SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

Ion Țiriac nu crede în ideea lui Roger Federer: „Nu înseamnă nimic!” » Francezii veniți la București l-au luat la întrebări: ce membru al Big 3 îl numea „șeful”

Ion Țiriac, în interviul acordat celor de la We Love Tennis +34   FOTO
Ion Țiriac, în interviul acordat celor de la We Love Tennis

Articol de - Publicat marti, 20 august 2024 13:54 / Actualizat marti, 20 august 2024 14:18

Ion Țiriac le-a spus pe șleau francezilor de la We Love Tennis opinia sa despre Laver Cup, competiția organizată de agenția lui Roger Federer, TEAM8, care va ajunge anul acesta la cea de-a șaptea ediție. Miliardarul român, de-o viață în lumea tenisului, recunoaște că nu e atras de formatul întrecerii programate să se desfășoare anul acesta la Berlin.

La 85 de ani, Ion Țiriac rămâne un reper inconfundabil în „sportul alb”. Săptămâna trecută, jurnaliștii unui cunoscut site de profil din Franța s-au deplasat la București pentru a-l intervieva pe fostul proprietar al turneului de la Madrid, totodată omul care a colaborat cu nume mari ale circuitului, precum Boris Becker, Guillermo Vilas, Goran Ivanisevic și Marat Safin.

Ion Țiriac nu e impresionat de Laver Cup, proiectul popularizat de Federer: „Nu înseamnă nimic!”

Site-ul din Hexagon l-a întrebat pe Țiriac cum percepe proiectul de suflet al lui Roger Federer, Laver Cup, iar răspunsul afaceristului a fost unul ferm.

„Laver Cup nu înseamnă nimic și nu va progresa, nu va marca istoria tenisului, spre deosebire de Cupa Davis, care avea o importanță adevărată înainte de a fi sacrificată. La fel este și cu Billie Jean King Cup, care e un adevărat eșec”, a mărturisit Țiriac, potrivit sursei citate.

Reporterii veniți la București au insistat pe subiect și i-au adus aminte lui Țiriac despre inovațiile în materie de spectacol aduse de competiția lui Roger Federer. Românul a rămas impasibil: „Nu, nu cred în asta”.

👉 Laver Cup a avut inițial un caracter demonstrativ, însă acum face parte din calendarul anual al ATP, chiar dacă nu se acordă puncte jucătorilor. Competiția propune un format dinamic, cu echipele Europei, respectiv Restului Lumii, înfrutându-se pe durata a trei zile, conduse de doi căpitani nejucători și alcătuite din nume cu greutate ale circuitului. Un aspect inedit: jucătorii pot să primească sfaturi de la coechipieri.

Roger Federer și Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Roger Federer și Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images
Roger Federer și Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images
Roger Federer și Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images
Roger Federer și Rafael Nadal / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+29 FOTO

„La fel ca alte staruri, Federer îmi spune «șeful»”

Dar care e părerea lui Ion Țiriac despre Roger Federer? Românul a fost întrebat despre maniera în care s-a raportat la „Swiss Maestro”.

„În fapt, cunosc foarte puține despre Roger Federer, dar m-a respectat întotdeauna. La fel ca alte staruri ale circuitului, îmi spune «șeful».

Cred cu sinceritate că este cu adevărat o categorie aparte, dacă îl compari, de exemplu, cu Nadal sau Djokovic. Este un jucător care a inventat pe terenurile de tenis lucruri care nu existau înainte.

Fizic, a fost întotdeauna puțin sub Djokovic și Nadal, dar talentul pe care l-a purtat cu el a fost o certitudine»”, a mai spus Țiriac, potrivit welovetennis.fr.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (6)
tase67
tase67  •  21 August 2024, 02:02

Trist, ce putem face noi care cream de fapt bogatia materiala a lumii? Sa strigam ca miliardarii trebuie sa ajute cu aceeasi abilitate sistemul si sa le faca si celorlalti carora le datoreaza averea viata mai buna? Fara musuroiul care produce nu ar fi avut ce indesa! Sapca lui Tiriac, anti democrata, inseamna ca nu este de acord cu planul propus de opozitia lui Trump de a crea un sistem echitabil pentru societate, care sa prevada taxarea miliardarilor pentru a finanta sectoare vitale ale societatii, cum ar fi mai ales educatia publica, si multe alte ramuri care sufera datorita acumulatorilor de capital ca el. Nu le trece nici prin gind ca datoreaza celor multi, si doar apoi vin familiile mostenitoare sau capriciile scumpe, pentru ca sarmanii traiesc de pe o zi pe alta, unii dintre ei chiar loviti de soarta. Tendinta de a isi proteja averea depaseste in intensitate logica umanitara. Asta ca sa nu deschidem subiectul valorii spirituale care doar daca ai rabdare sa te aprofundezi in paginile bibliei poti sa ti-o asimilezi, ca sa poti exprima in adevar dragostea si grija catre semenii tai din datoria crestina sugerata de divinitate. Tiriac este un competitor abil, cu victorii mari, materiale. La anii lui insa as da sapca Trump jos, as deschide mai degraba biblia si as citi cu rabdare, pina la paginile care i se adreseaza si lui cum de fapt ni se adreseaza tuturor intr-un fel sau altul in functie de felul in care ne-am ales calatoria vietii

dragan
dragan  •  21 August 2024, 01:27

seful? nu-i la indemina oricarui dealer sa faca din campionii olimpici ai unei tari-presupus europene-niste agenti de vinzari!

4eversteaua
4eversteaua  •  20 August 2024, 23:34

Si eu l-am apreciate pe Tiriac tot timpul, pana l-am vazut cu sapca nebunului, credeam ca e mai destept decat protectia buzunarului care i-o ofera trompeta.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează