SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Luca Preda a fost eliminat în semifinalele Turneului Campionilor pentru juniori

Luca Preda și o rază de lumină pentru tenisul românesc / Foto: Cristi Preda +15   FOTO
Luca Preda și o rază de lumină pentru tenisul românesc / Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 19 octombrie 2024, 18:00

Luca Preda (18 ani), tenismenul român care a reprezentat țara la Turneul Campionilor pentru juniori, a fost eliminat în semifinalele competiției. Campionul european la U18 și-a câștigat grupa, însă a fost învins în penultimul act de Mees Rottgering: 6-0, 6-4.

Olandezul a dominat un joc care a fost întrerupt din cauza ploii, fiind nevoie chiar și să se schimbe terenul pe care s-a desfășurat. Rottgering și-a adjudecat primul set cu 6-0 și a devenit favorit la calificarea în finală.

Luca Preda nu a renunțat la luptă și a oferit o replică serioasă în setul al doilea, câștigând patru game-uri, însă tot Rottgering a fost mai bun. Scor final: 6-0, 6-4.

În cealaltă semifinală, Rafael Jodar, liderul mondial, a trecut de Charlie Robertson cu scorul de 2-6, 6-4, 6-2. Așadar, lupta pentru trofeu se va da între spaniolul Jodar și olandezul Rottgering.

+10 FOTO

Luca Preda a avut două victorii și o înfrângere în grupa B

Clasat pe locul 5 în lume, Preda a obținut calificarea, în premieră, la Turneul Campionilor pentru juniori, organizat în China, la Chengdu. Acolo, sportivul din Constanța a impresionat, reușind să câștige grupa B.

Mai exact, Preda a trecut de Charlie Robertson (6-3, 4-6, 6-3) și de Jangjun Kim (6-4, 6-2), fiind învins doar de Maxim Mrva (3-6, (8)6-7). Datorită acestor rezultate, tenismenul în vârstă de 18 ani și-a asigurat un duel cu Mees Rottgering în semifinalele turneului de la Chengdu.

Luca Preda a câștigat două turnee importante la simplu în acest an. În luna februarie, și-a adjudecat turneul J500 de la Cairo, după ce a trecut în semifinală de sârbul Marko Maksimovic (6-4, 4-6, 6-1) și în finală de francezul Thomas Faurel (6-3, 6-2).

Al doilea titlu cucerit de Luca Preda a fost cel de la Oberpullendorf, din Austria. În finala turneului J300, românul de 18 ani l-a învins pe italianul Jacopo Vasami: 6-3, 6-1. La același turneu, Preda a făcut echipă la dublu cu Ștefan Haita și a obținut titlul și la dublu. Cei doi români au trecut cu 7-6 (6), 6-1 de spaniolii Izan Valiente și Andres Roig.

Luca Preda: „Mi-aș dori să devin numărul 1 mondial. E ceea ce gândesc în fiecare zi”

Într-un interviu acordat recent pentru GSP.ro, Luca a vorbit despre cum a început tenisul, a dezvăluit cine este idolul său și a mărturisit o dorință puternică pe care o are:

„Mi-aș dori ca până atunci să devin chiar numărul 1 mondial. E ceea ce gândesc în fiecare zi. O să am 23 de ani atunci, nu mi se pare un obiectiv imposibil. Fiecare are un vis, iar asta a însemnat marea provocare de mic, de când m-am apucat de tenis”, a răspuns campionul european, fiind întrebat unde se vede în 5 ani.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”
Superliga
Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”
Laurențiu Reghecampf semnează, după ce n-a mai antrenat de 6 luni: „Pentru familia mea”
Superliga
Laurențiu Reghecampf semnează, după ce n-a mai antrenat de 6 luni: „Pentru familia mea”
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”
Stiri extrasport
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează