SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

Scandal în tenisul feminin! E în centrul atenției după un discurs fără precedent: „Rahatul pe care oamenii nu îl știu”

Taylor Townsend a câștigat titlul la Wimbledon la dublu feminin. foto: Imago
Taylor Townsend a câștigat titlul la Wimbledon la dublu feminin. foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2024 12:40 / Actualizat miercuri, 14 august 2024 17:43

Taylor Townsend, una dintre cele mai talentate jucătoare din SUA, a făcut înconjurul lumii în ultimele zile după ce a povestit despre programul haotic din circuitul WTA.

A 51-a jucătoare a lumii a jucat la turneul WTA 1000 de la Toronto și a avut o evoluție solidă, reușind să acceadă în primul ei sfert de finală al anului.

Le-a învins pe Dayana Yastremska (Ucr), apoi pe Marina Stakusic (Can, beneficiară a unui wild card) și în optimile de finală pe Jelena Ostapenko (Let), iar în total a pierdut doar 9 game-uri. Emma Navarro, locul 13 WTA, a fost însă mai puternică și a câștigat duelul din sferturi, scor 6-3, 7-6 (5).

Din acel moment, Taylor a avut parte de multe peripeții și s-a declarat nemulțumită de programul din circuitul WTA.

Townsend a luat foc înainte de Cincinnati: „Rahatul pe care oamenii nu îl știu”

Americanca a izbucnit în mai multe filmulețe postate pe internet în care a dezvăluit de ce a fost nevoită să închirieze o mașină și că un zbor cu avionul costa cel puțin 1.400 de dolari.

„Sunt atât de copleșită. Acesta este rahatul pe care oamenii nu îl știu. Am jucat în primul sfert de Masters, la Toronto, și trebuie să joc a doua zi la Cincinnati în calificări, la 5 după-amiază. E atât de stresant, trebuie să mă gândesc cum dracului să plec din Toronto și să ajung la Cincinnati.

Cel mai ieftin zbor de la Toronto era 1.400 de dolari de persoană, avea și escală, indiferent de alegere, așa că am decis să luăm o mașină și să conducem până la Cincy.

Ca să zbori cu escala ar fi fost 6 ore și jumătate, iar cu mașina în jur de 7-8 ore. Încă nu am mâncat, plecăm la 9 și ceva seara și ajungem la 5-6 dimineața. Iar apoi trebuie să mă adun, să fac ceva să îmi revin”.

Townsend a ajuns cu mașina închiriată în Cincinnati, a luptat, s-a adunat și s-a calificat pe tabloul principal după ce le-a învins pe franțuzoaica Chloe Paquet, 6-3, 6-4, iar apoi pe compatrioata Katie Volynets, scor 6-0, 6-3.

În primul tur al turneului WTA 1000 de la Cincinnati din SUA, a 51-a jucătoare a lumii o va întâlni pe Caroline Dolehide, altă compatrioată.

Programul pe care Taylor Townsend l-a avut în weekend

- 15:00 Taylor a pierdut sfertul de finală cu Navarro la Toronto.
- 21:00 Jucătoarea a închiriat o mașină și a plecat la Cincinnati.
- 05:00 Townsend a ajuns la Cincinnati, unde urma să joace în calificări.
- 17:00 Primul tur de calificări împotriva franțuzoaicei Paquet.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacții incredibile ale lui Dan Șucu la golurile încasate de Rapid cu U Cluj » Patronul giuleștenilor, un car de nervi
Superliga
Reacții incredibile ale lui Dan Șucu la golurile încasate de Rapid cu U Cluj » Patronul giuleștenilor, un car de nervi
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  14 August 2024, 13:06

Stim de mult. Faptul ca au pus turneul de la Toronto imediat dupa Olimpiada spune totul. E o chestie de marketing, nu prea mai arata a circuit, fiecare isi tine turneul cum vrea, ma mir ca inca nu sunt intercalate mai serios, sa se joace deodata. Nu iti convine, nu participi. Ceea ce e corect, pana in momentul in care faci presiuni ca totusi sa participe. Ca sa fim seriosi, sunt presati sa participe. Ba chiar si in regulamente exista o oarecare obligatie de a participa la anumite tuernee daca jucatorii sunt disponibili.

cirus11
cirus11  •  14 August 2024, 13:04

Nu stiu cat s-a plans de sistem ci doar de situatie... In primul rand nu trebuie sa joace saptamana de saptamana si apoi asta e situatia daca nu intri direct pe tabloul principal.

81mada
81mada  •  14 August 2024, 12:54

Stire de doi lei, se plange degeaba, vrea sa joace tot, sa castige tot, banu sa intre in cont.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează