SPORTURI  »  TENIS  »  WTA 125 MONTREUX NESTLE OPEN

Irina Begu a câștigat al treilea turneu WTA 125 din carieră! Românca a întors soarta finalei după un prim set de coșmar

Irina Begu / Foto: Imago Images
Irina Begu / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2024 21:11 / Actualizat luni, 09 septembrie 2024 14:15

Irina Begu (34 de ani, locul 130 WTA) a câştigat duminică, în Elveţia, turneul de tenis WTA 125 Montreux Nestle Open. Begu a trecut de croata Petra Marcinko (18 ani, locul 292 WTA) în trei seturi: 1-6, 6-3 și 6-0.

Begu și-a adjudecat trofeul de la Montreux Nestle Open, după un meci care a durat o oră și 33 de minute.

Irina Begu a făcut diferența pe al doilea serviciu și pe al doilea retur

Ambele jucătoare de tenis au obținut câte doi ași, au comis două duble greșeli și au avut un procentaj de 59% al punctelor câștigate pe primul serviciu. Irina Begu a fost însă superioară în privința punctelor câștigate pe al doilea serviciu. A avut un procentaj de 62% față de 42% al Petrei Marcinko.

Desfășurarea de forțe a fost asemănătoare și pe retur. Begu și Marcinko au avut un procentaj de 41 % puncte câștigate pe returul 1, însă Irina s-a impus pe al doilea retur (58 % față de 38 %).

Alte statistici ale duelului dintre Irina Begu și Petra Marcinko:

Procentaj de succes al primului serviciu - Begu 68%, Marcinko 59%
Break point-uri salvate - Begu 50%, Marcinko 38%
Break point-uri reușite - Begu 63%, Marcinko 50%
Număr maxim de puncte consecutive - Begu 12, Marcinko 7
Număr maxim de game-uri consecutive - Begu 7, Marcinko 5

Irina Begu a ajuns la al treilea titlu WTA 125 din carieră

Irina Begu și-a adjudecat la al treilea turneu WTA 125 în cariera ei, după cele de la București (2022) și Indian Wells (2020). Turneele WTA 125 se află imediat sub cele din circuitul WTA, unde românca a are cinci trofee.

Begu a strâns în total premii în valoare de 8.229.442 de dolari. Ea are în palmares, la simplu, 497 de victorii și 346 de înfrângeri. În august 2016, Irina Begu a ocupat locul 22 WTA, cea mai înaltă poziție a sa în clasamentul mondial.

Irina Begu participă în această săptămână la alt turneu WTA 135, cel de la București, care are loc la Centrul Național de Tenis.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  09 Septembrie 2024, 10:13

Pe langa total presa romaneasca... hai sa ne intelegem, sunt recunoscute ca turnee WTA cele de minim 250 puncte ca valoare a castigatorului turneului. Turneele WTA 125 sunt intr-o categorie inferioara, sunt turnee Challenger, un concept ceva mai nou in tenisul feminin, cunoscut insa de mult dupa modelul ATP, unde de altfel nu se atribuie ca titluri de circuit ATP pentru castigatori, sunt castigatori Challenger. Astfel Begu ramane cu 5 titluri WTA in cariera. Ce ma da pe spate e faptul ca sub niciun calcul, fie el facut eronat necunoscand categoriile de turnee, nu putea fi al 6-lea titlu, pentru ca Irina mai are 2 turnee de acest gen castigate. Deci de fapt e al 8-lea in categoriile WTA si WTA Challenger. Practic autorul a verificat doar palmaresul general al sportivei, care o arta cu 5 titluri WTA si a mai adaugat unul, care nu se incadreaza acestui tip de circuit, desi ea mai avea 2 titluri de genul castigate. Si inca ceva, nu prea se joaca turnee WTA in timpul turneelor de grand slam, nu tin minte niciodata sa fi vazut turneu de categorie principala jucandu-se atata timp cat inca era un desfasurare un turneu de mare slam (sigur, cu exceptia a cate 1-2 finale de mare slam amanate cu o zi).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează