SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2024

VIDEO Iga Swiatek, favorita principală, eliminată de la Wimbledon din turul al treilea!

Iga Swiatek, eliminată în turul 3 la Wimbledon 2024 Foto: Imago
Iga Swiatek, eliminată în turul 3 la Wimbledon 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 iulie 2024 22:09 / Actualizat sambata, 06 iulie 2024 22:35

Poloneza Iga Swiatek, 23 de ani, lider WTA, a fost învinsă în runda a treia a turneului de Grand Slam de la Wimbledon de kazaha Yulia Putintseva, 29 de ani, numărul 35 mondial, 3-6, 6-1, 6-2.

O posibilă conexiune cu iarba londoneză a numărului unu WTA, Iga Swiatek, a fost întreruptă brutal în turul al treilea anul acesta de o Yulia Putintseva decisă și inspirată. Jucătoarea care reprezintă Kazahstanul din 2012 s-a impus cu 3-6, 6-1, 6-2, iar asta înseamnă că rezultatul de vârf al polonezei la Wimbledon rămâne atingerea „sferturilor” în 2023.

Putintseva, 29 de ani, de trei ori sfertfinalistă în turnee de Grand Slam până acum, Roland Garros 2016, 2018, US Open 2020, nu depășise până acum turul secund la All England Club, ceea ce face ca înfrângerea suferită de Swiatek să fie și mai acră.

Poate că nu înaintase la Wimbledon în carieră, însă în săptămânile trecute, Yulia a evoluat foarte bine pe iarbă, câștigând titlul la Birmingham și prelungindu-și seria la Londra.

Pe teren lucrurile s-au desfășurat clar. Kazaha a revenit după pierderea primului set și a mai cedat doar trei game-uri în următoarele două, făcând-o pe Iga, atât de autoritară pe zgură, să arate modest, șovăitor pe covorul verde.

Iga Swiatek: „Am lăsat-o să revină, nu trebuia”

„Am lăsat-o absolut complet să revină în setul al doilea, nu ar fi trebuit să fac asta”, a declarat Swiatek la conferința de presă. „Îmi amintesc greșelile pe care le-am comis, mi-e greu să analizez din altă perspectivă acum. Nivelul de energie a scăzut însă după setul întâi”, a subliniat ea.

Trecuseră aproape trei luni, de la Stuttgart, în aprilie, de când numărul 1 WTA nu mai pierduse un meci, ea încoronându-se aproape fără opoziție pentru a patra oară în carieră la Roland Garros în iunie.

„Mă simt atât de bine! Nu știu cum am reușit”, a declarat Yulia Putintseva în interviul de pe teren. „Am fost concentrată pe a juca rapid și a nu-i da timp de reacție. A funcționat”, a adăugat ea.

Antrenorul meu mi-a spus să rămân intensă la fiecare punct. Dar eu am fost așa mereu de când eram un copil”, a punctat zâmbind jucătoarea născută la Moscova.

Iga Swiatek, favorita principală, eliminată de la Wimbledon din turul al treilea!
Yulia Putintseva sărbătorind victoria din turul 3 la Wimbledon 2024 Foto: Guliver/GettyImages

Pentru Putintseva, care anul acesta mai are ca repere „sferturi” la Miami și Madrid, s-ar putea să fie nevoie de ceva în plus runda următoare, în care o înfruntă pe Jelena Ostapenko, 27 de ani, numărul 14 mondial.

Scorul întâlnirilor directe e 2-2, dar va fi prima ciocnire a lor pe iarbă. Letona are o semifinală în palmares la Wimbledon, în 2018.

Rezumatul meciului Iga Swiatek - Yulia Putintseva

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Episod de pomină în cantonamentul echipei de Liga 1: „Săream pe balcon și luam prăjituri. Să vă spun cum păcălea cântarul”
Superliga
Episod de pomină în cantonamentul echipei de Liga 1: „Săream pe balcon și luam prăjituri. Să vă spun cum păcălea cântarul”
Atacantul ce-ar putea fi marea surpriză a lui Il Luce la națională: născut în Austria, joacă în cupele europene, este pe lista granzilor României
Nationala
Atacantul ce-ar putea fi marea surpriză a lui Il Luce la națională: născut în Austria, joacă în cupele europene, este pe lista granzilor României
Răsturnare de situație cu transferul anunțat de FCSB! Gigi Becali oferă doar jumătate din suma cerută
Superliga
Răsturnare de situație cu transferul anunțat de FCSB! Gigi Becali oferă doar jumătate din suma cerută

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (8)
Trandafir
Trandafir  •  07 Iulie 2024, 16:31

Putintseva si Rybakina sunt 100 % rusoaice, nascute la Moscova, antrenate la Moscova. Au reprezentat Rusia si apoi au primit milioane de petrodolari sa Reprezinte Kazahstanul.

patratel2019
patratel2019  •  07 Iulie 2024, 07:40

Începusem să mă plictisesc de tenisul anost al polonezei! În sfârșit trimisă acasă să-și mai calmeze aroganța…

fibra
fibra  •  07 Iulie 2024, 07:39

Senzational tenis a jucat Putintseva (1,63 m.). Ea si Paoiini (tot 1,63 m.) au demonstrat ca fizicul nu e totul ci de multe ori inteligenta in joc.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează