SPORTURI  »  VOLEI  »  CALIFICARE

Naționala masculină de volei s-a calificat la Campionatul Mondial după 43 de ani

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2024 10:09 / Actualizat sambata, 31 august 2024 10:20

Naționala României de volei masculin s-a calificat la Campionatul Mondial după o pauză de 43 de ani.

Campionatul Mondial de Volei se va desfășura în 2025 în Filipine, între 12 și 28 septembrie.

Cum s-a calificat România la Campionatul Mondial din Filipine

Campionatul Mondial din Filipine reprezintă o premieră deoarece va fi prima ediție cu 32 de echipe la start. Până la acest turneu final se calificau doar 24 de echipe.

Conform site-ului Federației Române de Volei biletele sunt obținute de primele 3 echipe de pe fiecare continent, țara gazdă și campioana mondială în exercițiu, ceea ce înseamnă un total de 17 țări. Restul până la 32 sunt echipe selectate în funcție de clasamentul mondial FIVB la 30 august 2024.

România a obținut astfel calificarea cu o clasare pe locul 26 în rankingul FIVB.

Naționala masculină de volei s-a calificat la Campionatul Mondial după 43 de ani
România a învins Franța, campioana olimpică en titre, cu 3-1 (25-23, 16-25, 25-18, 25-21) și s-a calificat în optimile de finală la Campionatul European de volei feminin. Centrul Robert Călin a vorbit despre performanța istorică a „tricolorilor”.

Țările calificate sunt: Filipine, Italia, Polonia, Slovenia, Franța, Japonia, Iran, Qatar, Brazilia, Argentina, Columbia, SUA, Canada, Cuba, Egipt, Algeria, Libia, Germania, Serbia, Țările de Jos, Ucraina, Belgia, Turcia, Cehia, Bulgaria, Portugalia, Finlanda, Tunisia, China, România, Chile și Coreea de Sud, conform rankingului FIVB și regulilor prezentate mai sus.

Conform site-ului federației, Federația Internațională de Volei va publica pe 3 septembrie lista cu echipele calificate la Campionatul Mondial, dar România nu mai poate pierde participarea.

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 24 septembrie în Filipine, la Manilla.

Este prima calificare după o pauză de 43 de ani

Ultima dată ne-am calificat la Campionatul Mondial de Volei în 1982 când am obținut locul 15. Cea mai bună clasare la Mondialele de Volei a venit în 1956, când am obținut locul 2.

Locul în clasamentul FIVB se datorează și succesului de la Europeanul din 2023. România a încheiat pe locul 7 și a învins echipe puternice precum Franța, campioana olimpică. Rezultatele au determinat urcarea în clasamentul FIVB, deci calificarea la Campionatul Mondial.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
Handbal
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă
Superliga
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  31 August 2024, 19:51

Decaderea sportului romanesc, cum ar spune unii... "noroc" doar cu canotajul. Bai, daca era vorba de vreo infrangere istorica cu Luxemburg sau Andorra, vuiau ziarele, dintr-o data se scria dupa 7 ani despre volei, nu un articol ca acum, cu zecile si erau pline de cate 50-100 de comentarii. Asa... ne-am calificat si noi la Mondiale, ca ne-au dat francezii meciul cum zice unul pe-aici, dar nu merge nimic in sportul romanesc. A, si bineinteles: am ajuns sa ne bucuram pentru o calificare, pai acum 70 ani eram numai pe podium, rau de tot am ajuns...

portardelegenda
portardelegenda  •  31 August 2024, 18:46

Bravo ma băieți , respectele mele. Hai România!!!

portardelegenda
portardelegenda  •  31 August 2024, 18:45
Postat de Todor pe 31 August 2024, 11:33

Francezii, în grupe, ne-au dat meciul. Să nu ne-mbătăm cu apă rece!

Nu te mai uita la filme ca dai în paranoia. Îți dai seama cum s a dus antrenorul francez la aia si lea zis ,,Bă tre să le dam meciul la romàni ca altfel ne închid toate Carrefour -urile , bien ? " Te au deraiat pariurile si te ai dus brambura -n trifoi

Vezi toate comentariile (5)
Comentează