SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Antrenorul Simonei Halep e împotriva interzicerii rușilor și belarușilor la Wimbledon: „Foarte șocant! Ce propune Rublev ar fi un mesaj de un milion de ori mai puternic”

Patrick Mouratoglou // foto: captură Instagram
Patrick Mouratoglou // foto: captură Instagram

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 aprilie 2022 13:29 / Actualizat duminica, 24 aprilie 2022 14:53

Patrick Mouratoglou (51 de ani), antrenorul Simonei Halep (30 de ani, locul 20 WTA), caracterizează decizia oficialilor Wimbledon de a interzice sportivii ruși și belaruși de la ediția din acest an drept „foarte șocantă”.

Noul antrenor al Simonei Halep nu consideră că interzicerea jucătorilor ruși și belaruși de la Wimbledon, în contextul războiului din Ucraina, reprezintă o decizie inspirată.

Mouratoglou afirmă că rușii și belarușii au făcut deja multe gesturi împotriva conflictului armat și că există există modalități mai bune prin care situația din regiune să fie îmbunătățită.

Șerdean revine în forță la Dinamo » A cerut OFICIAL ca Iuliu Mureșan să fie dat afară
DINAMO
Șerdean revine în forță la Dinamo » A cerut OFICIAL ca Iuliu Mureșan să fie dat afară

Patrick Mouratoglou, despre decizia oficialilor Wimbledon: „Foarte șocant”

„Prietenia de care rușii și ucrainenii sau belarușii și ucrainenii pot da dovadă în circuit este mult mai puternică decât o astfel de decizie, una negativă, care-i rănește și care-i pune la colț, care spune «sunt oameni răi». Nu îmi place mesajul din spatele deciziei, nu este unul bun. Acei jucători nu reprezintă Rusia, se reprezintă pe ei. Au un pașaport rus sau belarus, asta este tot.

Interzicerea jucătorilor ruși și belaruși la Wimbledon este o decizie foarte șocantă pentru mine. Simt că oamenii responsabili cu Wimbledon au fost sub o presiune uriașă din partea guvernului. Așa cum zicea Novak - și sunt de acord cu el 100% - politica și sportul nu trebuie să se amestece. 

Cred că toată lumea sportului a transmis că nu este de acord cu decizia, inclusiv forurile care-l guvernează, ATP și WTA, care au spus de asemenea că nu sprijină deloc decizia. Lăsați politica politicienilor!”, a spus Mouratoglou într-o serie de videoclipuri publicate pe contul personal de Instagram. 

Patrick Mouratoglou: „Rușii și belarușii ar putea avea familiile în pericol!”

„Bineînțeles, există un război. Toată lumea este împotriva acestuia, inclusiv acei jucători din Rusia și Belarus. Îi înțeleg pe jucătorii ucraineni, pentru că în țara lor are loc un război. Au prieteni, membri ai familiei uciși sau care se tem că pot fi uciși a doua zi.

Înțeleg că vor ca jucătorii ruși și belaruși să ia poziții foarte vehemente, dar dacă te pui în locul acestora, vezi că au familii care trăiesc în Rusia. Prin condamnarea guvernului își pot pune propriile familii în pericol! Cred că jucătorii din Rusia și Belarus au spus deja multe. Să spună public că sunt împotriva războiului, împotriva deciziilor guvernului, este maximul pe care-l pot face fără a risca prea mult siguranța familiilor.

Cred că este complet împotriva eticii sportului. Rublev a propus să-și doneze banii câștigați către victimele din Ucraina, iar asta ar fi mult mai puternic. Imaginați-vă că un jucător din Rusia sau Belarus câștigă Wimbledon și își donează toți banii către victimele din Ucraina. Cred că mesajul transmis astfel ar fi de un milion de ori mai puternic decât interzicerea lor”, a concluzionat noul antrenor al Simonei Halep.

În această perioadă, Mouratoglou o pregătește pe Simona pentru turneul de la Madrid, programat între 28 aprilie și 7 mai. 

Mai multe știri despre acest subiect: 

Contre în circuitul WTA după declarațiile lui Rublev despre excluderea rușilor de la Wimbledon: „Am fost oarbă. Regret asta atât de mult”

Dolgopolov îi răspunde lui Rublev, care a declarat că se simte discriminat: „Un singur cuvânt: «Bucha»”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
gigi44
gigi44  •  24 Aprilie 2022, 17:53

si ce te faci cand dai peste un ucrainian care nu vrea sa joace contra unui rus. il descalifici?? cum justitfici aceasta descalificare cand omul ala are familia atacata de rusi ? decizia e mai mult decat justa! e fix ce au facut polonezii la fotbal au refuzat sa joace contra rusiei si fifa a exclus rusia, desi puteau exclude polonia pt refuzul jocului si neprezentare

wittman68
wittman68  •  24 Aprilie 2022, 17:24

Rusii si belarusii nu au facut multe gesturi, cu atat mai putin si importante impotriva razboiului. Politica si sportul au legatura, ca dovada ca doar sahul si tenisul mai primesc rusi si belarusi in competitii internationale.

1453379324954149
Dan Marc  •  24 Aprilie 2022, 16:02

Foarte adevărat și corect! Politica nu are a face cu sportul,mai ales ca, acești jucători se reprezinta pe sine. Nu poți sa blamezi niște oameni,care pur si simplu s-au născuți Rusia sau Belorusia.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close