FOTBAL  »  Superliga  »  MANDORLINI, NOUL TEHNICIAN DIN GRUIA

Opt antrenori în 5 ani! Care dintre ei şi-a pus cel mai mult amprenta asupra CFR-ului?

Andrea Mandorlini, Mandorlini, CFR Cluj
Andrea Mandorlini, Mandorlini, CFR Cluj

Articol de - Publicat duminica, 15 noiembrie 2009 00:00

CFR Cluj s-a despărţit de portughezul Antonio Conceicao, după ce acesta a compromis şansele de calificare în primăvara europeană ale echipei. Înlocuitorul său vine din Italia, un nou antrenor fără experienţă care este pus la cîrma unei echipe ce îşi propune ţeluri înalte în Liga I.

Ardelenii au schimbat antrenorii ca pe şosete în ultimii 5 ani, avînd 8 tehnicieni la cîrma echipei, chiar 9 dacă îl luăm în considerare şi pe Ales Jindra, "masca" lui Duşan Uhrin. Toţi au contribuit la ascensiunea CFR-ului, dar cine a marcat cu adevărat istoria clubului? Ce antrenor şi-a pus cu adevărat amprenta asupra echipei? Cît crezi că va rezista Andrea Mandorlini?

2004 - 2005 Aurel Şunda
Primul antrenor important al CFR-ului, Aurel Şunda a reuşit să îi conducă pe clujeni pe prima scenă a fotbalului românesc. Cu el la cîrma echipei, CFR Cluj a reuşit să evite retrogradarea, terminînd pe locul 11.

2005 - 2006 Dorinel Munteanu
Şunda a fost schimbat după un sezon în Liga I şi înlocuit cu Dorinel Munteanu. Munti îşi continua în Ardeal cariera de jucător-antrenor şi conducea CFR-ul pînă pe locul 5 şi mai apoi în finala Cupei UEFA Intertoto. A fost demis după 10 etape în cel de-al doilea sezon din mandat.

2006 - 2007 Cristiano Bergodi
În locul lui Dorinel a fost ales italianul Cristiano Bergodi. Acesta a impresionat conducerea pe vremea cînd antrena FC Naţional şi a fost adus în "Gruia" pîna la finalul campionatului. Cu el, echipa s-a bătut pentru un loc de Liga Campionilor cu Steaua, dar s-a clasat abia pe locul 3.

2007 - 2008 Ioan Andone

Din nou clujenii s-au despărţit de antrenor, alegîndu-l de această dată pe Ioan Andone. Acesta a reuşit să aducă la Cluj primul titlu din istorie, CFR reuşind chiar eventul. În Cupa UEFA au fost eliminaţi însă de Anorthosis Famagusta. Ardelenii au terminat la un punct în faţa Stelei, cîştigînd campionatul graţie reuşitei căpitanului Ricardo Cadu din penalty în duelul din ultima etapă cu rivalii de la U Cluj. A urmat apoi un început slab de campionat, iar  Ando a fost îndepărtat înainte de a juca în grupele Champions League. El avusese oferte de a părăsi CFR Cluj în vara acelui an, dar le-a refuzat.

SEP - DEC 2008 Maurizio Trombetta
În locul lui Andone a rămas secundul său, Maurizio Trombetta. Acesta a reuşit minuni pe banca "feroviarilor", obţinînd o victorie istorică pe Stadio Olimpico, 2-1 în faţa celor de la AS Roma, dar şi un egal pe teren propriu cu Chelsea, scor 0-0. A lăsat echipa pe 4 în campionat, la şase puncte de Poli Timişoara şi a ratat calificarea în primăvara europeană a Cupei UEFA.

IAN - APR 2009 Ales Jindra ( Dusan Uhrin)

Rezultatele de la cîrma lui Poli Timişoara l-au recomandat pe Dusan Uhrin la CFR Cluj. Acesta a fost îndepărtat rapid, neapucînd să antreneze decît primele 5 partide din retur.

APR - NOI 2009 Antonio Conceicao
Adus pentru ultimele 12 etape ale returului, Antonio Conceicao a încheiat sezonul abia pe locul patru, obţinînd calificarea în play-off-ul Europa League. A cîştigat a doua cupă din palmaresul echipei, dar şi Supercupa României. În actualul sezon, a lăsat echipa pe primul loc, la egalitate de puncte cu Steaua, dar a compromis şanse de calificare în primăvara europeană Europa League.

NOI 2009 - ??? Andrea Mandorlini

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (23)
 •  17 Noiembrie 2009, 12:18

ha,ga,haaaaaaa,un antrenor fara experienta...probabil in mintea jurnalistilor romani experienta consta in antrenarea unor echipe armenia,panama,arabia,etc...unde si de acolo sa fii dat afara dupa cateva luni....penibilitate

 •  17 Noiembrie 2009, 12:14
Postat de pe 15 Noiembrie 2009, 18:53

ANDONE, este antrenorul care a adus cele mai frumoase reusite pt.CFR Cluj si eu consider ca este cel mai valoros antrenor care a antrenat Clujul. Succes noului antrenor pt. atingerea obiectivelor

andone,un antrenor pt o echipa fara pretentii precum dinamo....

 •  16 Noiembrie 2009, 21:53

Cem mai important antrenor al lui CFR e de departe doctorul Constantin Radulescu. Vad ca nici macar nu ati pomenit de el...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează