SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2024

Sorana Cîrstea, înfrângere dureroasă în primul tur de la Wimbledon! A pierdut 10 game-uri consecutive

Sorana Cîrstea (34 de ani, 31 WTA) și Sonay Kartal (22 de ani, 298 WTA) se înfruntă astăzi, după ora 18:30, în primul tur de la Wimbledon. Meciul va fi liveSCORE pe GSP.ro și televizat pe Eurosport.
Sorana Cîrstea (34 de ani, 31 WTA) și Sonay Kartal (22 de ani, 298 WTA) se înfruntă astăzi, după ora 18:30, în primul tur de la Wimbledon. Meciul va fi liveSCORE pe GSP.ro și televizat pe Eurosport.

Articol de - Publicat luni, 01 iulie 2024 20:36 / Actualizat luni, 01 iulie 2024 23:03

Sorana Cîrstea (34 de ani și 31 WTA) a părăsit turneul de la Wimbledon, după ce a fost învinsă de britanica Sonay Kartal (22 de ani, 298 WTA) cu 3-6, 6-2, 6-0.

Turneul de la Wimbledon este cel la care Sorana Cîrstea nu a reușit până acum să ajungă în săptămâna a doua, așa cum s-a întâmplat la Australian Open în 2017 și 2022, la Roland Garros în 2009 și 2021 și la US Open în 2023.

Prezentă pentru a cincisprezecea oară pe tabloul principal de la All England Club, românca nu a trecut până acum niciodată de turul al treilea, pe care l-a atins în cinci rânduri. Ea a început această ediție a turneului de la All England Club în compania britanicei Sonay Kartal. O jucătoare tânără venită din calificări și care preferă terenurile de hard.

În turneele de Mare Șlem, ea nu a evoluat decât la Wimbledon, oprindu-se de fiecare dată în primul tur. Sorana Cîrstea a început bine meciul, impunându-și jocul său agresiv, deși la Roland Garros s-a accidentat, spunând că are nevoie de o pauză pentru a-și reveni. Cu toate acestea, românca a jucat două turnee pe iarbă înainte de Wimbledon, la Birmingham și Eastbourne, unde a pierdut încă de la debut.

Sonay Kartal a jucat trei turnee pe iarbă înainte de a disputa calificările de la Wimbledon. Iar acest lucru s-a văzut în setul al doilea, când jocul său a crescut în calitate, în timp ce Sorana nu a mai găsit soluții pentru a o deranja pe jucătoarea masivă din Marea Britanie. Kartal a împins meciul în decisiv, impunându-se cu 6-2.

Sorana Cîrstea nu a mai regăsit deloc senzațiile din primul set, a greșit enorm și s-a văzut eliminată încă din primul tur, lucru care nu i se mai întâmplase din 2019 pe iarba londoneză.

Două românce joacă marți

România a avut șase reprezentante pe tabloul principal de la Wimbledon, patru jucând în prima zi, în timp ce Ana Bogdan Bogdan și Gabriela Ruse vor evolua marți.

Prima o va întâlni de la ora 13:00, pe Terenul 5, pe Cristina Bucsa, din Spania, iar a doua se va duela de la ora 15:00, pe Terenul 1, cu Elena Rybakina, campioana din 2022.

Sorana Cîrstea - Sonay Kartal 6-3, 2-6, 0-6

Al treilea set:
0-6 - Înfrângere dureroasă pentru Sorana Cîrstea, ajunge la al 6-lea eșec consecutiv în circuitul WTA.
0-5 - Britanica câștigă al 9-lea game consecutiv!
0-4 - Al doilea break pentru Kartal, care se apropie de câștigarea meciului.
0-2 - Sorana nu se regăsește, iar britanica se distanțează în decisiv.
0-1 - Kartal salvează două mingi de break și punctează prima pe tabelă.

Setul secund:
2-6 - Avem decisiv, Sorana și-a pierdut din nou serviciul!
2-5 - Sorana își pierde serviciul pentru prima oară în meci, iar Kartal se distanțează.
2-2 - Din nou fără emoții! Sorana egalează și caută breakul!
1-2 - Trei game-uri rapide în debutul setului 2, Sorana încearcă să egaleze pe tabelă.

Setul 1:
6-3 - Sorana câștigă prima manșă după a doua minge de set.
5-2 - Jucătoarea noastră nu i-a dat nicio șansă adversarei nici în acest game, pe care îl câștigă la 15.
4-1 - Sorana câștigă lejer ghemurile pe serviciul său și se apropie de câștigarea primului set
3-0 - Cîrstea își asigură un avantaj important în debutul meciului.
2-0 - Primul break pentru româncă: loviturile puternice îi pun mari probleme adversarei
1-0 - Sorana câștigă fără probleme primul game pe propriul serviciu.

Citește și:

Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Stranieri
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Nationala
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
5 statistici frapante: 98% dintre portari ar fi apărat golul luat de Florin Niță! + „Tricolorul” care a pierdut TOATE cele 11 dueluri cu adversarul direct
Nationala
5 statistici frapante: 98% dintre portari ar fi apărat golul luat de Florin Niță! + „Tricolorul” care a pierdut TOATE cele 11 dueluri cu adversarul direct

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (18)
MaxiP
MaxiP  •  02 Iulie 2024, 17:56
Postat de romeverest pe 02 Iulie 2024, 00:47

Cum vine la un turneu care conteaza..cum clacheaza din primul tur !! Nu este posibil sa te bata o o jucatoare de pe locul 300 care vine din calificari !! Prea multa valva in jurul acestei jucatoare care in toata cariera ei a castigat doar doua turnee modeste Wta, la Taskent si Istanbul !!

Eram destul de nemultumit si pregatit sa critic dupa acest meci, pana am vazut comentariile, care automat spala complet imaginea Soranei. Pana una alta, daca ne raportam la toata cariera ei, este una din singurele 2 jucatoare din Romania care au jucat sfert de finala de turneu de mare slam dupa anii 2000, facand chiar de 2 ori asta. Si asta in conditiile celei mai largi generatii de jucatoare pe care am avut-o vreodata. Are doar 2 titluri in cariera, vorba ta, modeste pentru circuitul WTA, dar are totusi si o finala de turneu Premier Mandatory, performanta cu siguranta mult mai mare decat castigarea a mai multe turnee de tipul celor pe care le-a castigat. Referitor la rezultatul de ieri si la forma ultimelor luni, nu prea sunt motive de a fi felicitata, totusi cand incep referirile la toata cariera ei, hai sa ne linistim, e top 10 jucatoare romance all-time, a doua de referinta a ultimilor 25 ani. Multumesc tuturor userilor ca m-au ajutat sa-mi schimb atitudinea, chiar eram pregatit sa postez un comentariu critic, pana sa vad cum bat oamenii campii si ca nu ea e cea care merita criticata.

Misu1950
Misu1950  •  02 Iulie 2024, 13:03

Nu stiu ce senzatii a vazut ziaristul in primul set, cert e ca aceasta jucatoare a fost atenta, toata cariera ei, la altfel de senzatii (vezi foto...) si asa a ajuns la "uriasa" performanta de a castiga 2 turnee minore la viata ei!

Trandafir
Trandafir  •  02 Iulie 2024, 10:22

Anca Todoni a reusit 4 victorii si a ajuns in turul 2. A urcat 24 pozitii in clasamentul WTA si a obbtinut cca. 110.000 EURO/convertit din GBP. Succes mai departe !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează