SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE VOLEI MASCULIN

Promisiunea selecționerului României înainte de Campionatul Mondial de volei masculin: „Avem şanse reale”

Sergiu Stancu / Foto: Imago Images
Sergiu Stancu / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2024 15:53 / Actualizat duminica, 15 septembrie 2024 16:13

Antrenorul naționalei de volei masculin, Sergiu Stancu, s-a declarat optimist cu privire la șansele României de a se califica în optimile Campionatului Mondial din 2025. Tricolorii vor întâlni în Grupa B reprezentativele din Polonia, Qatar și Olanda.

Stancu a subliniat că România se află la mâna ei și că cel mai important este să își atingă nivelul optim în volei, iar jucătorii să aibă meciuri în picioare la echipele lor de club.

Sergiu Stancu: „Totul depinde doar de noi”

Avem şanse reale de calificare. Totul depinde doar de noi. Avem o grupă foarte grea, dar nici nu puteai să te aştepţi la altceva. România venea din urna a patra valorică, iar toţi adversarii sunt în faţa noastră. Tot ce îmi doresc eu este ca jucătorii români să evolueze la echipele de club, să vină la echipa naţională cu încredere, cu motivaţie.

Uşa echipei naţionale va rămâne mereu deschisă. Cei mai buni jucători, fără îndoială, vor face parte din lotul României la Campionatul Mondial. Vom intra în fiecare meci cu gândul doar la victorie. Sigur că va fi infinit mai greu cu Polonia, dar dacă am reuşit să batem Franţa, campioana olimpică, de ce nu am bate şi vicecampioana olimpică?

Naţionala noastră a arătat, în multe meciuri, că e capabilă să se bată cu oricine. Important e să jucăm noi cel mai bun volei”, a declarat Sergiu Stancu, conform Federației Române de Volei.

Revenire după 43 de ani la Campionatul Mondial de Volei

Tricolorii au revenit la Campionatul Mondial, după o pauză de 43 de ani. Calificarea se datorează ocupării locului 26 în ierarhia Federației Internaționale de Volei. Au fost luate în calcul rezultatele din meciurile oficiale din intervalul 26 iunie 2019 – 1 iunie 2024.

Polonia este cel mai dur adversar pentru tricolori. Polonezii sunt campioni europeni, vicecampioni mondiali şi olimpici. Olanda a încheiat pe locul 10 la ultima ediţie a CM, iar Qatar pe locul 21.

Un nou format la Campionatul Mondial

Campionatul Mondial din 2025 se va desfășura între 12-28 septembrie, în Filipine. Va fi pentru prima oară când 32 de naționale vor participa în opt grupe. Primele două clasate se vor califica în optimi, de unde se va juca doar eliminatoriu până în finală.

Până acum, România a ajuns de 10 ori la CM. Prima oară s-a întâmplat în 1949. În 1982, la ultima participare, tricolorii s-au clasat pe locul 15. Țara noastră a reușit să câștige 4 medalii la Campionatul Mondial: două de argint în 1956 şi 1966, și două de bronz în 1960 şi 1962.

România se va număra, în 2026, printre organizatorii Campionatului European, alături de Bulgaria, Finlanda şi Italia. Atunci, țara noastră va fi deja calificată și va găzdui meciurile din grupa sa la BT Arena din Cluj-Napoca. La europenele din 2023, tricolorii au terminat pe locul 7.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close