SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Înfrângere grea pentru Ana Bogdan la Wimbledon » O singură jucătoare din România este în turul al doilea la Londra

Ana Bogdan în acțiune FOTO Gulliver/GettyImages
Ana Bogdan în acțiune FOTO Gulliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2024 18:55 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2024 04:00

Ana Bogdan (31 de ani, #57 WTA) a luptat peste trei ore, dar a fost învinsă în primul tur de Cristina Bucșă (26 de ani, #64 WTA) cu 6-4, 4-6, 7-6 (5). Dintre cele șase românce prezente la Londra, doar Anca Todoni (19 ani, #142 WTA) a avansat, ea urmând să o întâlnească miercuri pe Coco Gauff (20 de ani, #2 WTA).

Ana Bogdan și-a început drumul la Wimbledon 2024 împotriva spaniolei Cristina Bucșa, o jucătoare pe care românca a întâlnit-o pentru prima dată.

Aflate pe locuri comparabile în ierarhia mondială, 57 – Bogdan, 64 – Bucșa, cele două au, de asemenea comparabil, o apropiere redusă față de iarbă. Totuși, Ana și-a stabilit anul trecut cel mai bun rezultat al ei la Wimbledon, atingând turul al treilea.

Pentru Cristina, sportiva născută la Chișinău, dar care din 2015 reprezintă Spania în competiții, vârful îl reprezenta turul 2 pe care l-a reușit tot în 2023, la debutul ei pe tabloul principal de la All England Club.

Primul set i-a aparținut Cristinei Bucșa

Bucșa a început mai bine meciul, făcând break din primul game și consolidându-l apoi până la 3-1. A speculat startul mai lent al adversarei, care însă a tresărit în game-ul al șaselea, returnând eficient și câștigând, la rândul ei, contra serviciului pentru a echilibra setul.

A și condus Bogdan pentru scurtă vreme, 4-3, însă nu și-a putut păstra nivelul la serviciu și a cedat din nou. A avut apoi o oportunitate de a netezi din nou scorul când Bucșa încerca să închidă setul, nefructificată însă.

Actul inaugural i-a revenit ibericei stabilite în Torrelavega, în Cantabria, cu 6-4, meritat, până la urmă. Ea a atacat mai mult, a avut mai des inițiativa, venind la fileu și câștigând 8 din cele 9 puncte jucate. A adunat, de asemenea, 11 lovituri câștigătoare față de cele 6 ale Anei.

La 1-1 în setul al doilea însă, meciul, la fel ca toate celelalte de pe terenurile exterioare, a fost suspendat când a început să plouă suficient de tare pentru a pune în pericol siguranța jucătorilor pe iarba alunecoasă.

Ana Bogdan, revenire după ploaie

Întrerupt la aproximativ ora 14:15 a României, duelul s-a reluat în jur de 15:40. Iar de la vestiare a venit o Ana Bogdan diferită, mai incisivă și exactă în a-și concretiza ocaziile.

Actul a fost echilibrat, însă creșterea româncei a contat, ea reușind să facă singurul break al părții secunde exact când a trebuit, la 5-4, pecetluind-o cu 6-4.

Înainte de startul Wimbledonului, Bogdan a jucat un singur turneu pe suprafața verde, pierzând în primul tur al calificărilor la Eastbourne, concurs WTA 500, în fața britanicei Ella Mcdonald, locul 640 mondial la momentul respectiv.

Bucșa a avut trei tentative: la Nottingham, turneu WTA 250, a fost învinsă în runda inaugurală de Diane Parry din Franța, la Birmingham s-a oprit în turul 2 al calificărilor, iar la Eastbourne în primul.

O luptă de 98 de minute

Setul al treilea a fost extrem de echilibrat, fiecare dintre cele două jucătoare încercând să conducă jocul, s-a mers cu serviciul până la 3-2, apoi a urmat o serie de trei break-uri, românca ajungând în situația de a închide partida la 5-3, având și două mingi de meci.

Cu o ultimă tresărire de orgoliu, Cristina a făcut din nou break și a prelungit decisivul. Prilej pentru ca partidă să fie din nou întreruptă din cauza ploii la scorul de 5-4, avantaj Bucșa.

După o oră de întrerupere, jucătoarele au revenit pe teren, iar Cristina a câștigat primul punct și a făcut 5-5. S-a ajuns la 6-6 și a urmat un tie-break până la zece pentru a stabili câștigătoarea.

Jucătoarea născută la Chișinău a pornit din nou bine și a condus cu 4-0, 5-1, 6-1 și până la urmă s-a impus cu 10-5. Ultimul set a durat 98 de minute, iar întreaga partidă s-a întins pe trei ore și treisprezece minute.

Cristina Bucșa o va avea adversară în runda secundă pe Jessica Bouzas Maneiro (21 de ani, numărul 83 WTA), cea care a produs surpriza și a învins-o pe Marketa Vondrousova, campioana en titre de la Londra, cu 6-4, 6-2.

Rezultatele româncelor în primul tur la Wimbledon 2024

  • Anca Todoni (142 WTA)- Olga Danilovic (Ser, 116 WTA) – 7-5, 6-1
  • Ana Bogdan (57 WTA) - Cristina Bucsa (Spania, 64 WTA) 4-6, 6-4, 6-7 (5)
  • Irina Begu (126 WTA) - Lin Zhu (China, 61 WTA) 0-6, 4-6
  • Bianca Andreescu (Canada, 176 WTA) - Jaqueline Cristian (62 WTA) 4-6, 2-6
  • Sorana Cîrstea (31 WTA) - Sonay Kartal (Marea Britanie, 298 WTA) 6-3, 2-6, 0-6
  • Gabriela Ruse (152 WTA) - Elena Rybakina (4, Kazahstan), 4-6, 1-6

Citește și:

„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Nationala
„Florin Niță nu s-a înțeles cu Gaziantep” » Turcii anunță unde se transferă portarul, după prestațiile de la EURO 2024
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Nationala
Spaniolii de la AS, despre viralul „optimilor”: „Cel mai curios gest de la Euro este cel al României”
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri”, gest care a declanșat un imens scandal la Euro
Euro 2024
Erdogan vine la Olanda - Turcia, special din cauza lui Merih Demiral și a salutului „lupilor gri”, gest care a declanșat un imens scandal la Euro

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  03 Iulie 2024, 10:53

Ziaricii,vorba stiti cui,se intrec sa faca greseli probabil ca l-i s-a promis si prima.

danut.petnaise
danut.petnaise  •  02 Iulie 2024, 22:27

Luminița, după rezultatele tale avem 3 jucătoare în turul 2. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

matetovicimircea
matetovicimircea  •  02 Iulie 2024, 22:22

Tipic Ana Bogdan…meciul acesta e cam imaginea carierei ei in tenis.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează