SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Ion Țiriac redeschide conflictul cu Serena Williams: „Îmi pun întrebări din punct de vedere legal”

Serena Williams în 2013 cu trofeul de la Roma FOTO Imago Images
Serena Williams în 2013 cu trofeul de la Roma FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2024 20:33 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2024 21:56

Ion Țiriac (85 de ani) consideră nedrept faptul că Serena Williams (42 de ani) a putut folosi de-a lungul carierei mai multe substanțe care se află pe lista interzisă.

Ion Țiriac a abordat subiectul dopajului sportiv, care l-a afectat chiar și pe Jannik Sinner, numărul 1 ATP.

Omul de afaceri acuză Agenția Mondială Anti-Doping de dublu standard, în cazurile în care unii sportivi au dreptul să folosească anumite substanțe interzise, motivând că ar suferi de boli care ar impune administrarea medicamentelor. Face referire inclusiv la Serena Williams.

Ion Țiriac face acuzații la adresa Serenei Williams: „Deci astea sunt niște întrebări pe care eu mi le pun acum și din punct de vedere legal”

„Voi v-ați gândit vreodată la treaba care se numește waivers, în engleză? Se numesc excepții, în românește. Cum e posibil să-ți dea cineva dreptul, în 9 direcții diferite, să folosești produse care sunt pe lista neagră, interzisă, numai pentru că ești bolnav? Dar tu ai declarat: «Eu sunt bolnav de spiritism, de nu știu ce» . Și ai 9 waivers-uri.

Să spunem că cel care a câștigat 100 de metri, la Paris, are 8. Cum poate un sportiv să aibă 8 excepții față de al doilea, care avea același timp și nu are nicio excepție? Iar din astea 8 excepții, multe din excepţii s-ar putea – că de aia sunt pe lista neagră – să îți ridice oarecum performanța. Unde mai e egalitatea, unde mai e dreptatea și cine este Dumnezeul ăla care îți dă excepțiile sau care hotărăște?

Nu, domnule, stai un pic, pentru că, știți, să vedeți, pentru că copilul… de când e copil, are bolile astea. Deci un copil cu nouă boli! Tenis! Nouă boli, la tenis! După câte înțeleg, Serena are nouă excepții dintotdeauna. Cum e posibil? Când ai un copil așa și are 9 boli, nu te duci cumva la un spital, la doctor? O dai la tenis, unde face șase ore pe zi și îi ruinezi viața?

Deci astea sunt niște întrebări pe care eu mi le pun acum și din punct de vedere legal, și din punctul de vedere al fostului președinte al Comitetului Olimpic. O să îmi iau toate informațiile medicale și legale posibil și mă duc cât pot de departe cu treaba asta. Să văd ce e adevărat și ce nu e”, a spus Ion Țiriac, conform sport.ro.

De-a lungul carierei, Serena a luat prednison (antiinflamator), oxicodonă (analgezic opioid semisintetic utilizat pentru dureri severe) și tetraciclină (antibacterian folosit în infecții).

Pentru a putea folosi aceste substanțe în uz terapeutic, Serena a demonstrat că suferă de embolie pulmonară (cheaguri de sânge pe plămâni), tromboză, inflamare cronică și Sindromul Sjogren, o afecțiune autoimună. 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
267890
267890  •  06 Septembrie 2024, 09:26

Dl Țiriac de ce nu se intreabă cum a reușit Simona Halep să răstoarne decizia ITIA, o decizie bine documentată, care arăta clar că Halep s-a dopat. Oare dl Tiriac nu stie că cu bani se poate cumpăra orice decizie? Iar în cazul americanilor nici de bani nu e nevoie.

sughibughi
sughibughi  •  05 Septembrie 2024, 07:40

il redeschide la gsp, adica nicaieri

Vezi toate comentariile (2)
Comentează