SPORTURI  »  TENIS  »  REACȚIE NERVOASĂ

Sorana Cîrstea nu e la prima ieșire nervoasă! Ce i-a mai făcut lui Cruciat în urmă cu un an, la cine a mai țipat în timpul meciului + cum a reacționat cu Darren Cahill

Sorana Cîrstea și Adrian Cruciat +17   FOTO
Sorana Cîrstea și Adrian Cruciat

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 februarie 2021 10:13 / Actualizat sambata, 06 februarie 2021 10:50

Sorana Cîrstea (30 de ani, 72 WTA) a avut o izbucnire nervoasă în sferturile Grampians Trophy, în meciul pierdut cu americanca Ann Li (20 de ani, 99 WTA), scor 3-6, 1-6, țipând la antrenorul său, Adrian Cruciat, care era în tribună.

Cîrstea și Cruciat au colaborat prima dată în 2017, iar din 2019 au reluat antrenamentele împreună. Acesta nu este primul moment tensionat dintre cei doi. În urmă cu un an, în februarie 2020, Sorana a avut un alt dialog dur cu antrenorul ei, atunci la turneul de la Doha.

Nu e primul conflict Sorana Cîrstea - Adrian Cruciat

În meciul cu Elena Rybakina, la 0-3 în decisiv, ea l-a chemat în teren pe Adrian Cruciat, unul dintre antrenorii săi, și a avut loc următorul dialog:

Adrian Cruciat: Trebuie să joci fiecare punct cu hotărâre şi optimism, ca în primul set. Văd că s-a schimbat ceva, fața ta nu mai arată la fel, ești nervoasă, nemulțumită. Te cerți şi cu tine, şi cu mine, e prea mult. 
Sorana Cîrstea: Sunt foarte liniștită, zi-mi ceva, dacă tot ai venit aici, ceva de tenis sau tactic... 
Adrian Cruciat: Când dă ea tare, trebuie să dai lung ca să alerge, să o plimbi. E mental! Hai, calmă, pozitivă... 
Sorana Cîrstea: Nu are nicio treabă cu mentalul, e de tenis! 

+13 FOTO

Sorana Cîrstea s-a luat și de Victor Ioniță

Cîrstea nu este la prima astfel de ieșire, în 2014, la Dubai, atunci când era antrenată de Victor Ioniță, într-un meci cu Roberta Vinci, ea i-a spus atunci tehnicianului.  „Știi că mă crispez, strigă, frate, la mine să fiu de două ori mai agresivă în momentele astea. Știi că mă crispez când încep să conduc". 

În 2017, când era antrenată de Marius Comănescu, Sorana și-a vărsat nervii pe acesta în timpul unui meci din turul I al turneului de la Taipei, cu Risa Ozaki, țipând „Nu ştiu ce să fac. Zi şi tu ceva! Că de-aia eşti acolo. Zi ceva când mă vezi că nu ştiu ce să fac”.

Darren Cahill, tratat diferit de Sorana Cîrstea

Pe de altă parte, în 2013, atunci când a ajuns în finala turneului de la Toronto și când era sfătuită de Darren Cahill, privea altfel lucrurile. După meciul din sferturi de finală cu Petra Kvitova, ea mărturisea: „Darren a venit la 4-3 în setul secund şi mi-a arătat o fetiță din tribune. Mi-a spus: «Unde vrea ea să fie?». 

Eu i-am răspuns: «Aici, în locul meu!». Așa că el mi-a replicat: «Ok, deci pentru asta ești aici. De asta muncești atât de mult. De asta ai sacrificat totul, pentru astfel de momente. Nu există niciun alt loc în lumea asta unde ţi-ai dori să fii».

Pe lângă Darren Cahill, Victor Ioniță și Adrian Cruciat, pe lista de foști antrenori ai Soranei Cîrstea se mai află Carl Maes, fostul antrenorul al lui Kim Clijsters, Marius Comănescu sau Juan Pablo Guzman.

VIDEO  Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem!”

Citește mai multe știri din tenis:

Sorana Cîrstea, momente șocante pe teren! Criză de nervi la adresa antrenorului: „Taci din gură!” » I-a cerut arbitrei să-l avertizeze

Simona Halep, detalii despre accidentare înainte de Australian Open: „M-am chinuit puțin! Am făcut tratament”

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează