SPORTURI  »  TENIS  »  SIX KINGS SLAM

FOTO Rafa Nadal, învins de Novak Djokovic în ultimul episod al unei rivalități de excepție

FOTO: GettyImages +12   FOTO
FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 19 octombrie 2024 21:22 / Actualizat sambata, 19 octombrie 2024 21:30

Ziua de sâmbătă, 19 octombrie, a adus ultimul episod al rivalității dintre Rafa Nadal și Novak Djokovic. Cele două legende ale tenisului s-au întâlnit în Riyadh, la Six Kings Slam, iar meciul a fost câștigat de către sârb: 6-2, 7-6(5).

Înainte de Cupa Davis, ultima competiție din cariera lui Rafa Nadal, spaniolul a ales să mai participe la un singur turneu: Six Kings Slam, demonstrativul de milioane de dolari din Arabia Saudită.

Turneul acesta i-a oferit lui Nadal oportunitatea de a juca pentru ultima oară împotriva lui Novak Djokovic, unul dintre cei mai mari rivali ai săi. Cei doi s-au întâlnit sâmbătă, 19 octombrie, în finala mică a Six Kings Slam.

GALERIE FOTO. Rafa Nadal, învins de Novak Djokovic în ultimul episod al unei rivalități de excepție

+7 FOTO

În primul set, sârbul care ocupă locul 4 în clasamentul ATP s-a impus fără probleme: 6-2. Setul al doilea a avut, însă, o altă desfășurare. Nadal a jucat mult mai bine și a oferit o replică solidă, astfel că cei doi jucători legendari au mers cap la cap până în tie-break.

Tenismenul originar din Mallorca a revenit de la 3-4 și a condus cu 5-4 la game-uri, descătușându-se la un moment dat și strigând celebrul „vamos”. Djokovic a revenit și apoi tot el a condus ostilitățile și în tie-break.

La capătul unui punct lung, victoria i-a revenit lui Novak Djokovic care s-a impus cu 6-2, 7-6(5).

„Către Rafa. Nu știu de unde să încep. Mă voi întoarce la primul meci pe care l-am jucat unul contra celuilalt, în 2005. Cine ar fi știut că, 20 de ani mai târziu, ne vom fi duelat de peste 50 de ori? Am un respect imens pentru tine. Un sportiv și o persoană incredibilă. Rivalitatea a fost foarte intensă și sper să ai șansa să stai pe o plajă, să te relaxezi, să bei ceva și să te concentrezi pe altceva. Aș vrea să felicit și echipa ta […] Nu părăsi tenisul, mai stai un pic cu noi. Îți mulțumesc din partea întregii lumi pentru ce ai făcut. Ai lăsat o moștenire incredibilă și apreciem asta”, a declarat Djokovic imediat după finalul partidei.

„Îți mulțumesc pentru tot, pentru toate momentele pe care le-am împărtășit pe teren. M-ai ajutat să îmi întrec limitele pe parcursul a 15 ani. Fără asta probabil că nu aș fi fost cine sunt astăzi. Felicitări pentru cariera ta!”, i-a răspuns Nadal lui Djokovic.

De asemenea, sportivul cu 22 de Grand Slam-uri câștigate, a spus ce îi va lipsi cel mai mult după retragere:

„Îmi va lipsi totul, probabil. Am jucat aproape 20 de ani și am avut oportunitatea de a juca în cele mai bune locuri din lume. Până la urmă, mi-am îndeplinit visul de a fi un tenismen profesionist și unul de succes.”

Rafa Nadal și Novak Djokovic s-au întâlnit de 61 de ori, 28 dintre confruntări consemnându-se în finale de turneu. Bilanțul dintre cei doi este echilibrat: 32-29 pentru sârb și 15-13 în finale tot pentru tenismenul din Belgrad.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
În direct la TV, Gigi Becali l-a întrerupt pe George Simion, partenerul lui din AUR: „Chiar vreau să anunț chestia asta!”
Superliga
În direct la TV, Gigi Becali l-a întrerupt pe George Simion, partenerul lui din AUR: „Chiar vreau să anunț chestia asta!”
Gyor a suferit a doua cea mai drastică înfrângere din istorie în Liga Campionilor la handbal feminin
Handbal
Gyor a suferit a doua cea mai drastică înfrângere din istorie în Liga Campionilor la handbal feminin
Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”
Superliga
Patronul din Superliga confirmă despărțirea de antrenor: „Când am văzut asta, era să scap telefonul din mână!” + Culisele iminentului „divorț”

5 declarații ȘOC ale lui Constantin Anghelache, securistul „Eftimie Gelu”, cel care a adus Amigo în România: „Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții”

„Preluarea Stelei a fost o șmecherie!” » „Cârcotașul” Mihai Găinușă, dezvăluiri în GSP: „Când l-am văzut pe Zmărăndescu, m-am gândit: «Gata, asta e, îmi rupe o mână»”


Comentarii (1)
zb59
zb59  •  19 Octombrie 2024, 22:45

Doi titani! Este un cliseu, dar tenisul nu va mai fi niciodata la fel. Mai intai Roger, acum Rafa, maine Novak. Timpul este implacatbil pentru oricine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează