SPORTURI  »  TENIS  »  WTA HONG KONG

Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-6 » „Blink” și ratezi totul! Simona Halep, eliminată la Hong Kong după 63 de minute de joc

Simona Halep, în meciul cu Anna Blinkova +25   FOTO
Simona Halep, în meciul cu Anna Blinkova

Articol de , - Publicat joi, 03 octombrie 2024, 12:03 / Actualizat joi, 03 octombrie 2024 13:28

Simona Halep (33 de ani) nu a putut lega victoriile la Hong Kong, fiind eliminată în turul 2 al turneului de categorie WTA 125 de rusoaica Anna Blinkova (26 de ani, locul 78 WTA), scor 2-6, 1-6. Dubla câștigătoare de Grand Slam rămâne cu succesul din prima rundă, 6-2, 4-6, 6-4 cu Arina Rodionova.

Simona Halep revizitează zilele acestea în serie senzații altădată familiare, după o pauză îndelungată. Cea de a disputa două meciuri în zile consecutive, spre exemplu, cum s-a întâmplat acum, în turneul WTA 125 de la Hong Kong.

Ce loc ocupă Simona Halep în clasamentul WTA, după ce a fost învinsă categoric de Anna Blinkova
HONG KONG
Ce loc ocupă Simona Halep în clasamentul WTA, după ce a fost învinsă categoric de Anna Blinkova

Cronică de Luminița Paul, după Simona Halep - Anna Blinkova

În prima rundă a trecut în trei seturi de Arina Rodionova, pe care nu o mai întâlnise până miercuri, la capătul unei confruntări disputate, apoi a trebuit să se pregătească pentru un nou duel în premieră, cel contra rusoaicei Anna Blinkova.

Și tabloul s-a schimbat dramatic pentru fostul lider mondial. Începutul a fost promițător, cu un game de serviciu luptat, dar adjudecat de Simona, și un al doilea obținut la zero. Românca, absentă oficial de pe terenuri din primăvară, a desenat frumos și eficient câteva puncte în stilul său. Construind până la o finalizare convenabilă, cu dreapta sau reverul în spațiul accesibil.

Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
+20 FOTO

Blinkova a greșit mult, negăsindu-și ritmul. Rusoaica se află într-un sezon palid, dacă nu îngrijorător, cu doar 11 victorii și 25 de înfrângeri înaintea turneului din China. A venit la Hong Kong cu 8 eliminări în turul inaugural la rând, fără victorie din iunie, de la Bad Homburg.

Chiar și așa, tot este mult mai mult, imens, ca prezență competițională față de ceea ce a putut să adune Halep de când a primit verdictul revizuit de la TAS și a avut din nou dreptul să ia startul în turnee.

Pauza de luni bune și-a spus cuvântul în cazul Simonei Halep

Au apărut însă accidentările, lipsa unei forme fizice adecvate pentru efortul pe care îl presupune circuitul feminin, la orice nivel.

Acum, la Hong Kong, s-a derulat un test binevenit. Loviturile sunt acolo, în ADN, schemele la fel, lipsește rutina meciurilor. Asta pentru că, odată ce a intrat în ritm la serviciu și și-a putut dezvolta apoi execuțiile, rusoaica a preluat frâiele meciului în primul set. O forță superioară, capacitatea de a-și deschide terenul imediat după serviciu, lungime și agresivitate.

Toate acestea au dus-o spre 6-2 în actul inaugural, în timp ce dubla campioană de Grand Slam s-a scufundat la serviciu, adunând tot mai multe erori și cedându-și ultimele două game-uri. Slăbiciunea a fost mai apăsată pe a doua minge, cu o reușită de numai 33%.

Test de ambiție al Simonei Halep

Actul al doilea a pornit cu un break la zero al Annei Blinkova. Părea că Simona încă era sub vraja otrăvită a primului set. Rusoaica a consolidat la 15 pentru 2-0. După care a venit game-ul cel mai disputat al partidei, cu 19 puncte. Halep la serviciu, 0-40, câștigat până la urmă de româncă după 6 mingi de break salvate și la a patra minge în favoarea ei.

Un test de ambiție din partea Simonei. Așa s-a văzut, din acele resurse ale ei de a nu ceda moral, dar nici sportiv.

Blinkova aproape că nu a clipit însă în continuare. A mai făcut un break la zero și s-a distanțat la 4-1, apoi 5-1 cu serviciul.

Cu amenințarea plutind în aer la fiecare lovitură, fostul număr unu mondial a servit pentru a prelungi partida. Nu a izbutit s-o facă, înclinându-se cu 2-6, 1-6, în o oră și 7 minute în fața Annei Blinkova.

Pentru ea urmează un alt turneu, tot la Hong Kong, de categorie WTA 250. Și multe lucruri de pus la punct. Important însă e că a revenit pe teren și a redescoperit senzații uitate. Pas cu pas.

FINAL - Desfășurarea meciului Simona Halep - Anna Blinkova 2-6, 1-6

  • 1-6, break Blinkova, și meci tranșat de rusoaică.
  • 1-5, game Blinkova: Simona se descurcă bine pe serviciul adversarei, a dus game-ul la 40:40, însă nu a putut face break-ul. Va servi acum să rămână în meci.
  • 1-4, break Blinkova: rusoaica se impune la zero pe serviciul Simonei și se pregătește să servească.
  • 1-3, game Blinkova: câteva momente bune pentru Simona, dar insuficient. Blinkova reface diferența de două game-uri.
  • 1-2, game Halep: cel mai disputat și istovitor game din acest meci. Simona a revenit de la 0:40, a trecut în avantaj, iar în cele din urmă a modificat tabela în favoarea ei!
  • 0-2, game Blinkova: jocul rusoaicei este la superlativ în aceste momente. Simona prelungește câteva schimburi, dar nu găsește loviturile decisive. La 30:15 am avut parte de un punct spectaculos, tranșat de Blinkova cu o „scurtă” de mare finețe.
  • 0-1, break Blinkova: Simona a început setul secund așa cum îl începuse pe primul. Vădit obosită, nu a câștigat niciun punct pe propriul serviciu.
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
+20 FOTO
  • 2-6, game și set Blinkova: Simona este depășită în aceste clipe, nu găsește replică la loviturile adversarei și cedează primul set cu 2-6, după numai 33 de minute de joc.
  • 2-5, break Blinkova: Simona nu se regăsește, nu își calibrează loviturile și trimite adesea în afara terenului. Blinkova servește pentru adjudecarea primului set.
  • 2-4, game Blinkova: momente slabe de joc pentru Simona, permanent în defensivă în fața loviturilor puternice ale adversarei.
  • 2-3, break Blinkova: câteva lovituri imprecise ale Simonei, iar Blinkova reușește primul break din acest meci.
  • 2-2, game Blinkova: colaps pentru Simona, care a condus cu 40:0 și a avut 3 șanse de break. Blinkova a servit mai bine, Simona a returnat rău, iar rusoaica a revenit în game, pe care l-a tranșat ulterior.
  • 2-1, game Halep: și nu oricum, ci la zero!
  • 1-1, game Blinkova: condusă cu 0:40, Simona a recuperat două puncte, ajutată și de o dublă-greșeală a adversarei, dar nu a putut egala.
  • 1-0, game Halep: Simona începe meciul cu dreptul, deși a avut emoții pe propriul serviciu. Adversara a avut o șansă de break, înăbușită de Simona, care a stat jos de multe ori, în spatele liniei de fund.
  • Ora 12:07 - Minutele de încălzire s-au încheiat. Simona va servi prima!

Jucătoarele au intrat pe teren la ora 12:00. Înaintea partidei disputate de fostul lider mondial, Gabriela Ruse a cedat pe terenul central în fața australiencei Ajla Tomljanovic, 5-7, 3-6.

Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
Simona Halep - Anna Blinkova
+20 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cei 8 suporteri FCSB arestați în Grecia au fost duși în fața judecătorului: ce a decis acesta
Europa League
Cei 8 suporteri FCSB arestați în Grecia au fost duși în fața judecătorului: ce a decis acesta
Scandalos! Minor rănit în complexul sportiv abia inaugurat de Burleanu și Stoichiță + Primarul dă vina pe hoți!
Altele
Scandalos! Minor rănit în complexul sportiv abia inaugurat de Burleanu și Stoichiță + Primarul dă vina pe hoți!
Detaliu curios în timpul meciului Halep - Blinkova: regizorul transmisiunii nu se putea abține!
Tenis
Detaliu curios în timpul meciului Halep - Blinkova: regizorul transmisiunii nu se putea abține!

La câți bani a renunțat Ianis Hagi pentru a fi reprimit în lotul lui Rangers

CSA Steaua sau FCSB?! » Candidatul Mircea Geoană, reacție explozivă în studioul GSP: „Eu asta aș prefera”


Comentarii (8)
Sadiku_rade_de_fcsb
Sadiku_rade_de_fcsb  •  03 Octombrie 2024, 12:18
Postat de ioni45 pe 02 Octombrie 2024, 18:17

Nu interesează pe nimeni cand joacă dopata in fiecare zi stiri despre dopata

Vezi ca diseara joaca alti dopati !! Cu aceeasi substanta "nemteasca" !!

Catalynn_26
Catalynn_26  •  03 Octombrie 2024, 12:13

De când cu “Slava!” țin musai cu rusoaicele și bielorusoaicele :-))) Azi însă voi face o excepție! :-))) Hai Simonica! :-)))

o_bic
o_bic  •  03 Octombrie 2024, 08:48

Succes Simona Halep și azi !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează