SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA // Cea mai bună Halep din istorie: record egalat după 6 ani!

Articol de - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 21:06

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) și Garbine Muguruza (26 de ani, 32 WTA) se întâlnesc, joi, în zori, în semifinalele Australian Open 2020. Românca a ajuns în penultimul act fără să piardă set, un lucru care nu i se mai întâmplase din 2014, de la Roland Garros 

  • Simona Halep va juca în semifinalele Australian Open 2020 cu spanioloaica Garbine Muguruza (32 WTA, 26 de ani). Meciul are loc joi dimineață, de la 06:30, și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport.

Jucătoarea din România s-a calificat în al optulea penultim act al carierei în turneele de Mare Șlem. La Australian Open 2020, drumul său spre semifinale a fost unul fără prea multe emoții, cu unii nervi, dar cu evoluții constante și strălucitoare. Simona le-a învins la Melbourne pe Jennifer Brady, Harriet Dart, Iulia Putințeva, Elise Mertens și ieri pe Anett Kontaveit, ultima cu 6-1, 6-1. Un parcurs impecabil pe care românca nu-l mai avusese de la Roland Garros 2014, când a atins pentru prima oară penultimul act în competițiile de Mare Șlem. Iată cum au fost drumurile anterioare pentru Simona Halep. 

Roland Garros 2014, fără set pierdut 

Prima experiență la înălțime în turneele de Grand Slam a fost una încântătoare. Simona a plutit pe zgura de la Paris. A ajuns în semifinale fără să piardă set, în "sferturi" ea trecând atunci de Svetlana Kuznețova cu 6-2, 6-2. „Într-un fel, am făcut meciul perfect. Am jucat cu adevărat bine, mi-am făcut jocul. Am fost foarte agresivă și am lovit mingea repede. Acesta este stilul meu”, spunea Simona atunci. Până la meciul cu rusoaica, ea le-a învins pe  Alisa Kleibanova, Heather Watson, Maria-Teresa Torro Flor și Sloane Stephens.  

Wimbledon 2014, doar 57 de minute 

La câteva săptămâni după parcursul de pe zgura pariziană, care s-a încheiat cu o înfrângere în finală la Maria Șarapova, Simona a ajuns din nou într-o semifinală. De data aceasta pe iarba de la Wimbledon, unde a învins-o în „sferturi” pe Sabine Lisicki, o jucătoare cu un serviciu extrem de potent, în două seturi, 6-4, 6-0 în 57 de minute. „A fost un meci bun, chiar dacă startul meu a fost lent. Am revenit de la 1-4 şi cred că am jucat un tenis bun”, declara atunci Simona Halep. În drumul său spre penultimul act, ea a cedat un set în turul al doilea, în partida cu Lesia Țurenko. În rest, a defilat în duelurile cu Teliana Pereira, Belinda Bencic și Zarina Diyas.  

US Open 2015, a depășit o barieră 

A treia semifinală a româncei a venit la US Open, după o luptă titanică întreruptă de ploaie cu Victoria Azarenka, de care a trecut cu 6-3, 4-6, 6-4. A fost prima victorie a Simonei în fața bielorusei. În semifinale, ea s-a înclinat în fața Flaviei Pennetta. Însă până acolo le mai învinsese pe Marina Erakovic, Katerina Bondarenko, Shelby Rogers și Sabine Lisicki. Germanca fusese singura care-i luase un set înaintea Viktoriei Azarenka.  

Roland Garros 2017, revenire cu artificii 


Aproape doi ani s-au scurs înainte ca Simona să bifeze o altă semifinală într-un turneu de Mare Șlem și trei pentru a reveni în această fază la Roland Garros. Simona Halep s-a calificat în semifinale, după ce întors partida din sferturi de finală cu Elina Svitolina. A învins-o cu 4-6, 7-6 (6), 6-0, revenind de la un set și 5-1 pentru adversară. Până acolo, ea nu cedase set în confruntările cu Jana Cepelova, Tatjana Maria, Daria Kasatkina și Carla Suarez Navarro. În acel an, românca se înclina în finală în fața Jelenei Ostapenko. 

Australian Open 2018, parcurs cu un maraton 

Pentru prima semifinală de la Melbourne Simona a trebuit să treacă de Destanee Aiava, Eugenie Bouchard, Lauren Davis, Naomi Osaka, Karolina Pliskova. Cea mai dificilă partidă a fost cea din turul al treilea, când românca a pierdut singurul set de pe parcurs, într-un meci de trei ore și 45 de minute pe care l-a câștigat cu 15-13 în  decisiv. Halep a ajuns până la urmă până în finală, unde a pierdut în fața lui Caroline Wozniacki. 

Roland Garros 2018, meciuri strânse 

Acum doi ani la Roland Garros, Simona a pornit greu în turneu, cu un set pierdut la Alison Riske, însă apoi a survolat partidele cu Taylor Townsend, Andrea Petkovic și Elise Mertens. Piatra de încercare a venit în sferturi de finală, Halep impunându-se în fața lui Angelique Kerber cu 6-7(2). 6-3. 6-2. În acel an, românca a bifat pe zgura pariziană primul trofeu de Mare Șlem al carierei.  

SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA // Cea mai bună Halep din istorie: record egalat după 6 ani!

Wimbledon 2019, doar o clipire

În parcursul spre al doilea trofeu de Grand Slam al carierei, Simona Halep a cedat un singur set, în turul al doilea în fața Mihaelei Buzărnescu. Aflată într-o stare de inspirație totală, ea a trecut de Aliaksandra Sasnovici, Victoria Azarenka, Cori Gauff, și Shuai Zhang. A continuat apoi cu victorii la Elina Svitolina și Serena Williams.  

7-6este raportul dintre sferturile de finală pierdute și cele câștigate de Simona Halep în turneele de Mare Șlem

5-2este raportul dintre semifinalele pierdute și cele câștigate de Simona Halep în turneele de Mare Șlem

Cum s-a descurcat Simona halep în "sferturi" la turneele de Mare Șlem 

SIMONA HALEP - GARBINE MUGURUZA // Cea mai bună Halep din istorie: record egalat după 6 ani!

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Cei de la Australian Open i-au dat o nouă poreclă lui Halep: „Abia așteptăm să vedem serialul”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (7)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  30 Ianuarie 2020, 04:32
Postat de Radoescu Adrian pe 29 Ianuarie 2020, 23:12

Halep e fost nr 1, în top 10 de vreo 6 ani, 19 titluri WTA, 2 GS, locul 5 all time la câștiguri din tenis, momentan pt România, singurul sportiv roman constant în elita sportului practicat, și românca cu cea mai mare expunere mediatica la nivel global.

Bine sintetizat. Respect !

vladutz13
vladutz13  •  29 Ianuarie 2020, 23:47

Este o jucatoare uriasa pt nivelul nostru

1396081817107708
Radoescu Adrian  •  29 Ianuarie 2020, 23:12

Halep e fost nr 1, în top 10 de vreo 6 ani, 19 titluri WTA, 2 GS, locul 5 all time la câștiguri din tenis, momentan pt România, singurul sportiv roman constant în elita sportului practicat, și românca cu cea mai mare expunere mediatica la nivel global.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează