SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Tipsarevici a obţinut ieri a doua victorie după o pauză de 17 luni, cauzată de o accidentare de groază » "Sînt ridicol de fericit atunci cînd sînt cu familia mea"

Tipsarevici strînge pumnul după victoria de ieri FOTO: Raed Krishan
Tipsarevici strînge pumnul după victoria de ieri FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 22 aprilie 2015 13:31

Sîrbul în vîrstă de 30 de ani spune că şi-a dat seama că există şi alte lucruri în viaţă, dar că nu se simte diferit pe terenul de tenis

Janko Tipsarevici l-a învins ieri în primul tur pe Thomas Fabbiano cu 6-4, 6-3, într-o oră şi 27 de minute. În altă perioadă, aceasta ar fi fost o victorie de rutină pentru fostul număr opt mondial. Însă acum, cînd e pe locul 824, fiecare succes are altă valoare. Pentru că Janko a stat departe de toata agitaţia, de sentimentele victoriilor sau înfrîngerilor timp de 17 luni. Atunci lupta sa era în sălile de operaţie, în sălile de recuperare. O tumoare benignă a dus la o operaţie în care i-a fost extirpată 80 la sută din fascia plantară de la piciorul stîng. A revenit abia luna trecută şi a jucat la dublu la Miami, apoi la Houston la simplu, unde a cîştigat un meci, iar acum la Bucureşti. Bronzat pînă la extrem, cu muşchii gambelor la fel de bine lucraţi, el iese de pe teren cu zîmbetul pe buze. Afară din arenă îl aşteaptă zeci de fani care vor o poză sau un autograf. Se opreşte de cîteva ori. Se vede că e fericit să joace din nou tenis.

Frica reapariţiei bolii

"Sînt bucuros pentru felul în care am jucat. Thomas a evoluat foarte mult şi spun asta pentru că m-am antrenat cu el acum doi ani. Îi place să atace şi să dicteze punctele cu forehand-ul şi am încercat să nu devin prea defensiv. Aşa că am reuşit să stau aproape de linia de fund a terenului şi am avut şi norocul să salvez cinci din şase mingi de break", a spus Janko. În tot discursul său îşi face loc şi perioada grea prin care a trecut şi care într-un fel i-a schimbat perspectivele. "Momentul cel mai de jos din toată această perioadă a fost anul trecut, cînd mi-am dat seama că nu pot să merg la Australian Open. Piciorul mă durea din nou, un medic mi-a spus că sînt doar muşchii, care se remodelează, dar mie mi-era teamă pentru că de fiecare dată cînd apăreau durerile era semn că tumoarea creştea din nou. Am stat singur două săptămîni într-o clinică şi atunci cred că am atins pragul de jos", spune sîrbul.

Perioada deprimantă

I-a fost greu pentru că totul a durat foarte mult şi pentru că nu reuşea să vadă lumina de la capătul tunelului. "Au fost tratamente diferite, diagnostice diferite, nu ştiam cînd se va termina şi uneori şi dacă se va termina vreodată. A fost o perioadă realmente deprimantă", a dezvăluit el. Însă familia i-a mai îndulcit un pic toată suferinţa. "Sînt ridicol de fericit atunci cînd sînt cu soţia şi fetiţa mea, Emili. Dar nu simt că experienţa prin care am trecut mi-a schimbat felul de a fi pe teren. Nu cred în ideea de a juca în numele altcuiva, poate sună egoist, întotdeauna voi juca pentru mine şi pentru ceea ce pot să obţin", a încheiat Tipsarevici. Acum fiecare meci e într-o altă lumină, una care i-a lipsit în lunile acelea negre.

Duel cu favoritul principal

Următorul meci pentru Janko Tipsarevici va fi în compania lui Gilles Simon, cap de serie 1 la turneul de la Bucureşti. "Meciul acesta îmi va arăta exact unde sînt, va fi unul în care voi fi mai relaxat, pentru că în partidele pe care le-am jucat pînă acum am simţit o presiune fiindcă îmi doream să cîştig. Acum nu sînt eu favoritul. Ştiu că am 30 de ani şi nu mi-a mai rămas mult timp în circuit", a spus Tipsarevici. Francezul a ajuns ieri seară la Bucureşti, iar meciul dintre cei doi va avea loc mîine. Scorul întîlnirilor directe este 7-2 în favoarea francezului. "Am un bilanţ negativ cu el, nu-mi place să joc împotriva lui", a completat Janko.

4 trofee a cucerit Janko Tipsarevici în cariera sa

"M-am regăsit"

Guillermo Garcia Lopez, finalist la BRD Năstase Ţiriac Trophy în 2013, s-a calificat ieri în turul al doilea, după ce a trecut de italianul Lorenzo Giustino cu 6-2, 6-0. "Cred că m-am regăsit un pic în acest meci, mi-am regăsit pofta de joc pentru că la precedentul turneu, la Casablanca, nu mi-am simţit deloc jocul", a spus spaniolul. A ales acest turneu, şi nu pe cel de la Barcelona, pentru că el crede că are mai multe şanse la un parcurs cît mai lung. Următorul meci, care e programat azi, va fi un test pentru ibericul de pe locul 45 mondial. "Marcos e un jucător foarte bun, vom vedea ce se va întîmpla. Nu vreau să mă gîndesc prea departe, ci vreau să o iau pas cu pas", a spus Guillermo.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
La Arad nu e liniște nici când UTA câștigă » Ruptură totală între Rednic și ultrași! Scenele surprinse la finalul victoriei cu CFR
Superliga
La Arad nu e liniște nici când UTA câștigă » Ruptură totală între Rednic și ultrași! Scenele surprinse la finalul victoriei cu CFR
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Superliga
Gest HULIGANIC în Giulești » Atac îngrozitor la adresa siguranței presei! Jurnalist bruscat de un impresar care purta o legitimație a clubului din Superligă: „Dormiți!”
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”
Superliga
Partenera titularului de la Rapid a plecat din România: „Alte 3 luni departe de tine. Nu sunt sigură dacă devine mai greu sau mai ușor”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează