Alte știri din fotbal
Marius Șumudică a comis-o! Derapaj sexist în direct la TV: „Aici n-au loc fetițele cu fustițe! Eu altceva le-am cerut”
0
Zeljko Kopic cere transferuri la Dinamo în această iarnă: „Avem nevoie de 2-3 jucători care să îmbunătățească nivelul” + Țintește un jucător din Superligă: „E un lider pe teren”
1
Cum explică rapidistul Braun scandalul care a dus la eliminare: „A încercat să mă lovească! Asta mi-a spus arbitrul!”
0
A intrat în direct și a avut cea mai dură reacție după Dinamo - Rapid: „Ce chin, ce jale! Vrei să pedepsești pe cineva, îl pui să se uite la meciul ăsta”
1
Știri din fotbal internațional
Antrenorul lui Radu Drăgușin, avertisment după catastrofa cu Liverpool: „Am nevoie de întăriri”
0
Mo Salah, direct în istorie » Egipteanul a stabilit două recorduri impresionante în victoria cu Tottenham
0
Atalanta este de neoprit în Serie A » Trupa lui Gasperini a câștigat din nou și își consolidează poziția de lider
0
PAOK a câștigat la scor de neprezentare ultimul meci al anului » Răzvan Lucescu încheie 2024 pe podium în Grecia
0
Lifestyle
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
11
Lotul României s-a întors cu 7 medalii de la Campionatul Mondial de Fitness Tokyo 2024
1
Cea mai sexy jucătoare din lume a plecat fără iubitul celebru în vacanță » Fotbalistul, doar în „tribună” la victoria categorică din Cupă
4
Plină de vânătăi » Sportiva le-a arătat fanilor în Marca rănile suferite: „Știu că după ploaie iese soarele”
0
Pai daca 3 titluri dupa nastere e mult eu zic ca cea mai tare jucatoare din istorie e Evonne Goolagong (precis ai auzit ! ... ?), care a luat 7 dupa nastere. Si ce ne facem cu Clijsters, care si ea a avut trei titluri GS dupa nastere? ...
Ma tu intelegi ca Margaret Court a facut DOI copii si tot a mai castigat GS in era Open, iar Serena n-a mai putut castiga nimic semnificativ dupa primul copil? Intelegi ce diferenta enorma e intre ele la numar total de turnee castigate? Sa fim seriosi SINGURUL domeniu unde Serena s-a apropiat de ea a fost la numatul de GS-uri, pe fondul faptului ca dupa 30 de ani a profitat de scutirile alea medicale si s-a concentrat doar pe turnee majore.
:) Rade toata lumea care nu stie matematica . 193>73 193 titluri (Court) sunt mai multe decat 73(Williams) . Serena e pe locul 8 .
Mai e inca ceva. Court n-a castigat niciodata un GS pe hard. Nu din vina, sigur, atunci erau doar pe zgura (Paris) si iarba (celelalte 3), dar jucatoarele din ziua de azi au nevoie de mult mai multa capacitate de adaptare la conditii, la efort, la concurenta, decat putea visa vreo jucatoare acum 50 de ani. Normal, istoria ramane, nu poate fi stearsa, dar unele lucruri pot si trebuie nuantate. Ca sa dau un exemplu mai de la noi, din punctul meu de vedere, finala Virginiei Ruzici la Paris in 1980, pierduta la Evert, a fost un succes mai mare decat titlul din 1978. Pentru ca in 1980 au venit cele mai tari jucatoare din lume, in 1978 nimeni din top 10 (nimeni!). Asa cred si aici: ca 3 titluri cu concurenta din 1973 (cu banii de atunci) erau mai usor de obtinut decat 4 finale in conditiile de azi. Si, da, probabil ca daca Maggie Court juca si cei 7 ani in plus ai Serenei de care vorbeste ea, trecea de 30 de titluri GS si de vreo 250 de titluri in total. Tot trebuia nuantat totul.
Desi nu se pot compara epoci diferite in tenis(sau alte sporturi) daca din punct de vedere statistic Serena Williams NU este GOAT discutia nu isi mai are rostul. E vorba de reclama americanilor care imping artificial aceasta opinie. Nu mira pe nimeni . Serena e acolo in primele 10 in nici un caz GOAT.
BJK are perfecta dreptate. Pana prin 1980 AO era un turneu nefrecventat de elita. Da, a fost Maria Bueno ... de doua ori in toata cariera. In 1960, cand Court a luat primul titlu, Bueno si Truman au fost premiate de organizatori ca sa participe. Ele au fost primele doua favorite si inafara lor au mai fost 30 de jucatoare ... toate din Australia! Ca sa ne dam seama ce insemna AO pana in anii 70, Borg a mers acolo o singura data, la inceputul carierei, iar Nastase tot o data, la sfarsit. Pana prin 1980, AO era un turneu oarecare, sa fim realisti. Si 11 din cele 24 de victorii ale lui Court sunt acolo. Pe urma ... cele 3 vctorii de care vorbeste ea au fost in 1973. Da, asa e. Dar la AO, ca de obicei n-a venit nimeni important, la Roland Garros principala adversara a fost o fata de 18 ani, inca putin cunoscuta, pe nume Chris Evert (restul adversarelor de prima mana n-a venit - premiul castigatoarei era de 70000 de franci!!!, daca pierdeai inainte de sferturi nu-ti plateai nici drumul). Pentru ca una era competitia de atunci si alta ce e acum. Nu existau diferentele de acum, cu circuite ITF, challenge, WTA. Erau turnee - cam 15-25 pe luna. De pilda, in 1970, in ianuarie, au fost 23 si Court a castigat in fiecare saptamana cate unul, incluzand AO. In ziua de azi asa ceva e imposibil. Eu cred ca nu e normal sa facem comparatii fara sens.
A terminat-o cu asta ;))))) Bravo
Nu s-a născut în țara care trebuie ca sa fie apreciată pe deplin. Și asta se întâmplă cu multi sportivi valoroși.
BRAVO MA!!! In sfarsit un articol despre aceste adevaruri incontestabile care chiar trebuiesc spuse. Noroc ca Margaret Court inca traieste si spune public ceea ce e de spus.
Saraca habotnica Margaret, rade toata lumea de ea aici in Australia.
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.