul adversarei sale spaniole.
  • 8-9! Gabriela Ruse atacă la fileu și salvează prima minge de meci din tie-break!
  • 7-8! Paula Badosa găsește asul și se distanțează la două puncte! Românca are răspuns și se apropie din nou la un punct.
  • 6-7! Românca revine la un punct în spatele spaniolei, după ce a controlat punctul până când iberica a greșit.
  • 4-7! Gabriela Ruse atacă pe parcursul punctului, însă Paula Badosa rezistă până când românca greșește și trimite în afara terenului.
  • 3-6! Gabriela Ruse pierde două puncte consecutive, după ce părea că remontează diferența din maxi-tie-break. Românca a trimis în afara terenul foarte ușor.
  • 3-4! Gabriela Ruse riscă și câștigă punctul cu o lovitură senzațională de rever.
  • 2-4! Paula Badosa comite o dublă greșeală, iar sportiva româncă revine în meci.
  • 1-4 în maxi-tie-break! Gabriela Ruse obține primul punct, după un început în forță al spaniolei.
  • 6-6! Gabriela Ruse reușește un break uriaș și trimite meciul în maxi-tie-break! Se joacă până când prima sportivă câștigă 10 puncte. În caz că scorul este 10-9, va fi necesară câștigarea unui alt punct pentru departajare.
  • 5-6! Paula Badosa obține un break la zero. Gabriela Ruse pare să fi cedat, după ce în game-ul anterior a pierdut o minge de meci în fața spaniolei.
  • 5-5! Paula Badosa își câștigă serviciul, după ce a salvat o minge de meci în fața Gabrielei Ruse.
  • 5-4! Gabriela Ruse își apără serviciul la primul avantaj după prima egalitate la 40. Românca a încheiat game-ul cu un serviciu în forță, la care Paula Badosa a returnat în fileu. Iberica va servi pentru a rămâne în meci.
  • 4-4! Paula Badosa își câștigă serviciul la zero. Iberica a făcut o demonstrație de forță în fața româncei într-un moment crucial al jocului.
  • 4-3! Gabriela Ruse trece pentru prima oară în avantaj în setul decisiv. Românca este la doar două game-uri de calificarea în optimile US Open.
  • 3-3! Gabriela Ruse a revenit rapid în meci. Românca a obținut imediat după ce a cedat pe propriul serviciu break-ul, învingând-o la 30 pe Paula Badosa. Returul Gabrielei a funcționat perfect în acest game.
  • 2-3! Paula Badosa obține primul break din setul decisiv, scor 40-15! Gabriela Ruse și-a încheiat serviciul cu o minge în fileu, după ce Badosa i-a plasat o minge scurtă.
  • 2-2! Gabriela Ruse câștigă din nou două puncte pe serviciul Paulei Badosa, însă eforturile sale se dovedesc a fi insuficiente pentru a obține break-ul care să o aducă în avantaj în setul decisiv.
  • 2-1! Gabriel Ruse își apără de data aceasta mai ferm serviciul. Românca a învins-o pe spaniolă la 15 și pare să își fi revenit după ce a pierdut fără drept de apel setul secund.
  • 1-1! Paula Badosa servește ferm și egalează la 1 în setul decisiv. Gabriela Ruse a obținut două puncte în fața sportivei spaniole.
  • 1-0! Gabriela Ruse începe cu dreptul setul decisiv. Românca își apără serviciul la avantaje, după ce a salvat o minge de break în fața Paulei Badosa. A fost primul game pentru Gabriela după 5 game-uri consecutive câștigate de Badosa.
  • A început setul al treilea!
  • 1-6! Paula Badosa restabilește pe propriul serviciu egalitatea la seturi. Gabriela Ruse a salvat admirabil trei mingi de set, însă sportiva spaniolă nu a putut fi oprită în secund secund.
  • 1-5! Gabriela Ruse este de nerecunoscut în setul secund față de prestația pe care a avut-o în primul set. Paula Badosa reușește un nou break și va servi pentru a egala la seturi.
  • 1-4! Sportiva spaniolă servește foarte bine și nu îi oferă din nou nicio șansă româncei, care a obținut doar un singur punct în game.
  • 1-3! Gabriela Ruse pierde la zero pe propriul serviciu. Paula Badosa a lăsat-o fără replică pe româncă.
  • 1-2! Paula Badosa a reușit să câștige la primul avantaj game-ul de pe propriu serviciu. Gabriela Ruse s-a luptat admirabil, însă a cedat în cele din urmă pe serviciul spaniolei.
  • 1-1! Gabriela Ruse îi oferă Paulei Badosa un răspuns pe măsură. Românca a cedat doar un singur punct pe propriu serviciu și a restabilit egalitatea în setul secund.
  • 0-1! Paula Badosa a început cu un set la zero pe propriu serviciu. Iberica a răbufnit după prestația solidă a româncei din primul set.
  • Start în setul al doilea!
  • 6-4! Excepțional! Gabriela Ruse câștigă primul set. Românca își menține calmul pe propriu serviciu în fața Paulei Badosa. Gabriela a avut inițiativa pe parcursul primului set, chiar dacă scorul a fost echilibrat.
  • 5-4! Gabriela Ruse reușește să obțină break-ul. Paula Badosa a câștigat doar un punct pe propriul servciu, iar românca va servi pentru set!
  • 4-4! Gabriela Ruse rezistă presiunii și își apără serviciul. Românca a salvat o minge de break grație unei lovituri fabuloase de forehand, la care Badosa nu a mai putut face nimic.
  • 4-3! Paula Badosa câștigă pe propriul serviciu și trece pentru prima oară în set în avantaj. La meci este prezentă și Monica Niculescu pentru a o susține pe Gabriela Ruse.
  • 3-3! Gabriela Ruse cedează pe propriul serviciu. Paula Badosa a obținut break-ul, după ce Gabriela a trimis cu reverul cu două mâini mingea în fileu, comițând astfel o greșeală neforțată într-un moment decisiv, pe o minge înaltă, la scorul de 40-30 pentru iberică.
  • 3-2! Gabriela Ruse a fost foarte aproape să se desprindă la 4-1 față de Paula Badosa. Game-ul a ajuns la avantaje, însă românca a clacat fix în momentele decisive. Urmează serviciul Gabrielei.
  • 3-1! Gabriela Ruse se desprinde pentru prima oară în set. Ruse a servit agresiv și se află la două game-uri în fața spaniolei. Badosa a câștigat doar un punct.
  • 2-1! Gabriela Ruse reușește un retur excepțional la ultimul punct al game-ului pe serviciul Paulei Badosa. Românca a realizat al doilea break din primul set, la prima minge de break.
  • 1-1! Paula Badosa reușește să revină în set rapid și să câștige break-ul. Iberica s-a impus cu 40-15 pe serviciul româncei.
  • 1-0! Gabriela Ruse a început meciul cu un break la zero! Paula Badosa nu a avut nicio șansă în fața româncei pe propriul serviciu.
  • A început meciul!

Informații înainte de meciul Gabriela Ruse - Paula Badosa:

Gabriela Ruse va încerca să producă o nouă surpriză la US Open, după ce în turul al doilea a eliminat-o pe Barbora Krejcikova (28 de ani, 8 WTA), scor 6-4, 7-5. Ultima româncă rămasă în Grand Slam-ul american o va înfrunta pe Paula Badosa, care a trecut în turul precedent de americanca Taylor Townsen (28 de ani, 48 WTA), scor 6-3, 7-5.

Va fi a doua confruntare dintre Gabriela Ruse și Paula Badosa. Românca a învins-o pe iberică la turneul din Dubai din februarie 2022 în trei seturi: 6-3, 5-7, 6-4.

Gabriela va încerca, de asemenea, să își stabilească un nou record în carieră. Ea se află pentru prima oară în turul trei la US Open și pentru prima oară în această fază a competiției la un turneu de Mare Șlem.

Până acum, pentru parcursul ei de la US Open, Gabriela Ruse a câștigat un cec în valoare de 215.000 de dolari.

Gabriela Ruse a recunoscut că este surprinsă de succesul cu Barbora Krejcikova

„Doamne! Nu am cuvinte în acest moment, nu îmi vine să cred. Barbora este o jucătoare incredibilă, a câştigat atât de multe meciuri. Este un vis pentru mine!

Chiar nu ştiu cum am câştigat, am vrut să îmi impun jocul. Tată meu este cel care îmi aduce noroc, este pentru prima dată în Statele Unite. Au fost zile emoţionante alături de echipa mea. Am fost accidentată câteva luni, sunt fericită că am revenit.

Sunt foarte încrezătoare acum! Nu ştiu cu cine voi juca în turul viitor, dar chiar nu îmi pasă în momentul acesta. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au venit aici să ne susţină. Îmi place New York-ul, este orașul meu favorit”, a reacționat Gabriela Ruse, la Eurosport.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Superliga
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (12)
MaxiP
MaxiP  •  31 August 2024, 08:36
Postat de In_my_opinion pe 30 August 2024, 21:04

Mare pacat ca a pierdut, a jucat cum n-am vazut o românca jucand asa...Puternic, curajos, spectaculos. Daca nu s-ar precipita la unele lovituri si ar invata sa-si controleze calmul la alte lovituri in care pune prea multa forța jucand la limita terenului, Gabi Ruse ar face performante mult mai mari si mai multe. E o jucatoare foarte buna, ii yrebuie un antrenor pitrivit. Bravo, Gabi!!!

Sincer, eu le-am vazut pe toate. Am vazut meciuri de genul la Begu, Ana Bogdan, Patricia Tig... nu mai vorbesc Cirstea. Din pacate sunt izolate. A ratat o sansa buna, nu ajungi usor in turul 3 al unui mare slam si chiar putea sa castige. A jucat bine, indiscutabil, sper sa fie un turneu de moral pentru ea. Dar in tenis conteaza constanta foarte mult, altfel azi joci sfert de finala de mare slam si maine poti fi eliminat in tur 1 de turneu ITF, nu sunt nici macar cazuri neaparat izolate (cu exceptia faptului ca nu prea joaca in ITF sfertfinaliste de mare slam).

MaxiP
MaxiP  •  31 August 2024, 08:34
Postat de constantin_dejanovici pe 30 August 2024, 20:53

Turneu foarte bun pentru jucătoarea noastră. Are potențial să ajungă în top 30. Probabil, în 2-3 ani vom ajunge să stăm în doar trei jucătoare: Jaqueline, Ruse și Todoni.

Toate au potentialul ala. Turneu bun, sa nu ne grabim sa tragem concluziile, performante izolate am mai vazut la multe. Imi amintesc cand a jucat Mitu optimi de finala la Roland Garros. Din pacate, la momentul actual, pare chiar o varianta optimista sa stam in aceste 3 jucatoare peste 2 ani, sper ca vor ramane la un nivel bun aceste 3 jucatoare. Mai sunt si altele promitatoare, dar nu stim la ce nivel vor confirma.

tonomat
tonomat  •  31 August 2024, 04:08

Dure'm-ar...bine c-a pierdut!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează