SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

Iga Swiatek, testată două ore și jumătate de Mirra Andreeva la Cincinnati » S-a bucurat ca pentru un trofeu, dar urmează Aryna Sabalenka!

Iga Swiatek în acțiune la Cincinnati Foto: Imago
Iga Swiatek în acțiune la Cincinnati Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 17 august 2024 21:33 / Actualizat sambata, 17 august 2024 21:36

Numărul 1 mondial, Iga Swiatek (23 de ani), s-a impus cu mari emoții, 4-6, 6-3, 7-5, în fața adolescentei ruse Mirra Andreeva (17 ani, locul 24 WTA) în sferturile de finală al turneului WTA 1000 de la Cincinnati.

Două ore și jumătate, iar la final brațele au țâșnit în sus, ca pentru victorie într-o finală, nu cu două etape mai devreme. Meciul însă, tensiunea, durata au justificat reacția liderului WTA Iga Swiatek, care a întâlnit-o în premieră pe Mirra Andreeva în acest sfert de finală de la Cincinnati.

Tânăra în vârstă de numai 17 ani, care a cucerit recent, la Iași, primul titlu WTA din carieră, nu a arătat deloc timidă în fața celei care stă de ceva vreme pe prima treaptă a clasamentului mondial. Susținută și sfătuită din tribună de antrenoarea ei, campioană de Grand Slam, Conchita Martinez, Andreeva a pus stăpânire pe joc și a câștigat primul set jucând clar, agresiv, 6-4.

Swiatek a luat o pauză înaintea actului secund, a mers la vestiar și a revenit cu un plan ajustat pentru a întoarce partida.

Iga Swiatek: „Aveam nevoie să pun mai multă presiune pe adversara mea”

„Nu mai puteam juca așa cum o făcusem, aveam nevoie să pun mai multă presiune pe adversara mea, să fiu mai proactivă și să am o idee mai bună legată de ceea ce am de făcut”, a explicat ea la final, în interviul de pe teren. „Jucând în același ritm nu era suficient. Am schimbat un pic și am văzut rezultatele imediat”, a adăugat.

Imediat s-au văzut în setul al doilea, acolo unde Iga a acționat clar și nu i-a lăsat prea multe opțiuni Mirrei, însă în decisiv s-a mers strâns, cap la cap, până în prelungiri. Suspansul a ținut aprins interesul spectatorilor, stoici în căldura umedă apăsătoare și vântul de la Cincinnati.

Până la urmă, poloneza a făcut break la 5-5, apoi a servit pentru victorie, salvând o minge de break înainte de a închide la întâina șansă de meci avută.

25de lovituri câștigătoare a avut Iga Swiatek, Mirra Andreeva ajungând la 30. Rusoaica a greșit neforțat mai mult, de 40 de ori, poloneza în 37 de rânduri

Duel cu Aryna Sabalenka în semifinale

„Ea joacă și se comportă ca și cum e mai mare decât vârsta pe care o are. Nu mai jucaserăm înainte, dar am simțit că suntem la un nivel similar, a fost strâns și până la urmă fiecare punct a contat”, a explicat Iga Swiatek.

Anul acesta, ea a atins un nivel impresionant de reușită în turneele WTA 1000, cucerind titlurile la Doha, Indian Wells, Madrid și Roma, atingând semifinale la Dubai și doar la Miami cedând în „optimi”.

Pentru un loc în finală, se va revedea cu o figură foarte familiară, Aryna Sabalenka, favorita numărul 3 de la Cincinnati, cea care a trecut cu 6-3, 6-2 de Liudmila Samsonova în alt sfert de finală.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Helmut Duckadam a ajuns azi la spital și a intrat în operație pe cord deschis
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a ajuns azi la spital și a intrat în operație pe cord deschis
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Europa League
Becali, nevoit să plătească o sumă uriașă: „Trebuie să scot banii ăștia”
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează