Articol de Andrei Crăiţoiu - Publicat marti, 25 august 2009 00:00
În urma incidentelor de la meciul de joi dintre Dinamo şi Slovan Liberec, atunci cînd arbitrul a decis întreruperea meciului în minutul 88, din cauza suporterilor care au pătrus pe pista de atletism, clubul de fotbal Dinamo a decis să facă plîngere împotriva galeriei propriilor suporteri.
Este pentru prima dată în istoria fotbalului românesc cînd un club de fotbal îşi reclamă la poliţie propria galerie, pentru incidentele provocate la un meci de fotbal.
Galerie decimată!
Purtătorul de cuvînd al Poliţiei Bucureşti, Christian Ciocan, a confirmat informaţia aflată de GSP. "Clubul Dinamo a făcut plîngere împotriva suporterilor care au pătruns pe teren la meciul din Europa League. Din acest moment, poliţia va începe identificarea persoanelor care au distrus gardurile şi au produs incidente.
Persoanele vor fi identificare în urma înregistrărilor făcute de către camerele de supraveghere oferite de club, dar şi pe baza imaginiilor video oferite de către Jandarmerie. Vă garantez că vom identifica toate persoanele!", a spus Ciocan pentru Gazeta Sporturilor.
Ce prevede legea 4?
Conform Legii privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive, cunoscută şi ca "Legea lui Mitică", articolul 2, punctul j, prevede interzicerea accesului sau a partipării la unele competiţii sau jocuri sportive - măsura de siguranţă dispusă de instanţa de judecată sau sancţiunea contravenţională complemenetară dispusă de către agentul constatator, prin care se impune unei persoane interzicerea accesului / participării pe o perioadă de la 3 luni la 3 ani la unele competiţii sau jocuri sportive.
Ce prevede articolul 217 din Codul Penal?
"Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinînd altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă. În cazul în care bunul are deosebită valoare artistică, ştiinţifică, istorică, arhivistică sau o altă asemenea valoare, pedeapsa este închisoarea de la unu la 10 ani.
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de înaltă tensiune, a echipamentelor şi instalaţiilor de telecomunicaţii sau pentru difuzarea programelor de radio şi televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apă şi a conductelor magistrale de alimentare cu apă, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 10 ani. Dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani".
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”