SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PRAGA

VIDEO Jaqueline Cristian a eliminat-o pe favorita principală a turneului de la Praga » „Am crezut în mine, aceasta a fost cheia”

Jaqueline Cristian sărbătorind victoria Foto Imago
Jaqueline Cristian sărbătorind victoria Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 20:54 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 22:56

Jaqueline Cristian, 25 de ani, #122 WTA, s-a impus în primul tur al turneului WTA 250 de la Praga în fața deținătoarei titlullui, favorita principală Marie Bouzkova, 25 de ani, #39 WTA, 6-4, 4-6, 6-4

Într-o partidă cu multe break-uri și fluctuații de scor, Jaqueline Cristian a reușit una dintre cele mai importante victorii ale carierei în fața unei colege de generație.

Ne cunoaștem din perioada junioratului, știam la ce să mă aștept, nu avea să fie ușor, am avut până acum bătălii bune”, declara românca la capătul celor două ore și 18 minute de joc, presărate cu răsturnări neașteptate.

Jaqueline a fost jucătoarea mai bună în primul set, s-a distanțat la 5-2 lovind sigur, dar până la urmă s-a impus cu 6-4. Cehoaica recuperase un break și anunța că nu are de gând să plece prea repede la vestiare.

Ceea ce s-a reliefat în setul secund, adjudecat de Marie Bouzkova tot cu 6-4. Pe un traseu complicat însă: a avut 3-1, românca a egalat la 3 și a condus cu 4-3, însă favorita principală și deținătoare a trofeului a apăsat decisiv în game-ul al nouălea.

Jaqueline Cristian, lucidă pe final

Decisivul a avut o evoluție identică până la 3-1 pentru Bouzkova. Cristian a recuperat din nou, iar la 3-3 a făcut break-ul ce avea să fie hotărâtor. 6-4 și o eliberarea binemeritată la final pentru această victorie importantă.

„Am încercat tot ce se poate ca să mă țin de planul de joc discutat cu antrenorul meu, dar, evident, mă așteptam la un meci dur, scorul o demonstrează. Am reușit să câștig, asta înseamnă foarte mult pentru mine”, a spus românca în interviul de pe teren.

58este cel mai bun loc ocupat de Jaqueline Cristian în ierarhia mondială, în ianuarie 2022

Cred că am fost foarte pozitivă, am crezut în mine până la ultimul punct și nu am renunțat în niciun moment, aceasta a fost cheia”, a explicat ea.

Bouzkova conducea cu 3-0 în meciurile lor directe, cel mai recent duel în ianuarie, la Hobart, de aceea succesul de azi al lui Jaqueline e cu atât mai prețios. Ea a învins o jucătoare clasată în Top 40, pe 39, după ce mai izbutise două victorii semnificative anul acesta, cu Sloane Stephens, 48 WTA, la Madrid, respectiv cu Lucia Bronzetti, 47 WTA, la Wimbledon.

Următoarea ei adversară va fi învingătoarea dintre Barbora Palicova (Ceh, 229 WTA) și Emiliana Arango (Col, 22 de ani, 181 WTA).

Citește și: 

„Rebelul” Benoit Paire, „băgat sub masă” de un superstar din circuitul ATP: „Nu mulți oameni reușesc asta”
ATP
„Rebelul” Benoit Paire, „băgat sub masă” de un superstar din circuitul ATP: „Nu mulți oameni reușesc asta”
Încă un trofeu spart + Discuțiile dintre Max Verstappen și inginer » „Singura problemă e că 200 de milioane de oameni le pot auzi!”
MP AL BELGIEI
Încă un trofeu spart + Discuțiile dintre Max Verstappen și inginer » „Singura problemă e că 200 de milioane de oameni le pot auzi!”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (3)
Eu_Sa_Fiu_Sanatos
Eu_Sa_Fiu_Sanatos  •  01 August 2023, 13:36

e buna

fibra
fibra  •  01 August 2023, 08:27

Felicitari! Cam de multisor nu ai mai aratat ce valoare ai. Mai multa ambitie precum in acest meci si va fi foarte bine.

10geo
10geo  •  31 Iulie 2023, 21:38

Felicitari!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează