SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

McEnroe despre Sinner și urmările cazului de dopaj: „Am crezut că va fi afectat într-o măsură mai mare”

Jannik Sinner după calificarea în finala de la US Open Foto: Imago
Jannik Sinner după calificarea în finala de la US Open Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2024 16:49 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2024 16:49

Jannik Sinner (23 de ani, numărul 1 ATP) s-a calificat în finala de la US Open, după victoria cu 7-5, 7-6 (3), 6-2 asupra britanicului Jack Draper (22 de ani, locul 25 ATP). Italianul a început turneul sub apăsarea controverselor rezultate din cazul său de dopaj cu clostebol.

Liderul ATP, Jannik Sinner, va disputa duminică, 8 septembrie, la US Open, a doua sa finală de Grand Slam, după triumful de la Australian Open din luna ianuarie. El îl va întâlni în meciul pentru titlu pe americanul Taylor Fritz (26 de ani, numărul 12 mondial), care s-a impus în cealaltă semifinală în fața compatriotului Frances Tiafoe (26 de ani, locul 20 ATP), 4-6, 7-5, 4-6, 6-4, 6-1.

Italianul a intrat în ultimul turneu de Grand Slam al anului sub clopotul de întrebări, dubii și suspiciuni legate de felul în care a fost gestionat cazul său de dopaj la clostebol, un agent anabolizant folosit pentru creșterea masei musculare.

El a avut două teste pozitive, la Indian Wells și la Miami, iar cazul său a fost soluționat de Tribunalul Independent fără suspendare, fiind exonerat de vină sau neglijență.

Asta după ce Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a acceptat explicația că Sinner a fost contaminat neintenționat de fizioterapeutul său, Giacomo Naldi, care și-a aplicat un spray care conținea clostebol peste o tăietură, apoi i-a efectuat tratamente jucătorului.

John McEnroe: „Cred că a gestionat foarte bine situația”

Pe măsură ce a înaintat pe tabloul principal de la US Open, Sinner a arătat semne tot mai vagi de eventuală neliniște provocată de ecourile cazului său. John McEnroe, cvadruplu campion la US Open, a opinat despre această situație în cadrul unei conferințe mijlocite joia trecută de Eurosport, care transmite turneul în România pe canalele sale și pe platforma MAX.

„Din punctul meu de vedere, cred că a gestionat foarte bine situația, asta e clar. Am crezut că va fi afectat într-o măsură mai mare atunci când avea să se afle pe teren. În primul meci a părut că așa este, fiindcă a fost condus cu un set și un break”, a amintit fostul lider ATP de runda inaugurală, când americanul Mackenzie McDonald a avut 6-2, 2-0 în fața lui Jannik.

„Apoi a părut că a trecut peste. Pare că toată lumea vrea asta, ca totul să rămână în urmă. Nu știu suficient din detalii, nici nu știu exact ce a luat, dar când auzi că este vorba despre o miliardime dintr-o particulă, sigur, sună ca și cum nu poate ajuta prea mult”, a continuat McEnroe.

McEnroe despre Sinner și urmările cazului de dopaj: „Am crezut că va fi afectat într-o măsură mai mare”
Jannik Sinner în semifinala cu Jack Draper de la US Open Foto: Imago

Eu sunt un fan al tenisului, de aceea vreau să merg pe linia încrederii în ceea ce s-a decis. Și eu aș vrea să merg mai departe, însă cred că mereu va rămâne o umbră, de aceea sper să existe până la urmă o încheiere a cazului”, a punctat el.

3 jucători italieniau atins finale de Grand Slam în era Open, Adriano Pannatta – Roland Garros 1976, Matteo Berrettini - Wimbledon 2021 și Jannik Sinner – Australian Open, US Open 2024

După acel set cedat în primul tur, Sinner s-a impus în minimum de acte în fața lui Alex Michelsen (SUA), Christopher O‘Connell (Aus) și Tommy Paul (SUA, 14), apoi a mai lăsat un set în sfertul de finală cu Daniil Medvedev, capul de serie 5 și campionul din 2021.

Înaintea finalei, el și Fritz și-au împărțit victoriile în cele două dueluri precedente, ambele consemnate la Indian Wells.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
E haos la FCSB! » O cauză directă pentru prăbușirea campioanei din Liga 1 + De ce Becali nu mai poate fi controlat
Superliga
E haos la FCSB! » O cauză directă pentru prăbușirea campioanei din Liga 1 + De ce Becali nu mai poate fi controlat
Cealaltă Cristina Neagu: bani și dictatură
Opinii
Cealaltă Cristina Neagu: bani și dictatură
Dinamo își ia rămas-bun de la Gigi Mulțescu și de la Valentin Samungi! Foștii mari sportivi au fost depuși la muzeul din Ștefan cel Mare + Momente copleșitoare cu Alexandru Băluță
Superliga
Dinamo își ia rămas-bun de la Gigi Mulțescu și de la Valentin Samungi! Foștii mari sportivi au fost depuși la muzeul din Ștefan cel Mare + Momente copleșitoare cu Alexandru Băluță

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (1)
Freyya
Freyya  •  07 Septembrie 2024, 19:09

"neintentionat" de doua ori e ca bancul cu ala care s-a impiedicat si a cazut intr-o furca de patru ori. daca s-au strecurat miseleste si au acoperit ce ingroapa pisica nu inseamna ca e curat, ci sprijinit de foarte sus. triste momente pentru sport. Cahill - antrenorul dopatilor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează