SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Ion Țiriac a răbufnit: „Băi, treceți legea aia, nu faceți nunți și botezuri ca-n sălile lui Năstase!”

Ion Țiriac la emisiunea Prietenii lui Ovidiu +50   FOTO
Ion Țiriac la emisiunea Prietenii lui Ovidiu

Articol de - Publicat luni, 09 septembrie 2024 11:08 / Actualizat luni, 09 septembrie 2024 11:22

Ion Țiriac (85 de ani) spune, la „Prietenii lui Ovidiu”, că voia să construiască de la zero un patinoar la Brașov, dar Consiliul Local n-a fost de acord ca miliardarul să pornească o astfel de investiție. Miliardarul speră să treacă o lege de parteneriat public-privat care să ușureze investițiile oamenilor de afaceri în infrastructură sportivă.

După construirea patinoarului din Otopeni, miliardarul Ion Țiriac spune că ar fi vrut să se implice și în dezvoltarea sportului de sub Tâmpa. Un patinoar modern dedicat în principal copiilor care să aibă acces gratuit pe gheață.

După finalizare, complexul sportiv ar fi urmat să fie pus gratuit la dispoziția municipalității, care va achita costurile de funcționare și întreținere. Doar că propunerea primarului Allen Coliban nu a trecut de votul consilierilor locali.

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Ion Țiriac a răbufnit față de situația de la Brașov și a explicat cum ar fi fost obstrucționat.

Ion Țiriac: „La pușcărie cu toți! De-abia așteptăm să falsifice”

- Vreau să vă întreb de construcția de baze sportive...
- În statutul Fundației, avem trecut ca până la 50 la sută din fiecare an să investim în sport. Aștept legea care să ne ajute. Am vorbit și cu domnul prim-ministru, să facă legea asta, pentru public-privat, o lege prin care să poți să faci ceva pentru comunități. Dacă în toată țara asta sunt atâtea terenuri în care nu există nimic, iar mâine dimineață fac un patinoar, ce pierde statul?

- Nimic.
- Vreau să fac un patinoar pentru copii și tineret. Ce pierde statul? Și îl dau primăriei, care nu pierde nimica. Bă mai mult, sunt angajați oameni, se plătesc taxe și se dă de lucru. Nu mă interesează că unii spun cum cutare companie sau cutare ONG sau nu știu cine se dedau la lucruri nasoale. La pușcărie cu toții! Dacă falsifică cineva, că atunci le iei tot! Absolut. Legea asta trebuie să treacă. Avem și speranța că primarul de la Dorohoi, Băicoi... Istoria cu primarul de la Brașov o cunoașteți?

+45 FOTO

Allen Coliban l-a șocat pe Ion Țiriac: „Păi eu n-am teren”. „Cum n-ai teren, dom'le?”

- Nu, la ce vă referiți?
- Un an jumate, primarul de la Brașov... Taică-su mi-a fost profesor la Șaguna, înainte să mă dea afară din liceu...

- V-a dat afară din liceu?
- În clasa a noua m-au dat afară din liceu!

Ion Țiriac a răbufnit: „Băi, treceți legea aia, nu faceți nunți și botezuri ca-n sălile lui Năstase!”
Allen Coliban

- De ce?
- Păi făceam numai sport. Prost nu eram. Adică, din punct de vedere academic, n-avea cum să mă dea. Dar, în sfârșit. Primarul: „Doamne, n-avem patinoare, avem numai unul singur. Noi suntem cu istoria cu patinoarul. Matale vii de aici, de la Steagul Roșu....”. La Brașov când jucam eu hochei erau opt echipe. Puneam apă cu furtunul... Nu era artificial, nu era nimic.

- Așa.
- I-am zis. Ai 400.000 de locuitori, nu-l facem în oraș, zi-mi unde ai teren. „Păi eu n-am teren”. „Cum n-ai teren, dom'le? Ești tot Brașovul, cum să n-ai teren?”. „Păi n-am teren, de unde?”. „Eu îți fac patinoarul care nu mai costă 4 milioane, ci opt! Am 10 milioane, mi-a dat Fundația pentru făcut. Vreau patinoarul, vreau o sală de judo și vreau și 3 culoare de scrimă”.

- Da.
- Brașovul totdeauna a fost bun la asta și la judo. A dispărut judo din Jocurile Olimpice... Revenind. I-am spus: „Fii atent! Eu pot să-l fac, dar eu nu mai am cum să-l administrez. Eu îți dau cheile după ce le-am făcut”.

Țiriac, condiție obligatorie: „Să nu faci nunți, botezuri ca în sălile lui Adrian Năstase”

- Și te ocupi de el.
- Semnezi cu mine. Copiii până la 12 ani gratis! Patinaj, hochei, patinaj artistic, patinaj viteză... După, publicul matale. Sponsori la matale. Nu mă interesează, chiar îți mai dau eu de la Allianz. Domnul Vizer îmi mai dă două tatamuri, îmi dă și doi antrenori. Eu la «bătrânii» mei, de peste 12 ani, am luat un antrenor din Slovacia, la hochei. Hai să facem... Ăsta-i contractul. Dacă nu faci ce trebuie, ți-l iau imediat înapoi.

- Și ce s-a întâmplat?
- Am cerut să facă nunți, botezuri ca în sălile lui Adrian Năstase. Nenorocul lui că avea 12 inși cu el și 14 care făceau opoziție. Până la urmă am cumpărat eu terenul! Poți să crezi că au votat contra!

- În Consiliul local.
- Da, s-a terminat orice discuție, bine, mulțumesc, la revedere.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (16)
Moshu
Moshu  •  10 Septembrie 2024, 11:12
Postat de CC69 pe 09 Septembrie 2024, 18:20

Lasa-ne bai Tiriac cu povestile astea. Nu te saturi de legi date special pentru tine?!

...saraci cu duhul...parteneriat public-privat este pentru tooaata lumea...dar,de unde nu-i,nici Dumnezeu nu cere...fii fericit..

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  09 Septembrie 2024, 19:10

...daca ar vrea Tiri sa faca un patinuar in Craiova ...Olga s ar opune ...de ce ar vrea Tiri sa ne faca bine cu de a sila?

CC69
CC69  •  09 Septembrie 2024, 18:20

Lasa-ne bai Tiriac cu povestile astea. Nu te saturi de legi date special pentru tine?!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează