SPORTURI  »  TENIS  »  SIX KINGS SLAM

Jannik Sinner și-a luat revanșa pentru Beijing și l-a învins pe Carlos Alcaraz în Arabia Saudită

Sinner și Alcaraz, la Riad / FOTO: GettyImages +10   FOTO
Sinner și Alcaraz, la Riad / FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 20 octombrie 2024, 00:21 / Actualizat duminica, 20 octombrie 2024 00:23

Jannik Sinner (23 de ani, 1 ATP) și Carlos Alcaraz (21 de ani, 2 ATP) s-au duelat în finala turneului demonstrativ Six Kings Slam din Riyadh, Arabia Saudită. Italianul s-a impus, (5)6-7, 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a ținut aproape două ore și jumătate.

La mai bine de două săptămâni de la finala de la Beijing, adjudecată de Carlos Alcaraz cu 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), primii doi jucători ai lumii s-au întâlnit din nou. Jannik Sinner a părut să fie cu gândul la acel meci, fiindcă încă din primul game, câștigat la 0, a arătat că vrea să își ia revanșa.

Carlos Alcaraz a revenit de la 1-4 și a câștigat primul set în tie-break

În schimb, spaniolul a fost imprecis în lovituri. Atât de imprecis încât, neintenționat, a lovit o fată de mingi, cerându-și scuze imediat. Cu toate acestea, a reușit să își câștige serviciul și a egalat la 1, după care a condus cu 30-0 în următorul game.

Sinner a revenit și, grație unor lovituri foarte puternice, s-a distanțat la 4-1 și era în pole-position pentru câștigarea setului inaugural. Doar că adversarul lui nu s-a lăsat, ci, inspirat de Rafa Nadal, idolul său care pășise pe același teren cu puțin timp înainte, a egalat: 4-4.

+5 FOTO

A urmat o luptă acerbă, spectaculoasă, cu multe puncte variate, dar și cu destule greșeli neforțate. La fel ca în finala de la Beijing, primul set a ajuns în tie-break însă, de această dată, câștig de cauză a avut Alcaraz: 7-6 (5).

Jannik Sinner, „artistul renascentist”, și-a regăsit inspirația în setul secund

Starea de flow a jucătorilor care și-au împărțit titlurile de Mare Șlem în acest an a fost întreruptă în game-ul al 3-lea al setului secund, când s-au stins luminile în timpul unui punct. „Știu că sunt buni, însă nu pot juca pe întuneric”, a remarcat, cu umor, arbitrul de scaun.

Sinner a fost cel care a profitat inițial de întuneric și a avut șansa să conducă din nou cu 4-1, însă a avut un deja-vu neplăcut din primul set și, în cele din urmă, scorul a devenit 3-2 și apoi 3-3.

„Artistul renascentist”, așa cum a fost poreclit Sinner de arabi, a supraviețuit unui game 7 dificil și a izbutit să-și „sculpteze” drumul spre un set secund câștigat: 6-3.

Sinner a rămas concentrat și în ultimul set și a câștigat 6 milioane de dolari

Chiar dacă oboseala a început să se resimtă, duelul a devenit și mai aprig în setul decisiv. Cei doi rivali au luptat pentru fiecare minge, au încercat să se surprindă unul pe altul și au alternat lovituri în forță cu lovituri scurte.

După mai bine de două ore de joc, Alcaraz și-a pierdut din concentrare, a început să comită din ce în ce mai multe greșeli, iar Sinner a profitat de asta. La 5-3, pe propriul serviciu, italianul a câștigat setul decisiv și a închis partida: (5)6-7, 6-3, 6-3.

Drept urmare, Jannik Sinner a câștigat marele premiu de 6 milioane de dolari acordat învingătorului.

În finala mică a turneului, Novak Djokovic a trecut în două seturi de Rafa Nadal: 6-2, 7-6 (5). A fost cea de-a 61-a și ultima întâlnire între cei doi mari rivali, după ce spaniolul a anunțat că se va retrage din tenis.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
În direct la TV, Gigi Becali l-a întrerupt pe George Simion, partenerul lui din AUR: „Chiar vreau să anunț chestia asta!”
Superliga
În direct la TV, Gigi Becali l-a întrerupt pe George Simion, partenerul lui din AUR: „Chiar vreau să anunț chestia asta!”
Gyor a suferit a doua cea mai drastică înfrângere din istorie în Liga Campionilor la handbal feminin
Handbal
Gyor a suferit a doua cea mai drastică înfrângere din istorie în Liga Campionilor la handbal feminin
Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”
Superliga
Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează