SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

ROLAND GARROS 2019 // VIDEO + FOTO „Cutremur” la Paris: Angelique Kerber, eliminată de Anastasia Potapova, în primul tur de la Roland Garros!

Anastasia Potapova - Angelique Kerber // FOTO: Guliver/Getty Images +6   FOTO
Anastasia Potapova - Angelique Kerber // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 mai 2019 13:05

Angelique Kerber (31 de ani, 5 WTA,), care era favorită 5 la turneul de la Roland Garros, e primul nume uriaș de pe tabloul feminin care părăsește competiția.

Nemțoaica a fost învinsă în primul tur de rusoaica Anastasia Potapova (18 ani, 81 WTA), scor 4-6, 2-6, după o oră și 14 minute de joc.

Angelique Kerber, sfertfinalistă la Roland Garros în 2012 și 2018, a întâmpinat probleme încă din primele game-uri ale partidei. Fără emoții în probabil cel mai important meci al carierei, Potapova a făcut rapid break și s-a distanțat la 2-0. Deși Kerber a egalat imediat, rusoaica nu s-a lăsat intimidată și a continuat să-i provoace nemțoaicei mari bătăi de cap la serviciu.

La doar 18 de ani, Potapova a arătat o stăpânire de sine remarcabilă la 4-4, cel mai echilibrat moment al primului set. Și-a făcut serviciul, a trecut în avantaj, iar apoi a reușit break-ul care i-a adus primul set.

Căderea lui Kerber, chinuită și de unele probleme la gleznă, a părut fără oprire în setul secund, iar Potapova s-a distanțat într-un ritm-fulger la 4-0, contabilizând în total o serie incredibilă de 6 game-uri la rând contra fostului număr unu mondial!

Kerber a mai sperat spre finalul setului, când a reușit două game-uri la rând, dar Potapova a revenit și s-a impus cu 6-2. 

În turul secund, Anastasia Potapova se va duela cu învingătoarea partidei Yafan Wang (57 WTA) - Marketa Vondrousova (38 WTA).

3 titluri de Mare Șlema câștigat Kerber de-a lungul carierei: Australian Open și US Open, ambele în anul de grație 2016, și Wimbledon, în 2018

 „Nu am cuvinte, vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut astăzi. Am avut multă încredere în loviturile mele, vreau să-i mulțumesc antrenorului meu pentru că m-a sprijinit. Mi-a spus întotdeauna lucrurile corecte pe care trebuia să le fac”
Anastasia Potapova, la finalul meciului

angelique kerber anastasia potapova 4 +6 FOTO

Angelique Kerber era una dintre jucătoarele care luptau pentru primul loc la turneul de la Roland Garros. Nemțoaica era obligată să câștige titlul pentru a-și procura o șansă, cu condiția ca Naomi Osaka să nu depășească faza sferturilor de finală. Bătălia completă pentru locul 1 în clasamentul WTA e explicată AICI!

Vezi și:

VIDEO Simona Halep, față în față cu o performanță reușită doar de Justine Henin + Analiza detaliată a celor 5 contracandidate la trofeu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ianis Hagi, surprins de soție în ziua în care a împlinit 26 de ani: „Avem o singură viață!”
Stranieri
Ianis Hagi, surprins de soție în ziua în care a împlinit 26 de ani: „Avem o singură viață!”
Gigi Becali și Marcel Ciolacu, război politic total: „Poate încalc linia roșie! E prea mic pentru mine!”
Stiri extrasport
Gigi Becali și Marcel Ciolacu, război politic total: „Poate încalc linia roșie! E prea mic pentru mine!”
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (5)
ecucu
ecucu  •  26 Mai 2019, 18:35

Alde Engels asta ar fi continuat daca in locul lui Kerber ar fi fost Simona cu: n-are nici o valoare, sa ia bataie de la o pustoaica de pe locul 84 si cate altele. Are poate alte simpatii printre tenismene dar sa tot manjesti o jucatoare cu cea mai mare constanta in ultimii 5 ani ii de-a dreptul scarbos.

851072578301681
Vyyllyy Engel  •  26 Mai 2019, 18:09
Postat de lapusneanul pe 26 Mai 2019, 16:55

dinamovistul tot frustrat..hahahaha.... bre, a ajuns in finale, semifinale, sferturi, asta inseamna sa fii pe topogan ?

Degeaba , nu a castigat nimic si RG nu-l castiga , are de aparat 2000 puncte , asa ca Simonica ta o sa cada in jos , nu ne intereseaza o botoasa mica care niciodata nu a luptat pentru tara ei , ci doar pentru interes propiu.

lapusneanul
lapusneanul  •  26 Mai 2019, 16:55
Postat de rocky2 pe 26 Mai 2019, 14:22

Halep nu e pe tobogan? Cate turnee a castigat anul asta?

dinamovistul tot frustrat..hahahaha.... bre, a ajuns in finale, semifinale, sferturi, asta inseamna sa fii pe topogan ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează