SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2024

Novak Djokovic, calificat fără joc în semifinala de la Wimbledon! „Demonul” s-a retras: „Sunt devastat!”

Novak Djokovic, foto: Imago Images
Novak Djokovic, foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2024 14:33 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 15:46

Novak Djokovic (37 de ani, 2 ATP) s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon 2024 după ce adversarul său din sferturi, Alex De Minaur (25 de ani, 9 ATP) s-a retras din competiție în urma unei accidentări pe care a suferit-o la ultimul punct al meciului cu Arthur Fils.

Partida dintre Nole și De Minaur ar fi trebuit să aibă loc astăzi, de la 17:00. Aflat pe locul 9 ATP, De Minaur venea după cel mai bun an al carierei. S-a accidentat la finalul meciului cu Fils, din optimi.

Novak Djokovic s-a calificat, astfel, în cea de-a 49-a semifinală de Grand Slam din carieră. L-a egalat pe Roger Federer la Wimbledon, cu 15-a semifinală, și vânează recordul elvețianului, de 8 trofee pe iarba londoneză. Dacă izbutește acest lucru, Djokovic ajunge la 25 de Grand Slamuri în carieră, cele mai multe la băieți. Ar fi egalul australiencei Margaret Court, în schimb, la simplu.

Deocamdată, Djokovic, loc 3 ATP, se va întâlni în semifinale cu câștigătorul dintre Lorenzo Musetti și Taylor Fritz.

„Știți care e faza?” » John McEnroe despre războiul Novak Djokovic - fanii de la Wimbledon: „E un fel de Darth Vader”
WIMBLEDON
„Știți care e faza?” » John McEnroe despre războiul Novak Djokovic - fanii de la Wimbledon: „E un fel de Darth Vader”

Novak Djokovic, calificare în semifinalele de la Wimbledon 2024 după retragerea lui De Minaur

La finalul partidei cu Fils, De Minaur a suferit o accidentare exact în momentul în care avea mingea de meci. „Sper să fie doar o sperietură şi să fiu bine. Voi fi bine”, afirmase De Minaur, care nu s-a bucurat de victorie, parcă prevestind faptul că nu-l va întâlni pe Djokovic.

Cel care ar fi trebuit să-l înfrunte pe Nole a făcut astăzi anunțul: „Evident că nu este un anunț pe care mi-aș fi dorit să-l fac vreodată. Sunt devastat. Am fost nevoit să mă retrag din cauza unei dureri în zona șoldului. Am simțit o durere puternică în ultimele trei puncte ale meciului cu Fils.

VIDEO. Momentul accidentării lui De Minaur, la 02:47

Am făcut ieri un control și mi s-a confirmat accidentarea. Aș fi riscat mult dacă aș fi continuat să joc. Este devastator. Am știut imediat cum am simțit durerea faptul că s-a întâmplat ceva rău. Au fost două zile pline de îngrijorare și ar fi putut fi și mai rău.”, a declarat De Minaur, citat de express.co.

La conferința de presă, „Demonul” asigurase faptul că va putea juca fără probleme în sferturi. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon fără să-și dispute partida.

Este foarte regretabil, nu este ceva ce vrei, dar asta este iarba. În anii precedenți, am văzut foarte puțini jucători alunecând pe iarbă. Doar Novak făcea asta, dar, pe măsură ce trec anii, alunecarea pe această suprafață devine din ce în ce mai comună. Mulți dintre noi devin din ce în ce mai încrezători în această procedură. În ultimii ani, am depășit acel blocaj mental de frică de alunecare pe iarbă și acum m-am obişnuit să mă mișc de parcă aș fi pe hard.”, a spus De Minaur, citat de Eurosport.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
Tenis
Simona Halep, oprită în conferință de Ion Țiriac: „Nu spune! E ilegal, dragă!” » A urmat un moment comic: „Aoleu, da!”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (15)
iulianus20
iulianus20  •  10 Iulie 2024, 22:53

Domnule autor! Verificati, va rog informatiile. Margaret Court are 24 de turnee de Grand Slem. ACUM Djokovici este EGAL ca numar de turnee castigate.!!!!

danut.petnaise
danut.petnaise  •  10 Iulie 2024, 20:02

Minunile vrăjitoarei din Belgrad sunt mai mari decât ale mamei lui Coco Gauff.

MaxiP
MaxiP  •  10 Iulie 2024, 18:28
Postat de cineva90 pe 10 Iulie 2024, 15:34

La ce oră joaca Simona finala? Ca nu gasesc nicăieri informatia

Ce inteligent... vezi la ce ora a jucat-o in 2019, vezi si cand a terminat-o si cu cine. Nu prea ti-ai gasit persoana potrivita de care sa razi.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează