FOTBAL  »  Superliga  »  ETAPA A 33-A

Pe ultima sută de metri » Liga 1 dă AZI ultimele verdicte: retrogradatele şi "europenele"

Dina s-a zbătut în van în tur: Gloria a bătut pînă la urmă cu 2-1
Dina s-a zbătut în van în tur: Gloria a bătut pînă la urmă cu 2-1

Articol de GSP - Publicat luni, 16 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 16 mai 2011 11:50

Ieri am primit  răspunsul la întrebarea legată de campioană. Dacă TAS nu decide rejucarea partidei Oţelul - Pandurii, formaţia gălăţeană a reuşit să cîştige trofeul încă dinaintea ultimei etape. În meciurile rămasă din runda 33 vom afla, azi, ultima echipă  retrogradată în afara Sportului, a Victoriei Brăneşti şi a Unirii Urziceni. Gloria Bistriţa sau, cel mai probabil, Universitatea Craiova.

Dacă ardelenii reuşesc să nu piardă acasă împotriva Ştiinţei, atunci oltenii vor  retrograda în liga secundă pentru a doua oară în 6 ani. :O

Azi se pot decide şi echipele  care ne vor reprezenta în Europa League, în condiţiile în care FC  Vaslui şi Rapid şi-au asigurat deja "biletele". Steaua, Dinamo şi Gaz  Metan luptă pentru ultimele două locuri care duc în Europa, iar una dintre ele va  rămîne sigur pe afară.

GLORIA - UNIVERSITATEA CRAIOVA (18:00,  Digisport şi liveTEXT pe GSP.RO)
Calculele Universităţii sînt simple. Doar  o victorie permite Craiovei să mai spere şi la ultima etapă, deoarece acum diferenţa dintre cele două echipe este de 5 puncte. În tur, dubla lui Moraes a  adus victoria Bistriţei, scor 2-1. Ambii antrenori au probleme de lot înaintea  acestui meci decisiv, deşi Nicolae Manea  şi-a menajat toată echipa în Cupă, tocmai în perspectiva partidei de azi.

ECHIPE PROBABILE
Gloria: Albuţ - S. Achim, Szukala, V.  Năstase, Corallo - Keita, Al. Tudose,  Nalaţi, C. Petre - Băjenaru - Curtuiuş.  Rezerve: Irimia, R. Mărginean, Săceanu,  I. Costache, Mandea, Pasenciuc, P. Anton. Antrenor: Nicolae Manea

Craiova: S. Lung Jr - Buşu, Gugu, Zoro,  Dănănae - Ologu, D. Stoica, Prepeliţă -  Subotici, Stoianof, Firţulescu. Rezerve:  Hotoboc, D. Lopes, M. Costea, Dina,  Gîngioveanu, Buleică, J. Nicolae.  Antrenor: George Biţă.

4.00 este cota la victorie a  Universităţii. Un egal este cotat cu 3.25

STEAUA - FCM TÎRGU MUREŞ (20:00, Antena 1  şi liveTEXT pe GSP.RO)
Calculele Stelei sînt simple. O  victorie o propulsează înapoi în zona  europeană. O remiză i-ar aduce pe elevii  lui Olăroiu la egalitate cu Gaz Metan, pe  locul 6, cu o etapă înainte de final, dar  medieşenii au avantajul rezultatelor  directe, astfel că ar termina în faţa  Stelei în cazul în care ambele înving în  ultima etapă. Steaua are norocul de a  întîlni azi o echipă fără obiectiv, dar Mureşul lui Sabău a pus piedică  Rapidului, la Bucureşti, în urmă cu două  etape. În ultima  etapă, "militarii" se vor duela cu CFR  Cluj, în Ardeal. Gaz Metan va juca pe  terenul Universităţii Craiova, care s-ar  putea să fie retrogradată la ora  meciului. Momentan, Steaua este pe 7, loc ce nu asigură prezenţa în Europa! Nici locul 6 nu asigură calificarea decît dacă finala Cupei este cîştigată de o echipă clasată în primele cinci poziţii!

ECHIPE PROBABILE
Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Iliev,  Gardoş, Latovlevici - Nicoliţă, Brandan,  Răduţ, Surdu - Dică, Bilaşco. Rezerve:  Stanca, Szekely, Onofraş, Martinovici,  Bicfalvi, L. Marinescu, Maicon. Antrenor:  Cosmin Olăroiu.

FCM Tîrgu Mureş: D. Balauru - L. Rus,  Fernandes, Iencsi, Szilagyi - Vasilache,  Ba, Fl. Dan, Astafei - Didi, D. Zaharia.  Rezerve: Şteţca, Cordoş, Vîrtic, Petcu,  Vagner, L. Munteanu, L. Răduţă.

Steaua are cota 1.45 pentru victorie, în  vreme ce o remiză în Ghencea este cotată  cu 4.00.

DINAMO - VICTORIA BRĂNEŞTI (21:45,  DigiSport şi liveTEXT pe GSP.RO)
Suporterii dinamovişti speră la un galop de sănătate din partea favoriţilor în partida cu Victoria Brăneşti. Oaspeţii sînt retrogradaţi de multe etape din Liga 1 şi nici măcar nu şi-au îndeplinit încă baremul de 25 de puncte. Aceasta este singura miză pentru care mai joacă Brăneştiul în ultimele 2 etape, avînd în vedere că micuţa trupă are nevoie de o victorie pentru a evita penalizările în stagiunea viitoare. Dinamo îşi poate asigura locul european cu o victorie. Dinamo are la ora actuală cea mai bună ofensivă din ţară, cu 64 de goluri marcate în 32 de etape.

ECHIPE PROBABILE
Dinamo: Bălgrădean - Bărboianu, Dr. Grigore, Găman, Bordeanu - Torje, D. Kone, C. Munteanu, Alexe - L. Ganea, Dănciulescu. Rezerve: Naumovski, Diabate, Rubio, Pătraşcu, Ţucudean, Bakaj, Vl. Munteanu. Antrenor: Ioan Andone.

Brăneşti: Bordeianu - Lorincz, Poverlovici, Sg. Bar, Maghici - R. Avram, Olariu, Todoran, Novac - B. Oprea, V. Simion. Rezerve: Stoicescu, Călinţaru, D. Stan, Zuluf, Ispir, Străuţ, Fl. Petre. Antrenor: Ciprian Urican.

1.55 este cota lui Dinamo pentru un succes lejer cu Brăneşti

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
Superliga
„Ne vom despărți” » Măsuri drastice după Oțelul - Dinamo
„Bă, te duci și semnezi!” » Acum s-a aflat! Cum a driblat-o Dennis Man pe Anamaria Prodan: „De aici problema cu doamna”
Stranieri
„Bă, te duci și semnezi!” » Acum s-a aflat! Cum a driblat-o Dennis Man pe Anamaria Prodan: „De aici problema cu doamna”
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (5)
tomystar
tomystar  •  16 Mai 2011, 15:53

Aceste echipe nu merita sa retrogradeze pt cat de mult bine au facut fotbalului UNIVERSITATEA CRAIOVA FC ARGES SPORTUL STUDENTESC FARUL CONSTANTA UTA ARAD ba chiar si POLI IASI Sa nu uitam de marile glorii ale fotbalului romanesc si daca nu ar fi existat aceste echipe probabil, ca neam fi infudnat in mediocritate HAGI, POPESCU, CARTU, PITURCA, CAMATARU, BALACI, CHIVU, MUTU, RAZVAN RAT, SAPUNARU, MIREL RADOI, NICULESCU, DANCIULESCU, SA NU UITAM DE MARIEL LEGENDE ALE CRAIOVEI, AGESULUI, SI UTEI ARAD Imaginativa urmatori ani cum va arata fotbalul nostru, pt ca echipele la care sunt promovati tinerii se bate in ligile inferioare UITATIVA LA ECHIPELE DE TINERET sunt 2-3 din

tomystar
tomystar  •  16 Mai 2011, 15:48

Acum voi va bucurati! Ganditi numai din perspectiva subiectiva, dar sa ne gandim siobiectiv Credeti ca daca U Craivoa va retrograda fotbalulva fi mai bun? Credeti ca aveti ceva de castigat de pe urma retrogradarii Craiovei Eu sunt Craiovean get-eget, si un mare fan al u craiova Merg in galerie, scandam, dar nu itneleg de ce atata ura intre noi Toti suntem oameni, toti suntem Romani!! Uitativa la fotbalul romanesc ce a ajuns! Retrogradand echipele din marile orase a scazut foarte mult aria de selectie si vedeti ca are repercursiuni asupra echipei nationale Spunetimi o singura echipa din prima liga, in care sa nu fie jucatori crescuti la juniorii Craiovei, Argesului, UTEi Arad,

redbooll21
redbooll21  •  16 Mai 2011, 12:27

"Steaua are norocul de a întîlni azi o echipă fără obiectiv, chiar dacă Mureşul lui Sabău a pus piedică Rapidului, la Bucureşti, în urmă cu două etape." Tin sa amintesc ca aceasi echipa fara obiectiv , au avut norocul sa o intalneasca si Otelul la Tg.Mures unde au pierdut si Timisoara acasa unde nu au putut sa castige (0-0) , sau Gaz Metan la fel acasa (0-0) . Obiectivul FCM Targu Mures este clar ... fara infrangere in deplasare , indiferent de contextul actual ca Steaua are nevoie de victorie .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close