SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Al doilea șoc de la US Open! După Alcaraz, campionul en-titre Djokovic e OUT: „Un meci oribil”

Novak Djokovic, OUT de la US Open 2024, foto: Imago Images
Novak Djokovic, OUT de la US Open 2024, foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2024 09:35 / Actualizat sambata, 31 august 2024 10:13

Surpriză după surpriză la US Open 2024! După ce Carlos Alcaraz (21 de ani, 3 ATP) a părăsit competiția vineri, fiind eliminat de Van De Zandschulp (28 de ani, 74 ATP), a venit rândul campionului en-titre Novak Djokovic (37 de ani, 2 ATP) să plece acasă. Sârbul a cedat incredibil în fața australianului Alexei Popyrin (25 de ani, 28 ATP), în turul 3, scor 4-6, 4-6, 6-2, 4-6. Partida a durat 3 ore și 20 de minute.

Australianul a făcut meciul vieții și va juca pentru prima dată în istorie în optimile competiției. Înfrângerea lui Djokovic în această fază reprezintă o premieră după 22 de ani.

Novak Djokovic, OUT de la US Open 2024

Fostul lider mondial a acuzat anumite probleme de ordin medical înainte de ultimul Grand Slam al anului. Chiar dacă a început bine și nu a pierdut vreun set cu Albot și Djere în primele două tururi, a venit meciul cu Popyrin.

Campion la Montreal în urmă cu două săptămâni, Popyrin l-a învins pentru prima dată pe Nole. De un break a avut nevoie jucătorul din Australia pentru a câștiga primele două seturi. Djokovic a revenit în meci și s-a impus în setul trei, oferind impresia că poate reveni decisiv.

Al doilea șoc de la US Open! După Alcaraz, campionul en-titre Djokovic e OUT: „Un meci oribil”
Alexei Popyrin a obținut victoria carierei la US Open, foto: Imago Images

Nu a fost cazul, întrucât Popyrin a câștigat setul 4 fără probleme și s-a calificat în optimile de la US Open. Așadar, Novak Djokovic termină anul 2024 fără să câștige un Grand Slam! Acest lucru nu i s-a mai întâmplat lui Nole din 2017.

Din 2002 nu s-a mai întâmplat ca niciun jucător clasat pe unul dintre primele trei locuri să nu câștige măcar un Grand Slam în decurs de un an.

Pentru un loc în sferturi, Popyrin se va duela cu americanul Frances Tiafoe (26 de ani, 20 ATP).

2000 de puncteavea de apărat Novak Djokovic, care va coborî cel puțin pe locul 4 în clasamentul ATP, după aproape doi ani

US Open 2024 este primul Grand Slam din ultimii 20 de ani în care niciunul dintre Federer, Nadal sau Djokovic nu joacă în săptămâna a doua. Ultima dată când s-a întâmplat așa ceva a fost la Roland Garros 2004.

Novak Djokovic și-a „turnat cenușă în cap” după eșecul de la US Open: „Unul dintre cele mai proaste meciuri din carieră”

La conferința de presă, Djokovic a fost vizibil afectat de insucces și a explicat faptul că a fost una dintre cele mai slabe prestații din cariera lui.

„Trebuie să-l felicit pe Alexei și echipa sa. A jucat mult mai bine și a meritat să câștige astăzi. Pentru mine, sincer, pentru felul în care m-am simțit și am jucat de la începutul turneului, turul al treilea este un succes.

A fost unul dintre cele mai proaste niveluri de tenis pe care le-am arătat vreodată, iar nivelul la serviciu a fost de departe cel mai rău. A fost un meci oribil din partea mea. Cele trei meciuri pe care le-am jucat aici au fost o luptă extraordinară la nivel mental, pentru că nu jucam nici măcar aproape de cel mai bun nivel al meu”, a explicat sârbul, citat de Hindustan Times.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
Handbal
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă
Superliga
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  31 August 2024, 19:48

De ce nu e iubit Djokovic? Pentru ca e sarb. Dar niciodata nu e meritul adversarului, intotdeauna cand pierde joaca el "oribil".

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  31 August 2024, 11:38

Aexey Popirin este un jucator care poate bate pe oricine ...o surpriza incredibila este numai in capul lui R.E. care nu l a urmarit niciodata...

fibra
fibra  •  31 August 2024, 10:01

Cam ciudat ca dupa ce a fost testat pozitiv Sinner si iertat abuziv sa iasa devreme din turneu Alcaraz si Djokovic.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează