SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Serena Williams, în centrul atenției la US Open » Inspirație pentru liderul WTA

Serena Williams în tribuna arenei Arthur Ashe la US Open 2024 Foto: Imago
Serena Williams în tribuna arenei Arthur Ashe la US Open 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2024 15:21 / Actualizat duminica, 01 septembrie 2024 16:23

De 6 ori campioană la US Open, Serena Williams (42 de ani), retrasă din tenis în 2022, a fost oaspete-surpriză sâmbătă la Flushing Meadows. Ea a avut și o scurtă interacțiune cu Iga Swiatek, numărul 1 WTA.

Au trecut 10 ani de la ultimul titlu cucerit de Serena Williams la US Open, cel din 2014, când o învingea în finală pe buna ei prietenă Caroline Wozniacki.

De atunci, cea care are 23 de titluri majore în palmares a mai disputat două finale la New York, 2018 și 2019, pierdute în fața unor tinere promițătoare la vremea respectivă, Naomi Osaka, respectiv Bianca Andreescu.

La US Open 2022 a disputat ultimul ei meci oficial, cedând în turul 3 în disputa cu Ajla Tomljanovic. Deși întreține o doză de mister asupra retragerii – e definitivă? se mai întoarce? – Williams are apariții publice care nu implică lovirea mingii.

Serena Williams, binedispusă la US Open

Rămâne legată de tenis și de compromisurile publicitare, motiv pentru care a făcut sâmbătă o vizită la Flushing Meadows. Îmbrăcată în denim și afișând o formă fizică excelentă, Serena a fost întâmpinată cu afecțiune de oficiali și de public.

A fost în tribună pe Arena Arthur Ashe la meciul dintre Jannik Sinner și australianul Christopher O’Connell, câștigat de liderul ATP cu 6-1, 6-4, 6-2. La un moment dat, a fredonat și dirijat pe melodia care se auzea pe teren, binedispusă.

6 titluriare la US Open Serena Williams, cucerite în 1999, 2002, 2008, 2012, 2013, 2014, din totalul celor 23 de Grand Slam câștigate în carieră

Iga Swiatek: „Ea m-a abordat, eu n-aș fi găsit curajul s-o fac”

Înainte de partida italianului, care a durat mai puțin de două ore, a avut o scurtă interacțiune cu Iga Swiatek, cea care urma să joace în meciul al treilea pe terenul cel mai mare din complexul de la Flushing Meadows.

„A fost foarte drăguț să o văd”, a spus poloneza în conferința de presă de după partida câștigată cu Anastasia Pavlyuchenkova, 6-4, 6-2. „Are multă energie pozitivă. E frumos că a venit la terenuri, că a stat de vorbă cu jucători fiindcă pentru mine, chiar dacă ne-am mai întâlnit și pentru doi ani am fost colege de circuit, ea încă este un star.

Serena Williams, în centrul atenției la US Open » Inspirație pentru liderul WTA
Iga Swiatek sărbătorind victoria din turul 3 la US Open Foto: Imago

M-am bucurat că ea m-a abordat pentru că eu n-aș fi găsit curajul s-o fac, dacă situația ar fi fost inversă. Sunt fericită că în continuare urmărește ce se întâmplă în tenis și cu jocul meu pentru mi-a spus că mă susține. Întotdeauna e frumos să auzi asemenea lucruri de la cineva precum Serena”, a elaborat Iga.

Pentru Williams a fost o vară aglomerată: a fost prezentă la Jocurile Olimpice ca parte din scenariul aprinderii flăcării și ca spectator la diverse discipline, iar zilele trecute s-a lansat documentarul „In the Arena: Serena Williams”, care rulează pe ESPN+.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Liga 3
Dănuț Lupu a agresat un arbitru la meciul de astăzi » Reacția dinamovistului: „Nu s-a întâmplat nimic. Lumea rea vorbește...”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează