Articol de GSP - Publicat vineri, 27 august 2010 00:00
Preşedintele Autorităţii de Sport şi Tineret, secretarul de stat Doina Melinte, a declarat că "în viitorul îndepărtat sau apropiat" vor exista şi în România bazine, stadioane şi săli de sport ultramoderne.
Doina Melinte a declarat că "sportul de performanţă românesc există, a existat şi va exista", deşi actualii sportivi tineri nu sunt în activitate atît de mult precum generaţia anterioară. Ea s-a arătat încrezătoare că sportivii tineri vor "confirma performanţa" şi pe plan internaţioal.
"Este o perioadă a sportivilor tineri, care au confirmat performanţă şi eu sînt convinsă că vor confirma. În anul acesta au fost foarte multe campionate, europene, mondiale, vor mai fi încă. La nivel mondial, încă cinci federaţii vor avea campionate mondiale - scrimă, canotaj, lupte, box şi haltere şi sînt convinsă că vor veni, ca şi ceilalţi sportivi, cu medalii. Se spune în România că nu avem sport de performanţă. Într-adevăr, nu mai sînt mari sportivi, care, poate, persistau mai mult în performanţă, erau pe arenele sportive timp de cinci, şase, şapte ani. A dispărut acea generaţie, dar în acelaşi timp a apărut o generaţie de tineri sportivi care, chiar dacă sînt juniori, eu îi felicit şi au reprezentat chiar cu cinste România la toate aceste competiţii mari", a spus Melinte, potrivit mediafax.
Chestionată cu privire la întîrzierea cu care unii dintre sportivii de performanţă şi-ar primi banii, secretarul de stat a negat că s-ar întîmpla aşa ceva, recunoscînd însă că în sportul de performanţă nu se cîştigă la fel de mulţi bani ca în fotbal, dar refuzînd să comenteze mai mult.
În ceea ce priveşte lipsa unor baze sportive absolut necesare pentru sportul de performanţă, Melinte a spus că, personal, crede că vor exista şi în România, "în viitorul îndepărtat sau apropiat", bazine, stadioane şi săli de sport ultramoderne.
"Nu avem încă în România dezvoltată o bază sportivă modernă, dar cred că în viitorul îndepărtat sau apropiat vom avea şi noi, în anumite zone ale ţării, bazine, stadioane şi săli de sport ultramoderne. Nu facem o comparaţie între ce avem acum şi ce am avut în trecut, dacă cineva vrea să facă sport, dacă acel sportiv de la nataţie s-a antrenat şi pe uscat, cît a fost închisă baza de la Lia Manoliu, dar şi-a dorit foarte mult să devină performer, să devină medaliat, nu a devenit medaliat, dar a luat un loc 6 la mondiale. Mai sînt şi excepţii, noi încercăm să mulţumim în general sportivii, dar în perioada asta de criză - şi este criză la nivel mondial - şi sportul are de suferit", a arătat Melinte.
Dan Șucu achiziționează al 3-lea club de fotbal! Vestea momentului: „Lucrăm pe mai multe planuri”