SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Raluca Olaru și-a anunțat retragerea din tenisul profesionist: „Mi-e greu să rostesc cu voce tare”

Raluca Olaru alături de Simona Halep la Sports Festival +7   FOTO
Raluca Olaru alături de Simona Halep la Sports Festival

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2024 11:49 / Actualizat vineri, 28 iunie 2024 11:52

Raluca Olaru (35 de ani) și-a anunțat retragerea oficială din tenisul profesionist.

Raluca Olaru a fost una dintre cele mai bune jucătoare de dublu ale României în ultimul deceniu. Sfertfinalista de la Roland Garros 2017 (alături de Olga Savchuk) a câștigat 11 titluri WTA în carieră.

Raluca nu va mai lua startul la competiții, dar rămâne aproape de sportul iubit. A devenit comentatoare TV, dar și reporter în cadrul turneelor organizate în România.

Raluca Olaru se retrage din circuitul profesionist

„A venit timpul. A trecut mai bine de un an și jumătate de la ultimul meu meci oficial și chiar și așa tot mi-e greu să rostesc asta cu voce tare, dar până la urmă cred că niciodată nu va fi ceva ușor.

Adevărul este că a venit timpul să închei oficial un capitol din viața mea - cariera de jucătoare profesionistă de tenis. Atenție, nu am spus doar tenis, pentru că după cum ați putut vedea în acest ultim an și jumătate, sunt încă aproape și implicată în fenomen prin diverse forme - comentatoare, analistă, antrenoare, intervievatoare.

Însă drumul meu ca jucătoare profesionistă s-a încheiat. Deși n-a fost ușor să mă obișnuiesc cu acest statut, sunt mulțumită și împlinită cu parcursul meu în cei 20 de ani de circuit profesionist. Și când spun parcurs nu mă refer doar la rezultatele de pe hârtie, ci și la parcursul meu ca om. Acum însă este momentul să îmi dau cu adevărat timp pentru viața personală și pentru toate lucrurile pe care îmi doresc să le fac în aceasta viață.

Acești 26 de ani de când am luat racheta în mână au fost o călătorie foarte intensă, fizic și mai ales emoțional, cu multe momente incredibil de frumoase, dar și cu perioade foarte grele. Una peste alta sunt foarte bucuroasă pentru că știu că am fost extrem de dedicată, întotdeauna am făcut absolut tot ce am putut mai bine în fiecare moment, am căutat permanent să mă autodepășesc și să perfecționez aspecte din jocul, fizicul și mentalul meu. Iar ultimii ani din carieră au fost cei mai frumoși și sunt extrem de bucuroasă și recunoscătoare că în acei ultimi 4-5 ani m-am bucurat cel mai mult de tenisul meu și de munca mea.

Desigur, n-aș fi putut să fac toate aceste lucruri singură, așa că vreau cu această ocazie să mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de mine de-a lungul timpului, începând desigur cu părinții mei, familia mea, sponsorilor, tuturor antrenorilor și oamenilor cu care am lucrat și în special celor doi care au fost alături de mine în ultimii 12 ani de carieră, Arti și Gavra.

Sprijinul și suportul vostru au fost și sunt neprețuite pentru mine, m-ați ajutat să îmi înving mulți demoni și să ajung întâi la mal, iar apoi din nou pe culmi”, a scris Raluca Olaru pe contul personal de Facebook.

+3 FOTO

Mulțumesc din suflet și vouă, celor care m-ați urmărit și sprijinit din spatele ecranelor sau de pe marginea terenurilor, încurajările voastre au fost de ajutor întotdeauna! Acestea fiind spuse, mi-am dorit foarte mult să sărbătoresc acest capitol care se încheie și să ne mai strângem o dată, cu mic, cu mare pentru a marca acest moment Așa că stați pe aproape, voi anunța în curând detaliile evenimentului. Și da, voi fi din nou în postura de jucătoare

- Raluca Olaru

Citește și:

Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Alexandru Cicâldău se transferă după Euro 2024 » Echipa antrenată de fostul mijlocaș al Barcelonei l-a pus în fruntea listei de achiziții
Nationala
Alexandru Cicâldău se transferă după Euro 2024 » Echipa antrenată de fostul mijlocaș al Barcelonei l-a pus în fruntea listei de achiziții
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”
Superliga
Anunță transferul mijlocașului central la Rapid: „Destinație surprinzătoare”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (5)
cineva90
cineva90  •  28 Iunie 2024, 14:36

Nu fii dezamagit, urmeaza sa faca acest anunt si Simona Sa faca evenimentul de retragere împreună

cineva90
cineva90  •  28 Iunie 2024, 14:36
Postat de Newman pe 28 Iunie 2024, 13:18

Ma asteptam sa faca acest anunt Simona!

Nu fii dezamagit, urmeaza sa faca acest anunt si Simona Sa faca evenimentul de retragere împreună

Ruusuvori
Ruusuvori  •  28 Iunie 2024, 13:51

Aceasta domnisoara s-a retras din tenis demult, dar a aflat abia acum

Vezi toate comentariile (5)
Comentează