SPORTURI  »  TENIS  »  AVERE

EXCLUSIV Ovidiu Ioanițoaia: „Aș vrea să vă întreb ceva, cu rugămintea de a nu vă supăra” » Ion Țiriac n-a ezitat: „Da, sigur că da! Așa este”

Ion Țiriac (85 de ani) este unul dintre cei mai bogați români. Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, fostul jucător de tenis a fost întrebat direct de Ovidiu Ioanițoaia: „Sunteți un om zgârcit?”. +43   FOTO
Ion Țiriac (85 de ani) este unul dintre cei mai bogați români. Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, fostul jucător de tenis a fost întrebat direct de Ovidiu Ioanițoaia: „Sunteți un om zgârcit?”.

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2024 10:59 / Actualizat duminica, 15 septembrie 2024 10:59

Ion Țiriac (85 de ani) este unul dintre cei mai bogați români. Omul de afaceri având o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari. Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, fostul jucător de tenis a fost întrebat direct de Ovidiu Ioanițoaia: „Sunteți un om zgârcit?”.

Ion Țiriac a participat la prima emisiune a noului sezon de toamnă al emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. În timpul dialogului de peste o oră, Ovidiu Ioanițoaia a ajuns și la capitolul financiar.

Ion Țiriac: „Eu știu ce e banul și cum îl câștigi. De asta sunt zgârcit!”

„Aș vrea să vă întreb ceva, cu rugămintea de a nu vă supăra. Circulă impresia despre dumneavoastră, în ciuda acestor investiții mai mult decât generoase, că sunteți un om zgârcit. Cum vă împăcați cu ideea asta?”, a întrebat moderatorul emisiunii GSP.RO.

Omul de afaceri n-a stat mult pe gânduri și-a reacționat imediat: „Aaaaa! Eu sunt foarte zgârcit. Dar sigur că da, așa este”.

Apoi și-a detaliat răspunsul: „Eu am muncit într-o fabrică la 16 ani și aveam 375 de lei pe lună. Deci știu ce înseamnă să câștigi o bucată de pâine. Eu când am împlinit 15 ani aveam 30 de bani în buzunar. Și m-am dus și am cumpărat 2 felii de franzelă. Deci eu știu ce e banul și cum îl câștigi. De asta sunt zgârcit!”.

Ovidiu Ioanițoaia: „Aș vrea să vă întreb ceva, cu rugămintea de a nu vă supăra” » Ion Țiriac n-a ezitat: „Da, sigur că da! Așa este”
Ion Țiriac (85 de ani) a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia în cea mai recentă ediție a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

„Am rămas, slavă Domnului, cu picioarele pe pământ”

Miliardarul susține că „și am rămas, slavă Domnului, cu picioarele pe pământ”. „Eu nu pot să schimb sau să salvez o țară. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-am băgat în politică deloc”, a mai spus acesta.

Țiriac și-a încheiat răspunsul: „Fac ce pot să fac ca un om care a avut puțin mai mult noroc, iar alții care vorbesc de zgârcenie să-mi spună ce au făcut în viața lor. Sau cât costă kilul de pâine. Și dacă l-au câștigat ei sau l-au furat”.

Cine a fost sportivul Ion Țiriac

  • Data nașterii: 9 mai 1939, Brașov
  • Debut în turneele profesioniste de tenis: 1968
  • Anul retragerii: 1979
  • Victorii/înfrângeri simplu: 151/159
  • Cea mai bună performanță Grand Slam simplu: „sferturi" Roland Garros (1968)
  • Victorii/înfrângeri dublu: 293/140
  • Număr titluri dublu: 22
  • Cea mai bună performanță Grand Slam dublu: câștigător Roland Garros (1970, cu Ilie Năstase)
  • Între 1958 și 1964 a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la JO de iarnă Innsbruck și la CM
  • A jucat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute în fața SUA, cu Ilie Năstase partener: 1969, 1970, 1972
  • A fost manager și antrenor al unor mari tenismeni: Ilie Năstase, Guillermo Vilas, Henri Leconte, Boris Becker, Marie Joe Fernandez, Steffi Graf, Marat Safin, Anke Huber, Goran Ivanisevici
  • A devenit primul român din istorie a cărui avere a depășit bariera unui miliard de euro în Topul Forbes
  • Își derulează afacerile în domeniile auto, transport aerian VIP, finanțe/bănci, asigurări, imobiliare, energie și sport
  • A deținut sau deține licențe pentru turnee de tenis la Stuttgart, Hanovra, Madrid și București; cel din capitala României a funcționat în perioada 1996-2016
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cuplul N&D, verdict în disputa „Cine e mai bun între Louis Munteanu și Bîrligea?” » Niculescu și Dănciulescu au dat note și au același preferat: „Pariez pe 18 goluri”
Superliga
Cuplul N&D, verdict în disputa „Cine e mai bun între Louis Munteanu și Bîrligea?” » Niculescu și Dănciulescu au dat note și au același preferat: „Pariez pe 18 goluri”
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Liga Campionilor
Am pățit-o și noi! 10 catastrofe ale cluburilor românești în cupele europene » Dinamo și UTA, în fruntea topului
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”
Jocurile Olimpice
Gafă incredibilă comisă de americani în „dosarul Chiles – Voinea – Bărbosu” pentru bronzul olimpic de la gimnastică: „Este inadmisibil!”

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
talpaiadului
talpaiadului  •  15 Septembrie 2024, 18:06
Postat de Vardy.Party pe 15 Septembrie 2024, 17:20

Mr Talpai, nota zero. Stai jos. Era o bună oportunitate să mergi pân’ la baie, decât să scrii neroziile astea. Și crede-mă, sunt calm în momentul ăsta. Dumneatale cu “zen”ul Matale în fapt refuzi să crești și să privești viața în ochi, așa cum este. Când nu știi despre ce se vorbește, Mr Talpai, e preferabil să asculți pe Jethro Tull. Are un album, îi zice “Shhh”. Sunt dezamăgit de Dumneata, Mr Talpai.

Comentariul tau este penibil, matale neprezentand nici macar un singur argument, limitandu-te in schimb la a ma ataca pe mine la persoana. Mr Vardy, ignoranta si rautatea nu te ajuta la nimic, fiind chiar pacat sa-ti traiesti ultimii ani din viata in acest fel. De ce sa fii batranul care injura si arunca cu pietre in copiii din fata blocului din cauza ca fac galagie, in loc sa fii batranul care se uita la ei cu bucurie, amintindu-si cat de frumos este sa fii copil? Tiriac este un sportiv ajuns miliardar si nu un zgarcit si un afemeiat, Hagi este un mare fotbalist care si-a investit economiile intr-o academie care a ajutat fotbalul romanesc si nu un agramat, Dorinel Munteanu este un erou al fotbalului romanesc si nu un betivan, Dan Petrescu este un mare fotbalist si unul dintre cei mai buni antrenori care au activat vreodata in campionatul Romaniei si nu un coleric care cerseste lovituri de la 11 metri pentru echipa lui. Retine: faptul ca esti mai inalt decat Napoleon nu reprezinta o realizare in viata ta, la fel si daca nu te-ai imbolnavit niciodata de boli venerice, precum Eminescu sau daca ai fost mai cheltuitor decat Tiriac.

nicohak55
nicohak55  •  15 Septembrie 2024, 17:26

Pentru %mine rămâne o enigmă cum un personaj evident cu o educație limitată și un vocabular bolovănos, minimalist a reușit să facă așa mulți bani. El și Gheorghe Becali, două mistere. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vardy.Party
Vardy.Party  •  15 Septembrie 2024, 17:20
Postat de talpaiadului pe 15 Septembrie 2024, 16:09

Tiriac a stiut sa castige bani, fara a-i cheltui in acelasi timp si fara a-i tine nici la saltea, investindu-i si reinvestindu-i pana cand a ajuns un miliardar. Tiriac este in primul rand un roman de succes, talentat, inteligent si cumpatat, care merita tot respectul si toata aprecierea nostra, chiar daca are si el, ca absolut toti oamenii de pe acest pamant, niste defecte, niste cusururi, niste "mici mizerii ale unui suflet chinuit". Este o mare greseala sa-l judeci pe Tiriac ca nu a donat mai mult saracilor sau ca s-a "imprietenit" cu Laurette, din cauza ca batrani zgarciti si afemeiati se gasesc pe toate drumurile pentru a fi aratati cu degetul si rade de ei, dar sportivi de performanta care isi investesc cu cap banii castigati din sport si ajung miliardari, cel putin noi, romanii, nu avem decat unul. Tiriac difera de majoritatea celor din jur doar prin calitatile lui, defectele sale fiind niste defecte comune, prin care el nu se deosebeste cu nimic de milioanele de anonimi din care facem noi parte.

Mr Talpai, nota zero. Stai jos. Era o bună oportunitate să mergi pân’ la baie, decât să scrii neroziile astea. Și crede-mă, sunt calm în momentul ăsta. Dumneatale cu “zen”ul Matale în fapt refuzi să crești și să privești viața în ochi, așa cum este. Când nu știi despre ce se vorbește, Mr Talpai, e preferabil să asculți pe Jethro Tull. Are un album, îi zice “Shhh”. Sunt dezamăgit de Dumneata, Mr Talpai.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează