SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

EXCLUSIV CTP, după decizia Simonei Halep: „Vă dați seama cât de frustrată e! N-am văzut în peste 50 de ani așa ceva”

Simona Halep, sărbătorind triumful de la Wimbledon 2019
Simona Halep, sărbătorind triumful de la Wimbledon 2019

Articol de - Publicat sambata, 26 iunie 2021 19:50 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 00:47

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) s-a retras de la Wimbledon din cauza unei accidentări la gamba stângă. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat pentru GSP.ro decizia sportivei.

  • Ediția din acest an de la Wimbledon este programată în perioada 28 iunie - 11 iulie 2021.
  • Simona Halep e campioana en-titre. A învins-o în finala din 2019 pe Serena Williams.

Cristian Tudor Popescu: „Vă dați seama cât de frustrată e acum Simona Halep!”

„Ea știe cum se simte, noi nu putem ști exact care este starea ei de competiție în momentul de față. Poate nici ea nu știe. Cel mai bine știu medicii, preparatorii fizici, cei care au o expertiză în acest sens. Simona poate să treacă peste aceste recomandări, dar profesioniștii ascultă în general de oamenii din jurul lor. 

Vă dați seama cât e de frustrată, cât e de dezamagită! E campioana en-titre, nu-și poate apăra titlul la Wimbledon. Trebuie să-i fie foarte greu, acum revin și spectatorii, dispare tenisul pustiu...”, a declarat CTP pentru Gazeta Sporturilor.

CTP: „Sper ca Simona Halep să facă față la Jocurile Olimpice, e visul ei”

Halep a suferit o accidentare la gamba stângă la începutul lunii mai, la Roma, iar de atunci nu a putut evolua. Ea și-a dorit să se testeze săptămâna aceasta pe iarbă în Germania, dar ca măsură de precauție a renunțat să ia startul.

„Reintrarea în circuit după o asemenea perioadă de pauză e foarte grea, foarte dificilă. Trebuie să fii Federer ca să vii după 6-7 luni de repaus și să câștigi un Grand Slam, așa cum a făcut elvețianul în urmă cu câțiva ani la Australian Open. 

Eu sper ca Simona să se poată antrena în iulie pe hard și să facă față la Olimpiadă, este visul ei cel mai mare, cel mai drag din acest an. Își dorește foarte mult să reprezinte România.

E cu siguranță cea mai dură accidentare din cariera ei. Trebuie să ținem seama de faptul că ea are probleme mari fizice. E o jucătoare de mare angajament, se deplasează mult în teren, face pivotări, contre-pied-uri, recuperări, un tenis în general defensiv, care e foarte uzant pentru organism”, a mai spus CTP pentru GSP.ro

CTP, după decizia Simonei Halep: „Vă dați seama cât de frustrată e! N-am văzut în peste 50 de ani așa ceva”
Simona Halep a făcut tot posibilul pentru a participa la Wimbledon, dar a fost nevoită să abandoneze. Aici, într-o fotografie cu Suarez Navarro

„Simona Halep a ales să nu se expună la un risc enorm”

De asemenea, experimentatul gazetar subliniază gravitatea accidentării și are un mesaj pentru criticii Simonei Halep.

„Simona e de atâția ani în top 10, e una dintre marile constante ale tenisului de nivel înalt, iar jocul ei are urmări. Nu e vorba doar despre această ruptură musculară, ceea ce eu n-am văzut în peste jumătate de veac de tenis!, organismul ei este suprasolicitat, are probleme și la coloană, să vedem cum va rezista în viitor.

Cei care sunt nemulțumiți de faptul că Simona s-a retras de la ultimele turnee să se gândească la riscul enorm pe care îl presupune intrarea înainte de vreme în competiție după o asemenea accidentare. 

Dacă se produce o recidivă, ea poate să ducă la 6 luni de pauză, dacă nu chiar la abandonarea activițății competiționale! Este extrem de riscant să continui. Dacă te grăbești, riscul de a-ți fi mai rău e foarte mare!”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep la Wimbledon:

2011turul 2
2012turul 1
2013turul 3
2014semifinale
2015turul 1
2016sferturi de finală
2017sferturi de finală
2018turul 3
2019câștigătoare

9 ediții consecutivede Wimbledon a bifat Simona Halep în carieră

24-8este raportul dintre victorii și înfrângeri la Wimbledon pentru Simona Halep

Cristian Tudor Popescu, invitat în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia

Citește mai multe știri de actualitate:

Ion Ion Țiriac i-a scris Soranei Cîrstea » Mesajul trimis pe Instagram: „Ține minte asta, indiferent ce se întâmplă”

Cele 6 românce și-au aflat adversarele de pe tabloul principal de la Wimbledon

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (16)
bogdan1
bogdan1  •  27 Iunie 2021, 16:40
Postat de senateo pe 27 Iunie 2021, 07:11

Toata lumea comenteaza vrute si nevrute si ocoleste cartoful fierbinte : cauza avalansei de accidentari din acest an este setul de doze primite cu seringa. Restul e can-can, nimeni nu stie cand vor disparea aceste reactii si daca Simona va mai putea juca vreodata intr-un turneu mai mult de 2-3 meciuri. Multumim Simona pentru bucuriile ce ni le-ai oferit in cariera ta! Incheiata totusi prematur pe motiv de rnam.

:)))) Tu chiar existi?

bogdan1
bogdan1  •  27 Iunie 2021, 16:38
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ce bine ca nu calareste boi ca tine mai ,,taure rosu"!

bogdan1
bogdan1  •  27 Iunie 2021, 16:37
Postat de mircea_cjn pe 27 Iunie 2021, 13:21

Wozniaki si Radvanska s-au retras, au fost mai cinstite. Halep de ce nu procedează la fel? Anul trecut nu a jucat deloc , a fost pandemie. Anul asta a jucat vreo trei meciuri si după ce a luat o bătăiță umilitoare de la Sabalenka s-a muiat complet. Era ba cu umarul, ba cu coloana, ba cu călcâiul, acum cică are nu știu ce ruptură catastrofala la gambă. Si tot timpul invoca oboseala după atâta...pauză ! Cinstit e să spună gata, atâta a fost și să n-o mai tot lălăiască. I-a pus pe cei de la Wimbledon intr-o pozitie jenantă, cu primirea oficiala, cu fastul acordat detinatoarei titlului, ca să vină apoi cu anuntul retragerii! Când stia de la inceput că nu va juca. Intr-un fel Simona trișează : vrea să beneficieze in continuare de lauri și sponsori fără să mai joace! Si-a concediat preparatorul fizic, il tine pe Cahill pe post de hopa mitică (probabil că australianul s-a prins și a lasat-o) și a scos de la cutie salba de accidentări. Openul american nici nu mai intră în discuție , ceva turnee prin Canda si SUA evident sărite. Si s-a dus anul, și cam doi ani de inactivitate. Iese din primele 10 acum după Wimbledon, probabil până la sfârșitul anului iese din primele 20. E gata. Si noi vorbim de Olimpiada, ce glumă ieftină.

Cred ca un ,,sanatate multa sa ai Simona si spor la Olimpiada" era suficient! Nu triseaza nimeni stai linistit. Ideea e ca odata cu ascensiunea Simonei (ceva nemaivazut de la Ilie Nastase incoace, pentru nivelul Romaniei) au rasarit toti expertii romani in tenis. Lasa frustrarea si ,,da-i bice" pe alte sporturi!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează