SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Surpriza zilei la US Open » Iga Swiatek, eliminată fără drept de apel în sferturile de finală

Iga Swiatek / Foto: Imago
Iga Swiatek / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2024 09:37 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 09:53

Iga Swiatek (23 de ani), liderul mondial în circuitul WTA, a fost eliminată în sferturile de finală de la US Open de către Jessica Pegula (30 de ani, #6 WTA), scor 2-6, 4-6.

Jessica Pegula s-a calificat astfel în prima semifinală de Grand Slam din carieră, după ce a mai ajuns până în „sferturi” la US Open în 2022, la Wimbledon în 2023, la Roland Garros în 2022 și la Australian Open în 2021, 2022 și 2023.

Iga Swiatek, eliminată fără drept de apel la US Open de către Jessica Pegula

Jessica Pegula a început foarte bine primul set și a reușit două break-uri, ducând rapid scorul la 4-0 la game-uri. Iga n-a reușit să-i pună probleme adversarei în primul set, care s-a încheiat cu scorul de 6-2 în favoarea americancei.

În setul al doilea prima jucătoare care a reușit break-ul a fost tot Jessica Pegula, dar Iga Swiatek a reușit rapid să facă rebreak, ducând scorul la 2-2.

La scorul de 3-3, Pegula a reușit din nou să câștige game-ul pe serviciul adversarei, distanțându-se decisiv pentru a câștiga meciul.

Iga Swiatek, în lacrimi după eliminare: „Am făcut prea multe greșeli”

Nu este niciodată ușor să joci împotriva ei. Lovește foarte bine mingea și uneori te surprinde. Nu pot spune că s-a schimbat pentru că e imposibil să-ți schimbi stilul de joc, dar cu siguranță a jucat mult mai bine și a făcut foarte puține greșeli.

Din cauza asta a cam pus presiune pe mine. De obicei reușesc să depășesc aceste momente, dar astăzi am făcut prea multe greșeli!”, a declarat Iga Swiatek, în lacrimi, după eliminarea de la US Open.

Jessica Pegula o va întâlni în prima semifinală pe cehoaica Karolina Muchova (28 de ani, #52 WTA). Cealaltă finalistă se va stabili după duelul dintre Emma Navarro (23 de ani, #12 WTA) și Aryna Sabalenka (26 de ani, #2 WTA).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (11)
Freyya
Freyya  •  06 Septembrie 2024, 18:13
Postat de MiticadelaLiga pe 05 Septembrie 2024, 11:32

Alooo, de LUCA PREDA ați auzit? Ăștia de pe tenis de la gesepe. Buni rău!

daca se contamina cu roxadustat poate auzeau...

Freyya
Freyya  •  05 Septembrie 2024, 21:19

asta e daca nu se contamineaza si Iga "accidental" cu ce trebuie

Freyya
Freyya  •  05 Septembrie 2024, 21:18
Postat de MaxiP pe 05 Septembrie 2024, 13:53

Un circuit haotice, complet imprevizibil, meciuri in care oricare poate bate pe oricare. Pegula, sincer, n-a jucat nimic tot anul, acum vine si face semi-finala de mare slam elminand-o pe Iga, care in mare parte matura 4-5 meciuri cu tot ce ii iese in cale, dar apoi pierde. Muchova, din seria cehoaicelor de un turneu-doua in cariera, revine dupa o accidentare de 1 an si nu prea are cine sa o bata, probabil castiga turneul ca Krejcikova la Wimbledon si apoi 5 ani nu mai auzim de ea pana la al doilea turneu din cele 2 per cariera. Paolini si-a revenit si ea, parea totusi putin exagerat sa tot joace pe finale la tenisul pe care il prezinta, Emma Navarro probabil are o constanta a tineretii care se va stopa in maxim jumatate de an, are totusi rolul de a opri complet ascensiunea lui Gauff, care chiar putea concura cu Serena Williams daca nu aparea Navarro, iar de aici avem explicatia deziluziei a ceea ce va fi, iar Mira Andreeva ramane urmatoarea mare speranta a tenisului mondial pe urmatorii 5 ani dupa care probabil vom concluziona ca e un fel de Pavlyuchenkova. Singura jucatoare chiar constanta pare Sabalenka, constant mediocra jumatate de cariera, a facut insa pasul urmator, vedem cat o tine si apoi probabil va fi constant slaba. Iar in conditiile astea cred ca daca se pune serios pe treaba, Simona Halep chiar mai poate lua un grand slam. Bine, teoretic cred ca orice jucatoare din Romania poate, ba mai mult, pare ca orice jucatoare din circuit poate.

la "face semifinala" te-ai anulat. e prea gretos si, din pacate, am mai intalnit "traducerea" asta de doi bani

Vezi toate comentariile (11)
Comentează