Alte știri din fotbal
Gigi Becali n-a putut sta deoparte! Jigniri în polemica iscată de bolidul achiziționat de David Popovici
2
Alertă la U Cluj: „Avem o problemă mare de tot! Înnebunesc!”
1
Andrei Nicolescu le răspunde lui Mitriță și Screciu: „Asta cu «10 minute» e o exagerare! Le-am oferit condiții în plus față de protocol”
0
Reacția Dianei Șucu, după ce fiul ei a semnat primul contract profesionist cu Rapid: „Continuă să strălucești!”
3
Știri din fotbal internațional
Radu Drăgușin, impecabil într-un Tottenham - Liverpool cu final controversat: decis de fotbalistul care n-ar fi trebuit să mai fie pe teren
5
Athletic Bilbao - Barcelona 0-2 » Gavi și Lamine Yamal duc formația blaugrana în finala Supercupei Spaniei
0
Lent în iarbă, rachetă pe șosea » Harry Maguire a fost prins de radar cu 56 km/h peste limită
0
Scene tulburătoare în Tottenham - Liverpool: 9 minute de întrerupere, după ce colegul lui Drăgușin s-a prăbușit pe gazon
0
Lifestyle
Zvonul momentului în Spania » Cu ce celebritate s-ar iubi Jude Bellingham
0
Iker Casillas se iubește cu prezentatoarea TV care a petrecut o noapte acasă la Cristiano Ronaldo
0
La 20 de ani, fiica lui Steven Gerrard a rămas însărcinată cu fiul unui interlop
4
Violetta l-a lăsat pe fotbalistul din Premier League și a plecat în vacanță cu mijlocașul lui Juventus
2
Orice regim tinde sa se autoperpetueze, nu asta ii defineste patriotismul. Este indiscutabil ca sub Ceausescu Romania avea controlul deplin asupra teritoriului, bogatiilor, mijloacelor de productie etc. Asta defineste patriotismul unui regim in mod obiectiv. Repet, regimul Ceausescu a facut eroarea majora de a considera ca poporul se va multumi sa traiasca foarte spartan pentru ca vedea ca se indeplinesc niste obiective economice majore (metrou, canal, irigatii, hidrocentrale, Cernavoda etc etc). Un regim de stanga nu are cum sa ignore nivelul de trai fara sa se prabuseasca, indiferent cat de bine ar face alte lucruri, cam asta e lectia de invatat din caderea lui Ceausescu. Apropo, pe romani ii durea in cot de cultul personalitatii, era doar un subiect pentru mistouri crunte. In schimb faptul ca n-a mai cumparat CM 1986 a contat al naibii de mult, o tara intreaga s-a simtit umilita ca trebuia sa se uite la bulgari/sarbi/unguri/sovietici ca sa poata sa-l vada pe Maradona etc.
A vizitat Belgradul. In parcul central este un monument inchinat copiilor nevinovati ucisi de bombele americanilor.
Nici o tara din lume cu exceptia Angliei nu a interzis tenismenii rusi pe motive politice. ***
Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.
Bravo! Respect!
O intrebare fara sens adresata de catre un jurnalist sportiv zelos unui sportiv !! Credeti ca acelasi jurnlist ar fi intebat-o vreodata pe Serena Wiliams, dupa ce a castigat la Wimbledon, ce parere are despre Busch cand americanii au invadat Irakul, sau cand au bombardat Serbia ?? Niciodata !!
Putin judecat si condamnat la inchisoare pe viata la Haga, este cel mai mare criminal in viata din lume.
Se vede ca tocmai TU nu ai trait acele timpuri și ca ești doar un propagandist de doi lei!Ceaușescu NU a dat ordin armatei sa traga nici la Timișoara și nici la Intercontinental!La Timișoara, un comando din Ungaria a atacat cu grenade și cu „cocktailuri Molotov”transportoarele armatei,ucigând militari români tocmai pentru ca ei sa riposteze-care totuși nu au tras-ca nu aveau ordin,dar au ripostat dând cu TAB-ul peste ei!Restul a fost partea a doua a scenariului-respectiv isteria mediatica-cu știri aberante despre 60 de mii de morți!Ca la Hiroșima!Dupa „revoluție”-in dosarul Parchetului Militar,s-a constatat ca pâna la „fuga” lui Ceaușescu(in realitate rapirea lui,inscenata de Victor Atanasie Stanculescu-conducatorul loviturii de stat)-au murit cca O SUTA de persoane,dintre care 40 de membri ai comandoului menționat și un numar neprecizat de militari romani!Dupa „fuga”lui Ceaușescu numarul morților a ajuns la o mie și ceva se incadra in planurile puciștilor:„Avem nevoie de cel puțin doua sute de morți,ca sa câștigam legitimitatea in ochii strainatații”!Care „strainatate”?!Nu cumva asta care ne jecmanește acum?!
"Lipsa diversitatii" ?! Ce sintagma eleganta pentru cei care nu au trait atunci :). "Regimul acela care era de altfel foarte patriotic" aplica toate grozaviile posibile pentru a elimina gandirea libera, care aplica cenzura, care dusese cultura doar in zona cultului personalitatii, care-i oprima pe toti cei care indrazneau sa gandeasca "altfel". Ce-o fi fost patriotic in demersul final al regimului care a ordonat ca armata si militia sa deschida focul asupra celor care demonstrau la Timisoara?
FOAME (la propriu, adica sa nu ai ce pune pe masa) nu facea absolut nimeni pe timpul lui Ceausescu, nici cei mai saraci oameni. In mod propagandistic se foloseste azi cuvantul foame pentru lipsa diversitatii din magazinele alimentare, pentru ca intr-adevar in ultimii ani ai regimului se gaseau la liber si la orice ora doar conserve, peste congelat si parti de animal care nu interesau pe nimeni. Restul erau fie cu cartela, fie cu coada, fie cu pile etc. Asta era realitatea obiectiva. Dupa cum realitate obiectiva e ca azi sunt pensionari care chiar fac foamea la propriu. Regimul Ceausescu a avut niste realizari incontestabile la nivel national (inclusiv in sport). A esuat fix unde n-ar fi trebuit sa esueze un regim de stanga, la nivelul grijii fata de om si de traiul de zi cu zi. Ceausescu era fiul unui taran sarac, dat de mic ucenic intr-o vreme in care asta insemna un soi de sclav. Crescuse cu foame si bataie, la propriu. Banuiesc ca in capul lui nici un om nu avea dreptul sa se planga cata vreme avea un acoperis deasupra capului, o jumatate de paine pe zi si ceva produse alimentare de baza. Aici a fost cheia esecului unui regim care altfel era cat se poate de patriotic.
Bine ala in care se traia atunci era binele dintr-un fel de Matrix. Fiindca in realitate pe vremea lui Ceasca se traia cu ode dintr-un desantat cult al personalitatii Marelui Carmaci, se traia in frig, in foame si in bezna. Din bezna mintii ai iesit, in bezna mintii continui sa traiesti.
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.