SPORTURI  »  TENIS  »  ITF

Golgheterul de la Campionatul Mondial s-a apucat de tenis după retragerea din fotbal » A câștigat 6-0, 6-0!

Sergio Aguero, Diego Forlan și Raul Garcia / Foto: Imago
Sergio Aguero, Diego Forlan și Raul Garcia / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 20 iunie 2024 13:58 / Actualizat joi, 20 iunie 2024 14:23

Diego Forlan (45 de ani), legendarul atacant uruguayan, a devenit jucător de tenis după retragerea din fotbal.

Diego Forlan a fost golgheter la Campionatul Mondial din 2010, când Uruguay a ajuns până în semifinale, unde a fost eliminată de Olanda, scor 2-3. Forlan a marcat 5 goluri la acea ediție, la fel ca și olandezul Wesley Sneijder, germanul Thomas Muller și David Villa, care a câștigat finala alături de naționala Spaniei.

Diego Forlan a devenit tenismen după retragerea din fotbal

Diego Forlan a devenit tenismen după retragerea din fotbal și joacă acum la un turneu ITF din Peru, la categoria 45+, unde a ajuns până în sferturile de finală, cedând doar trei game-uri în primele două tururi.

Bilanțul lui Diego Forlan până acum este de 8 victorii la 3 înfrângeri. Primul meci oficial al lui Forlan a fost câștigat de către uruguayan cu scorul de 6-0, 6-0, în fața spaniolului Ignacio Rivela.

Diego Forlan, carieră impresionantă în Europa

Diego Forlan și-a început cariera de fotbalist profesionist la Independiente, pentru care a evoluat între 1997 și 2002. A urmat transferul în Europa, unde a fost adus de către Sir Alex Ferguson la Manchester United.

Pe Old Trafford Diego Forlan a evoluat două sezoane, timp în care a câștigat un trofeu Premier League și o Cupă a Angliei.

Uruguayanul s-a transferat apoi în Spania, la Villarreal, pentru care a evoluat timp de trei sezoane, iar apoi a ajuns la Atletico Madrid, echipa pentru care a evoluat cel mai mult în carieră, timp de patru sezoane.

Forlan a câștigat în tricoul lui Atletico Madrid Europa League în 2010, iar apoi Supercupa Europei. Uruguayanul a mai evoluat apoi un sezon la Inter Milano, după care a părăsit fotbalul european, jucând pe rând la Internacional, Cerezo Osaka, Penarol, Mumbai City și Kitchee, unde și-a încheiat cariera în 2018.

VIDEO. Cum s-au cunoscut Steffi Graf și Andre Agassi: „Ori de câte ori îl vedeai pe terenul de tenis sau ceva, era greu de trecut cu vederea!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează