Alte știri din fotbal
Afacerea Sepsi – Ciobotariu – Rapid trece prin conturile lui Csikszereda! Motivele pentru care Dan Șucu a blocat transferul imediat al fundașului
0
Andrei Nicolescu despre lupta cu rivalele în 2025: „Ne pregătim pentru victorii cu FCSB și cu Rapid” » Când va semna Zeljko Kopic și țintele din mercato
0
Cum a comentat fostul dinamovist Liviu Ciobotariu transferul fiului său la Rapid: „Asta spune multe”
0
Prima mutare pe axa Rapid - Genoa se face săptămâna viitoare! GSP are toate detaliile
1
Știri din fotbal internațional
Un fost internațional scoțian despre Ianis Hagi: „Pentru mine, asta e diferența”
0
Imagini ca în Vestul Sălbatic înainte de meciul din Cupa Regelui în Spania » Au zburat scaune și a fost nevoie de intervenția poliției
0
Dennis Man nu a prins lotul la Parma » Motivul oferit de italieni
0
Szczesny a debutat în victoria categorică a Barcelonei din Cupa Regelui » Trupa lui Hansi Flick a făcut show la prima partidă din 2025
0
Lifestyle
Fiul lui Cosmin Olăroiu, implicat într-o afacere de sute de mii de euro în București
4
Starul lui Pep Guardiola a plecat în Ibiza cu noua iubită! E prezentatoare la Insula Iubirii
3
David Popovici i s-a destăinuit lui Micutzu: „Un membru al familiei se confruntă cu dependența de droguri și jocuri de noroc” + Drumul de la copilul agresat de antrenoare la campionul olimpic
1
Iubita lui Alexander Zverev a dezvăluit obiceiul ciudat pe care îl are tenismenul în dormitor: „Îmi vine să plâng în fiecare seară”
3
Cometnariul era pt duffyduck, scuze!
Iti dau eu un exemplu al lui Kerber in plina forma: acum cateva zile, 0-6 2-6. Kerber e una din cele mai in forma jucatoare ale circuitului. Oricum, nu stiu de unde concluzia ca infrangerile la scoruri mari sunt concluzive. Ce legatura are, perfer un jucator care castiga marea majoritate a meciurilor si pierde cate un meci clar, decat unul care castiga rar dar nu pierde niciodata usor. Asa ajungem la exemple gen Isner sau Karlovic. Aia nu pot fi batuti clar, ca joaca din serviciu. Aia nu-i face jucatori mai mari ca Del Potro, care are momente cand pierde la niste scoruri enorme. Sau ca Wawrinka sau etc. Valoarea se exprima in victorii si constanta, nu in a nu pierde la scoruri mari. Ca stil de joc, nu e nicio mirare ca Halep poate pierde la astfel de scoruri cand nu sta bine dpdv fizic, pt ca e exact atuul ei principal. Si atunci cand nu-l are, normal ca nu face fata. Ca din serviciu nu poate suplini, din forta loviturilor nu poate suplini. In schimb cand sta bine fizic, e foarte greu de batut. Mai obiectiv de atat nu stiu ce as putea sa spun.
Am citit ce a prezentat GSP ca ar fi spus Evert si McEnroe. Asa, nu sunt deloc de-acord cu ce au spus, eu am vazut cu totul altceva. Hai sa facem si distinctia intre un fost mare jucator de tenis si un analist profesionist (adica priceput, ca analisti asa zisi profesionisti de 2 lei sunt multi) al jocului de tenis. Faptul ca Evert si McEnroe au fost niste mari jucatori, nu inseamna ca orice spun e pur adevar. Pai il avem exemplu pe Ilie Nastase, spune o groaza de prostii. Efectiv e una sa joci, alta sa urmaresti ca lumea un meci de tenis si sa si intelegi cam despre ce e vorba. Eu am vazut o jucatoare Halep ce n-a putut sustine un ritm dpdv fizic in semi-finala cu Osaka. Ei spun ca n-a avut atitudine. Eu atitudine am vazut, a tras de ea in fiecare game din setul 2. A salvat inclusiv 2 mingi de meci. Deci concluziile lor mi se par extrem de departe de ce s-a intamplat defapt.
Eu ti-am dat 8 (opt!!!!) meciuri ale ACTUALULUI nr 1 mondial, pierdute in 2 seturi fara a lua mai mult de 3 (trei!!!) ghemuri. Din ce mi-ai dat tu despre Kerber, UN SINGUR meci este pierdut in doua seturi, cu mai putin de 3 ghemuri luate. In al doilea rand, Kerber are 30 de ani si a fost nr 1 mondial in 2016, cand lua si doua titluri GS. Deci, daca vrei sa fii fair si sa compari ACTUALUL nr 1 cu Kerber, cauta asemenea rezultate in anul 2016, cand Kerber era in varf de forma (ceea ce se presupune a fi acum cu Halep) - ia sa vedem, gasesti? Eu inteleg sa ma bucur moderat de "performanta" Simonei Halep, dar de aici pana a transforma intr-o mare campioana si legenda, e mare, mare, uriasa distanta. In multe meciuri joaca extrem de prost si este si labila psihic.
@adi stelistul si @duffiduck La intrebarea voastra referitoare la rezultatele contradictorii ale campioanelor tenisului,sunt mai multe raspunsuri:1.-Circuitul feminin nu se compara cu circuitul feminin!Aici se joaca altceva!Au fost perioade de dominatii nete in circuit,ale unor unor jucatoare ca Martina Navratilova,Stefi Graf sau Serena Wiliams,dar toate acele jucatoare aveau ceva in comun:erau mai mult...barbati!2.-Mingea e rotunda iar jucatoarele au sanse egale!Altfel ar fi matematica si am cauta alte divertismente!
Si ca sa ne lamurim si cu insiruirea de rezultate. Iti dau si eu cateva doar din ultimul an, fara sa merg prea mult in spate cum faci tu cu meciurile Zhang sau Pennetta. Deci: 0-6, 2-6 cu Wozniacki, 3-6, 2-6 cu Keys, 0-6, 1-6 cu Strycova, 1-6, 3-6 cu Bacsinszki, 4-6, 0-6 cu vandeweghe. Toate Garbine Muguruza, toate in ultimul an. Sau: 0-6, 2-6 cu Kasatkina, 3-6,3-6 cu Svitolina, 3-6, 1-6 cu Osaka, 2-6, 2-6 cu Stephens, 2-6, 2-6 cu Makarova, 4-6, 0-6 cu Kontaveit, 3-6, 3-6 cu Vesnina, 2-6, 3-6 cu Vandeweghe. Toate, Angelique Kerber, toate in ultimul an. Ce-ti spun tie rezultatele astea?
Ca sa nu spui ca nu-ti raspund am sa-ti spun: dovedeste labilitatea Simonei, de care cred ca e si ea constienta. Insa doar ca sa nu spui ca evit subiectul. Dar de la "alege sa compare stilul de joc si nr de turnee GS, si matematic, aproape ca are dreptate. Cel putin la partea de turnee GS" incolo mi-am dat seama ca discutam degeaba. Daca singura comparatie pe care o faci e doar la titluri de GS atunci sunt cateva zeci de mii de jucatoare care "matematic" sunt egale intre ele, adica nu au titlu de GS. Eu m-am cam lamurit.
Nu ma refer la comparatia cu Babos, care are un procentaj al victoriilor 58,72% (276 victorii/194 infrangeri), iar Halep are 68,94% (415 victorii/187 infrangeri). Nu numai procentajul e mai bun, dare are aproape dublu victorii si ceva mai putine infrangeri. Cel mai inalt ocupat de Babos a fost 5, Halep 1. Tihi alege sa compare stilul de joc si nr de turnee GS, si matematic, aproape ca are dreptate. Cel putin la partea de turnee GS. Pe Babos nu pot spune ca am urmarit-o atat de mult, ca sa stiu cum joaca, dar pot spune clar ca ce a facut Halep in semifinala de la Indian Wells e dezamagitor. Si inca odata intreb: spune-mi te rog un mare meci facut de Halep intr-o finala, contra unei jucatoare de top. In ceea ce priveste infrangerile, pe la fiecare jucatoare mai intalnesti cate o exceptie, dar la Halep a devenit regula: 6-3 6-0 de la Osaka, 6-0 6-2 de la Wozniacki, 6-2 6-1 de la Kasatkina, 6-1 6-0 de la Muguruza, 6-1 6-1 de la Svitolina, 6-1 in decisiv a doua oara de la Svitolina (Roma), 6-3 6-1 de la Shelby in primul tur AO anul trecut, 6-0 6-3 de la Shuai Zhang, 6-1 6-2 de la Kvitova, 6-1 6-2 de la Siegemund, 6-1 6-3 de la Penetta - ce iti spun tie toate aceste scoruri?
Cititi comentariile facute de Chris Evert,McEnroe,Martina Hingis si Navratilova despre semifinale si finala,in special despre meciul Osaka -Halep !! In rest liniste,ca aici nu facem alte analize ca nu are loc si nici nu merita indiferent ca esti mechidoanca,roman sau maghiar,esti inteligent sau nu sa intelegi anumite aspecte si realitati ! Sportul este international si nu foloseste nici o limba !!
Dupa ce am vazut finala dintre Osaka si Kazatkina, am realizat ca nu prea avea ce sa faca Simona!Daca nici Kazatkina care nu se grabeste si prefera schimburile lungi, nu a putut sa faca nimic!Ce ar fi putut sa faca Simona-ca un numar unu mondial?Pai...sa foloseasca alte procedee tehnice,cum ar fi mingiile cu mult efect-asa zisele slaisuri-servicii puternice urmate de veniri la fileu si "scurtele" -de fapt tot mingi cu mult efect-procedee tehnice la indemana unor mari campioni ca Federer sau Nadal,dar nu si la Simona!Care...nu le are cu asa ceva!Tocmai de aceea s-a si inscris si la partidele de dublu, ca sa invete sa dea voleuri de la fileu, iar in ce priveste scurtele,mai mult se face de ras!O sa trebuiasca sa le foloseasca mai des, pentru ca odata cu trecerea anilor nu va mai putea compensa doar cu risipa de efort si cu ambitia si se va trezi din ce in ce mai des cu situatii ca aceea din meciul cu Osaka!In sfarsit, sa ne amintim cai n tot acest turneu, Simona nu a fost "n forma"!A trecut greu si cu noroc, de adversare slab cotate ca Dolehide si Martici!Dar a ajuns totusi pana in semifinale, spre deosebire de celelalte "nume"!Pana una alta,tot ea e nomber one!Ca le place, sau nu le place!
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.