Alte știri din fotbal
UTA - FC Botoșani, în etapa #21 a Superligii » Schimbare de ultim moment pe foaia de joc
2
A doua amânare » Veste proastă pentru Dinamo, imediat după derby-ul cu Rapid
0
Andrei Nicolaescu a confirmat interesul pentru jucătorul din Superliga: „Da, îl vrem!”
0
Valeriu Iftime a demisionat! Prima reacție a patronului de la Botoșani: „Eu nu mă înrolez oricând şi oricum”
0
Știri din fotbal internațional
Arteta a confirmat vestea proastă! Cât va lipsi starul lui Arsenal din cauza accidentării suferite în meciul cu Crystal Palace
0
Incursiune în viața celui mai vechi club italian. Istoria titlului câștigat la comisii și revendicat de Lazio timp de un secol!
0
Înfrângerea din week-end i-a fost fatală! Clubul tocmai a făcut anunțul despărțirea de legenda fotbalului italian
0
Jucătorul reinventat de Arne Slot surprinde, după ce Liverpool a demolat-o pe Tottenham: „Putem juca și mai bine”
0
Lifestyle
Scandal imens! Logodnica unei vedete de la Arsenal s-a dus peste presupusa amantă: „Am fost terifiată! A bătut la ușa mea la ora 23:30”
3
Gigi Becali voia să îşi deschidă propria televiziune, unde avea reguli stricte pentru femei: „Puneam și muzica religioasă pe fundal”
0
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
11
Lotul României s-a întors cu 7 medalii de la Campionatul Mondial de Fitness Tokyo 2024
1
Nu i-a mers deloc primul serviciu!Cred ca doar unul din patru, a reusit sa le puna in teren!
De multe ori a făcut şi greşeli de gândire : Mertens era "la zid", într-un colţ, renunţase, iar Halep nu a pus stop, nici nu a trimis în colţul opus, ci i-a dat mingea "la mână", după care, nervoasă, a greşit ea...Halep are 4 lipsuri imense : slice-ul, stopul, smash-ul şi voleul-stop, se fereşte mereu de ele. Sunt procedee importante şi de fineţe, fără ele este obligată să alerge mult şi îşi chinuie corpul. Fiind o pitică faţă de majoritatea celorlate, evident că se uzează mai mult, eforturile ei sunt imense...Asta tot scriu de vreo 4 ani.
Ai jucat vreodată tenis de competiţie ? Bănuiesc că nu ! Faci teoria chibritului, filosofie, ca orice necunoscător...dinamo_fan are dreptate : Halep devine superficială când are avantaj sau pe fond de automulţumire. Apoi, se enervează (pe ea, pe toată lumea) iar dacă greşelile continuă, devine pesimistă şi nu mai luptă. La Doha, n-a mai cedat, a ştiut să lupte în momentele grele. După 2 meciuri în care a întors soarta ce părea potrivnică, cu un consum imens (de energie şi mai ales mental), şi-a impus să câştige cât mai repede, să nu mai aibă emoţii. Totul părea a fi în program (set şi 2-1) când Mertens a venit cu tertipul accidentării (doctorul nu are nimic de spus ?!). Halep mai pierduse meciuri după astfel de tertipuri (vezi Sharapova în finala RG) iar situaţia a afectat-o 100% mental : la reluare a pierdut mingi prosteşte, aproape în serie, pe fond de enervare...A avut apoi posibilităţi de 4-2 şi 5-3, după avantaje de 30-0, iar acestea te macină mental. Cât timp ai speranţa victoriei eşti "dopat" psihic, când greşeşti în serie trebuie să ai un psihic f.f. puternic să-ţi revii. Metoda este să încerci să nu greşeşti până îţi recapeţi moralul şi mai ales să-ţi faci adversara să greşească ea, s-o dobori psihic. Halep a devenit însă superficială, n-a mai stat bine în teren şi a greşit nepermis de mult, afundându-se. Totul porneşte de la creier ! Nervoasă, pesimistă, nici organismul nu a mai răspuns bine...De multe ori a făcut şi greşeli de gândire : Mertens era "
Sufla rusul ca o locomotiva ....pai Doamne Iarta-ma , sa se lase , si rusul si Simona , si toti ceilalti daca simt ca nu pot duce un turneu , ori is sado-maso . Sincer , o admir pe fatuca noastra , da , ceva nu e in regula , gen : cand castiga , pfailei , n-ai vazut asa sportiv in lume , cand pierde , probleme fizice . parca ceva nu se leaga . oricum noi nu stim , si daca adversarul joaca mai bine , nu e o rusine sa recunosti .
Imi pare rau ca esti de al meu,dar clar nu ai nici o treaba cu sportul de performanta.Tu ai impresia ca esti pe maidan ?Frate acolo esti intre profesionisti si acestia sunt la acelasi nivel cu tine.E vorba de osatura,muschi,inaltime,dispunere la efort.Nu degeaba se cheltuie in laboratoare sume uriase pentru a descoepri tot felul de substante care sa nu fie depistate la controlalele doping.Nimeni nu stie ce a mirosit sau a baut la vestiar Belgianca.Dar sa nu discuatam asta pentru ca e ceva prea mult desi in sportul asta meldonium a cauzat uneia multe succese si dupa ce ia fost taiata administrarea fatuca respectiva e o anonima.Dar repet,sa nu ne legam de asta.Una e sa intrerupi tu cu bana stiinta meciul,dpdv tactic si alta e sa te opreasca unul brusc din ceea ce faci.Si mai ales cand faci bine.E ca si cum ti ar taia curentul.Si dintr o data esti pe langa.Te deconecteaza dtpdv.Mental te poti reface,dar fizic mult mai greu,pentru ca muschii nu mai ajung la parametrii de dinainte .O fac mult mai greu decat daca incepi un meci,pentru ca ei deja sunt foarte obositi si relaxarea e mult mai intensa.Practic te sufoci.Ai privit o pe Halep ce fata crispata de efort avea in setul decisiv?Mertens era inca poraspata.Basca ca jucase cu o zi inainte 3 seturi foarte obositoare cu o Turenko in forma.Mertens a trecut fluerand de Kerber.Nimic nu e asa din teren,Pe margine totul pare foarte usor.M am uitat la Medvedev cu Monfils...Sufla la un moment dat rusul ca o locomotiva.Pe final a pierdut.
deci daca cineva ajunge sa te faca dintr-o pauza medicala dupa ce inainte aproape il calcai in picioare...nu te poti numi in vecii vecilor profesionist. te incalzesti, dai 2 ture de teren si tot iti pastrezi ritmul. nu, la Simona totul se pierde in plan mental. daca era nemtoaica cu gena de nemtoaica avea la or actuala minim de 2 ori mai mult trofee castigata si intra intre cele mai bune 3-4-5 jucatoare ll time. ori la Simona daca observi, de fiecare data cand ajunge intr-o situatie favorabila, scade ritmul. Statistic cel mai prost joc Simona il face cand se apropie de castigare unui meci sau set. Cu Pliskova parca a sters pe jos setul 3, a ajuns la 5-2, servea pentru meci si i-a facut aia deodata break la 0. asta este o carenta mentala cu care te nasti si cu care mori, o carenta atent intiparita in genomul romanesc.
Dupa o accidentare dificila, care a impiedicat-o sa joace la Singapore, Simona a inceput anul 2019 cu 1 meci la Sydney (pierdut cu Barty), 4 meciuri la AO (unde a batut-o pe Venus si a pierdut cu Serena), 2 meciuri de Fed Cup (ambele castigate, unul cu Ka.Pliskova) si 4 meciuri la Doha (unde le-a batut pe Goerges si Svitolina, si a ajuns in finala). In total, 11 meciuri, din care 8 victorii. Asta ii da un bun moral sa joace mai bine in Dubai! Hai Simona!
Comparația este forțată pt că este vorba de sport individual. Roger Federer un exemplu de caracter puternic. Nu mai are nimic de demonstrat, dar se ia la trântă cu toți. Ea presimt că a avut primul obiectiv top 10 mai apoi locul 1 , obiective atinse și desigur să acumuleze suficienti bani pt viitorul îndepărtat. Acum joacă la alibi. Revine la locul 1 bine dacă nu măcar bani să facă. Comparând Halep-Nastase Ilie diferența este foarte mare. Ea cum spui tu muncitoare dar fără ambiții mari Ilie artistul. Năstase cred că la vremea lui putea juca liniștit 6-8 ore consecutive la același nivel.Asta este marea dezamăgire că nu compensează cu ambiție in meciurile decisive adică finalele. Pe românește "brânză bună în burduf de câine".
In sfarsit revenim la sport!!!
Eu ma bucur ca a ajuns Simona in finala, unde mereu ajung doar 2 jucatoare din zecile inscrise la orice turneu! Fara meciuri jucate dupa accidentare, doar cele 3 de la AO, si cele 2 in FedCup, avea nevoie de meciuri! Acum poate sa lupte la Dubai cu incredere! Acolo miza e dubla! Hai Simona!
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.