SPORTURI  »  TENIS  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV „Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Ion Țiriac, invitat în platoul Gazetei Sporturilor FOTO Raed Krishan +43   FOTO
Ion Țiriac, invitat în platoul Gazetei Sporturilor FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2024 11:15 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 14:09

Ce pensie are Ion Țiriac? O întrebare care face înconjurul presei, dar pe care miliardarul nu a comentat-o frontal. Până acum, când a fost invitat la Prietenii lui Ovidiu, emisiunea de miercuri a Gazetei Sporturilor.

Casa Națională de Pensii a început să trimită deciziile de recalculare începând cu 16 august 2024. Toți pensionarii ar fi trebuit să primească deciziile până la finalul lunii. Care e situația în care se află miliardarul Ion Țiriac?

Conform unor informații publice, Ion Țiriac are o pensie de 12.000 de lei lunar, datorită unei cariere sportive consistente și a faptului că a avut post în Ministerul de Interne. Conform declarațiilor din platoul GSP, această pensie nu va crește, pentru că omul de afaceri nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

Întrebat frontal despre sumă, Țiriac a oferit un răspuns interesant la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Ion Țiriac, întrebat frontal de Ovidiu Ioanițoaia: „Ce pensie primiți de la statul român?”

- Domnule Țiriac, ați primit pensia recalculată. Aveți pensie, nu?
- Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă... asta nu este foarte meritoriu din partea mea. Nu am întrebat niciodată de pensie și nici nu știu ce pensie am. Nici nu știu cât am dreptul la pensie și așa mai departe. Adică nu am cerut niciodată. Nu știu! Nu știu...

- Dar spuneți-mi estimarea asta că averea dumneavoastră ar fi de 2,1 miliarde de euro e corectă?
- Cred că ne jignește lumea, domne! Oamenii ăștia muncesc în fiecare an. Eu am muncit pentru turneul ăla de tenis de la Madrid 20 de ani.

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”
Ion Țiriac a premiat cu o mașină fiecare sportiv român care obține o medalie de aur la Jocurile Olimpice

- Dar...
- Sigur că îl cumperi cu 3 lei și îl vinzi cu 400. Dar ai făcut ceva cu el! Adică nu vinzi același lucru. Avem totuși cea mai mare companie de asigurări din România. Iar sfatul meu pentru oameni este: asigurați-vă cu orice aveți! Dar sunt multe asigurări în România. Nu numai a noastră.

- Aveți o companie de asigurări, da.
- Nici nu-mi spun numele. Însă ăștia au venit și le-au dat câștigătorilor, adică tuturor medaliaților, patru ani de zile asigurare totală. Nu numai la mașini, ci și de viață. Mi-am scos pălăria! Dar nu am făcut asta ca să-mi aduc alți doi clienți. Nu-mi trebuie clienți. Cine vine vine. Cine nu vine nu vine.

Nu sunt bogat! Am dat totul fundației, cu plăcere. Iar ce fac eu astăzi e din cauză că am avut mai mult noroc în viață decât alții
- Ion Țiriac

Cine este Ion Țiriac?

  • Data nașterii: 9 mai 1939, Brașov
  • Debut în turneele profesioniste de tenis: 1968
  • Anul retragerii: 1979
  • Victorii/înfrângeri simplu: 151/159
  • Cea mai bună performanță Grand Slam simplu: „sferturi" Roland Garros (1968)
  • Victorii/înfrângeri dublu: 293/140
  • Număr titluri dublu: 22
  • Cea mai bună performanță Grand Slam dublu: câștigător Roland Garros (1970, cu Ilie Năstase)
  • Între 1958 și 1964 a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la JO de iarnă Innsbruck și la CM
  • A jucat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute în fața SUA, cu Ilie Năstase partener: 1969, 1970, 1972
  • A fost manager și antrenor al unor mari tenismeni: Ilie Năstase, Guillermo Vilas, Henri Leconte, Boris Becker, Marie Joe Fernandez, Steffi Graf, Marat Safin, Anke Huber, Goran Ivanisevici
  • A devenit primul român din istorie a cărui avere a depășit bariera unui miliard de euro în Topul Forbes
  • Își derulează afacerile în domeniile auto, transport aerian VIP, finanțe/bănci, asigurări, imobiliare, energie și sport
  • A deținut sau deține licențe pentru turnee de tenis la Stuttgart, Hanovra, Madrid și București; cel din capitala României a funcționat în perioada 1996-2016
  • A fost președintele COSR în perioada 1998-2004
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (34)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  07 Septembrie 2024, 13:26

"Mistretule " , nu candidezi la presidentie ?...

Vardy.Party
Vardy.Party  •  06 Septembrie 2024, 16:35
Postat de Van_Basten pe 06 Septembrie 2024, 07:22

Linda e ca in serialul omonim politist si unguresc: cand dadea o karata dupa ceafa unui raufacator, Linda striga...Lindaaaaaaaa. Un fel de marca inregistrata. Bietul Clint... :)))))) https://ro.wikipedia.org/wiki/Linda_(serial)

Hi hi, îi spun lu’ Clint! Să vezi ca se scârbește ăsta, si o preia Vardy pe Lindaaaah. Ce, “Tippani” (coreeancă) nu îi ajunge? Auzi la Clint; cică ii aduce aminte de tinerețe. Bă Clint, it’s not love cand to le bombardezi satul. Da’ Țăranu’ tot țăran, ce daca ăsta e născut in San Fran?

Vardy.Party
Vardy.Party  •  06 Septembrie 2024, 16:31
Postat de Van_Basten pe 06 Septembrie 2024, 00:41

E un substrat aici: Mi-e rusine ca eu nu ma gandesc deloc la banii aia desi stiu ca pentru voi e o suma importanta. Mi-e rusine ca sunteti saraci.

Bingo! Uite cum Bastenitos “vede” ce nu vede 2J dă milioane! Asta dacă or mai fi 20… Mergem in vizită la Ganezu’, Batenitos, văd că așa a decis viața, pentru noi. See you on the other side.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează