SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2024

Noul rege al serviciului? » Are 20 de ani, 2,03 metri și o viteză medie de 218 km/h la prima minge!

Giovanni Mpetshi Perricard servind la Wimbledon 2024 Foto: Imago
Giovanni Mpetshi Perricard servind la Wimbledon 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2024 16:50 / Actualizat duminica, 07 iulie 2024 21:15

Francezul Giovanni Mpetshi Perricard, 20 de ani, numărul 58 ATP, este în „optimi” la Wimbledon, fază în care a avansat după ce a presărat 105 ași în meciurile jucate.

Milos Raonic a revenit, dar joacă puțin. John Isner s-a retras. La fel Ivo Karlovic, în februarie, la 45 de ani. De asemenea, Kevin Anderson sau Sam Querrey, alți jucători renumiți pentru serviciu și punctele rapide obținute grație acestei lovituri.

Moștenirea ilustră pare că va fi preluată de tânărul francez Giovanni Mpetshi Perricard, cel care a ajuns pe tabloul principal de la Wimbledon ca lucky loser, după ce pierduse în ultimul tur al calificărilor în fața compatriotului Maxime Janvier.

A scos însă imens din oportunitatea primită, reușind să avanseze până în optimile de finală, acolo unde îl va înfrunta pe Lorenzo Musetti, 22 ani, numărul 25 ATP.

Ceea ce atrage imediat atenția în cazul francezului este statura. Are 2,03 metri și nu poate trece neobservat oriunde ar fi. Pe terenul de tenis însă, impresionează imediat grație serviciului.

51 de ași într-un meci, poziționare istorică

În partida cu Sebastian Korda din turul secund de la All England Club, el a primit nu mai puțin de 51 de ași, devenind abia al șaptelea jucător din istorie care adună peste 50 într-un meci. Conform datelor colectate de TennisViz, Mpetshi Perricard are o viteză medie a primului serviciu de 218,8 kilometri pe oră și calificativul 9,4 la calitatea loviturii.

Pe iarbă, suprafață naturală rapidă, serviciul capătă și mai multă valoare. Giovanni a jucat primul său meci pe covorul verde la nivel de circuit ATP anul trecut, la s-Hertogenbosch, iar în 2024 l-a câștigat pe întâiul al său la Queens.

Noul rege al serviciului? » Are 20 de ani, 2,03 metri și o viteză medie de 218 km/h la prima minge!
Giovanni Mpetshi Perricard la fileu la Wimbledon 2024 Foto: Imago

La Wimbledon a trecut pe rând de Sebastian Korda (SUA, 20), Yoshihito Nishioka (Jap), unul dintre cei mai scunzi din circuit, la 1,70 m, și Emil Ruusuuvuori, cel care îl eliminase pe Stefanos Tsitsipas.

În cele trei meciuri, a reușit 105 ași și a comis 19 duble greșeli. A pus primul serviciu în teren în proporție de 70% și a câștigat 86% dintre puncte.

„I-am urmărit mult pe Isner, pe Raonic când eram mai mic”, a mărturisit el pentru site-ul ATP. „Nu-mi dădeam seama atunci că pot juca astfel. Acum însă pot privi clipuri cu ei și să-mi spun: Da, pot să iau unele dintre părțile bune ale jocului lor și să îl dezvolt pe al meu”, a adăugat.

Mpeshi Perricard: „Tenisul meu nu se limitează la ași”

„Crezi că așii te caracterizează cel mai mult?” a fost întrebat Mpetshi Perricard într-un interviu pentru l’Equipe după calificarea în optimile de finală. „Nu au fost doar așii, ar fi fost dificil să ajung aici doar cu ei. Tenisul meu nu se limitează la atât, dovadă că am câștigat un turneu pe zgură, la Lyon”, a răspuns francezul.

177de ași avea francezul în circuitul ATP înainte de startul Wimbledon-ului, acolo unde a adunat alți 105 în trei meciuri jucate

Am și un voleu destul de bun, m-a ajutat mult contra lui Korda, am progresat mult în zona aceasta. Încerc să creez probleme cu forehand-ul”, a adăugat el. Într-adevăr, contra lui Sebastian Korda a venit de 57 de ori la fileu, spunând apoi râzând că s-a simțit ca John McEnroe.

Deocamdată însă, primul lucru care atrage la el este serviciul. Mai târziu, probabil că lucrurile se vor schimba.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Superliga
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”
Superliga
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (4)
267890
267890  •  08 Iulie 2024, 13:24

Îi raspund eu lui VanBasten2000: de această rușine a tenisului nu ar trebui să mai auzim. Ar trebui scoasă și din bara de titlu de la GSP. Dacă vrea să o vadă, o poate găsi pe Facebook, rânjește acolo într-una. Cât despre tenisul în care se bubuie ași ...ăla nu e tenis.

parpalache
parpalache  •  08 Iulie 2024, 11:50

Pai și Djokovic -la Wimbledonul de anul asta- a ajuns in optimi ,tot grație serviciului(poate nu de 118 mile/ora,dar ...chirurgical)!

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  07 Iulie 2024, 21:45

Cine este Simona ?!.... Apropo , cum au tras la sorti englezi ( cu volanul pe dreapta ) , Alcaraz , Sinner , Medvedev , ... si dincolo , Djokerul cu *** ....? Da Zverev , este nul ... Anglia nu este in UE . SUA au decis de 5 ani , ca , nu mai zic , ca daca zic , ... oricum ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează