SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BEIJING

REZUMAT VIDEO Tenis ca pe calculator în finala de la Beijing: Carlos Alcaraz, învingător după un duel uluitor cu Jannik Sinner!

Carlos Alcaraz, victorios la Bejing Foto: Imago
Carlos Alcaraz, victorios la Bejing Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2024, 16:32 / Actualizat miercuri, 02 octombrie 2024 18:53

Carlos Alcaraz (21 de ani, numărul 3 ATP) s-a impus în ultimul act al turneului ATP 500 de la Beijing, 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3) contra liderului mondial, Jannik Sinner (23 de ani), după 3 ore și 24 de minute.

Jannik Sinner, liderul mondial, a pierdut doar cinci meciuri anul acesta. Trei dintre înfrângeri au venit în fața lui Carlos Alcaraz, iar cea mai recentă este foarte proaspătă, în finala turneului ATP 500 de la Beijing.

Una care a durat 3 ore și 24 de minute și a conținut, din partea ambilor, mostre în serie ale tenisului modern. Din diferența de stiluri au ieșit scânteile pozitive, iar suspansul s-a menținut până la ultimele puncte.

Spaniolul s-a ridicat deasupra, însă, așa cum a recunoscut sportiv în interviul de pe teren, „se putea întâmpla orice, el putea câștiga în două seturi sau în trei, a fost un meci foarte echilibrat”.

În primul act, Alcaraz a făcut primul break-ul, conducând cu 5-2. A cedat exact când servea pentru set, iar Sinner s-a impus la tie-break, 8-6, după ce spaniolul a avut din nou șanse la 6-4. „El e cel mai bun jucător din lume, nivelul la care joacă e incredibil, are o calitate mare a tenisului”, mai spunea Carlos la final, când totul avea să-i zâmbească.

Până acolo însă, ambii au jucat punând pe hardul albastru totul. Spaniolul a rămas încastrat în tactica sa din ultima vreme, aceea de a fi mai ofensiv, de a ataca mai mult, asumându-și și riscurile aferente. Așa a câștigat setul secund, 6-4, și s-a distanțat în decisiv la 3-1 și 4-2.

Tenis ca pe calculator în finala de la Beijing: Carlos Alcaraz, învingător după un duel uluitor cu Jannik Sinner!
Jannik Sinner a cedat în finala de la Beijing 2024 Foto: Imago

Carlos Alcaraz: „Niciodată nu-mi pierd speranța”

E suficient însă doar să apară câteva ezitări și lucrurile s-au schimbat în acest duel purtat într-un ritm sufocant și o viteză pe măsură a loviturilor, a deplasării, a deciziilor luate. Sinner, campionul de anul trecut de la Beijing, are reacții formidabile și o acuratețe înțepătoare a loviturilor.

La 0-3 în tie-break-ul setului al treilea, la ce s-a gândit Alcaraz? „Niciodată nu-mi pierd speranța. Știu care e statistica lui în tie-break-uri, dar mi-am zis: «OK, am șansa să dau tot ce pot». Am făcut puncte bune ca să ajung la 3-3 și în continuare am mers pe ideea că, și dacă pierd, să pot spune că am făcut tot ce am putut”, a mărturisit la final, cu candoarea caracteristică.

55de lovituri câștigătoare a avut Carlos Alcaraz în finala de la Beijing, cuplate cu 52 de erori neforțate. La Jannik Sinner raportul a fost 30-31

Carlos Alcaraz: „M-am simțit bine și în afara terenului”

„Sunt mândru pentru cum am gestionat meciul, dar și toată săptămâna am jucat bine. M-am simțit bine și în afara terenului, cu echipa mea, e important. Nu puteam cere o săptămână mai bună decât aceasta”, a punctat Alcaraz.

El și-a pus în palmaresul momentan al lui 2024 al patrulea trofeu, după cele de Grand Slam de la Roland Garros și Wimbledon și cel Masters 1000 de la Indian Wells.

Cât despre duelurile cu Jannik Sinner, ibericul conduce cu 6-4. Un raport care se poate schimba oricând, cei doi desenând apăsat conturul unui duel al viitorului. Poate și al istoriei, dacă nu vor interveni alte lucruri care să-i schimbe cursul, italianul fiind în așteptarea deciziei în apelul făcut de WADA în cazul său de dopaj cu clostebol.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Știm ora când se joacă Simona Halep - Anna Blinkova, al doilea tur la WTA Hong Kong
Tenis
Știm ora când se joacă Simona Halep - Anna Blinkova, al doilea tur la WTA Hong Kong
Gabi Torje, prezentat oficial! Ciolan l-a convins să semneze: „Face eforturi mari”
Liga 2
Gabi Torje, prezentat oficial! Ciolan l-a convins să semneze: „Face eforturi mari”
„Mi-a adus aminte de problema Simonei Halep”. Kim Clijsters, comentariu în emisiunea lui Andy Roddick despre subiectul zilei în tenis
Tenis
„Mi-a adus aminte de problema Simonei Halep”. Kim Clijsters, comentariu în emisiunea lui Andy Roddick despre subiectul zilei în tenis

La câți bani a renunțat Ianis Hagi pentru a fi reprimit în lotul lui Rangers

CSA Steaua sau FCSB?! » Candidatul Mircea Geoană, reacție explozivă în studioul GSP: „Eu asta aș prefera”


Comentarii (2)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  02 Octombrie 2024, 19:32

...gura cea adevarata si feroce aomului are cinci dinti care sunt degetele lui ...Carlos cu mana sa dreapta o sa faca marele Slem ...

zb59
zb59  •  02 Octombrie 2024, 17:55

Haide mai, Luminita! Auzi, tenis ca pe calculator! Ocupa-te si tu de domnisiara Halep! Colegii tai i-au scris deja nspe ode pentru revenire si saltul urias in clasamentul WTA! Iar tu nimic, nimic!? :))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează