FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  OŢELUL - PETROLUL 0-3

Cupa cu galbeni » Petrolul e ca şi calificată în finală după 3-0 cu Oţelul

Geraldo a marcat ieri primul gol, declanșînd măcelul
Geraldo a marcat ieri primul gol, declanșînd măcelul

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 18 aprilie 2013 23:12

Petrolul s-a impus fără probleme la Galaţi, iar returul pare doar un antrenament înaintea marii finale.

Ca să te trezeşti, uneori nu e de ajuns doar apa, îţi trebuie şi o palmă zdravănă. Cam aşa a început partida de la Galaţi, cu Geraldo, 3, în rolul agresorului. Sauvadet a executat perfect cornerul, iar stoperul a aruncat mingea pe spate la colţul lung, profitînd şi de naivitatea lui Grahovac.

Mai multe imagini!

Tiki-taka lui Grigoraş de la Pandurii s-a transformat la Galaţi în ţaca-paca! Baloanele au curs greu la firul ierbii, iar din picioarele gazdelor nu poate ieşi ceva bun decît de la distanţă. Aşa au apărut ocaziile oţelarilor, Stromajer, 10, şi Iorga, imediat, ambii fiind blocaţi de Bornescu.

Vancea, 11, care cu mingea la picior are controlul unui clovn pe picioroange, n-a putut profita, cu capul, de centrarea perfectă a lui Iorga. Ploieştenii n-au mai forţat cînd au văzut neputinţa oponenţilor. Au pasat cu nonşalanţă şi au contraatacat tăios.

Moş Ene în vestiarul Oţelului
Elevii lui Grigoraş au revenit de la cabine cu ochii şi mai lipiţi. Parcă anesteziaţi de ploieşteni, oţelarii s-au poticnit mai mereu la 30 de metri de poarta lui Bornescu. E greu să reuşeşti cînd Alcenat e precum un TGV pe lîngă "mărfarele" gazdelor, Marinescu e mai tehnic decît toţi mijlocaşii gălăţenilor, iar Bokila pare că ar putea căra în spate toată echipa lui Grigoraş! Logic, golul desprinderii a venit după o oră de joc. Morar a şutat de la 16 metri şi mingea s-a oprit în poartă după devierea nefericită a lui Cojoc.

"Tancul" Bokila, 71, a tranşat calificarea în finala Cupei după un contraatac finalizat în forţă, cu un şut puternic pe lîngă impasibilul Grahovac. Iorga a lovit bara în ultimul minut şi gata! 3-0, suficient pentru ca Petrolul să ajungă în finală şi să încerce aducerea trofeului la Ploieşti după 18 ani de pauză.

"Sînt fericit că am făcut un meci foarte bun, am cîştigat şi ne-am asigurat locul în finala pe care trebuie să o cucerim" (Yamissi Manasse, fundaş Petrolul)

"Putem spune că avem un sezon foarte bun. Am bătut acum cu 3-0 şi ne pregătim de derby-ul cu Steaua de la Bucureşti" (Ovidiu Hoban, mijlocaş Petrolul)

"Petrolul este o echipă foarte valoroasă şi puternică. Am încercat să jucăm fotbal, dar am pierdut ruşinos. La acest scor, aş fi penibil să acuz arbitrajul" (Petre Grigoraş, antrenor Oţelul)

"Am pierdut fără drept de apel, dar încă mai sper că putem să întoarcem scorul şi să ne calificăm în finală" (Laurenţiu Iorga, mijlocaş Oţelul)

"Trebuie să lăsăm euforia, că vine meciul cu Steaua, probabil viitoarea campioană. Trebuie să facem şi acolo o figură frumoasă" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

CIFRELE MECIULUI
OŢELUL - PETROLUL
5 - ocazii - 4
17 (7) - şuturi (pe poartă) - 13 (5)
4 -cornere - 5

568346-otelul-petrolul-0-3.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Giurgiu refăcut la vraci
Petre Grigoraş a riscat aseară cu Gabriel Giurgiu, aruncîndu-l pe teren din primul minut, după ce a suferit o leziune fibrilară înainte de etapa precedentă, cu Severin, 2-0. Întrucît mijlocaşul este unul dintre stîlpii echipei, oficialii clubului l-au trimis pe Giurgiu în Serbia, la clinica cunoscutei fizioterapeute Marijana Kovacevici. Acesta a plecat la începutul săptămînii la tratament şi s-a întors cu o zi înainte de confruntarea cu Petrolul, iar aseară a fost titular.

Bilete prea scumpe
La partida de aseară au asistat doar 7.000 de oameni, asta deşi Oţelul a ajuns pînă în semifinalele Cupei României. Suporterii gălăţeni nu s-au înghesuit să vină la meci din cauza preţurilor piperate pe care conducerea le-a stabilit: tribuna oficială - 300 lei, tribuna 0 - 150 lei, tribuna I - 40 lei, tribuna a II-a - 25 lei, peluze - 16 lei. Doar galeria Oţelului a beneficiat de tarif preferenţial, 4 lei biletul. Chiar dacă în preţul tichetelor intra şi accesul la următoarea partidă de pe teren propriu, cu Chiajna, fanii au refuzat să plătească. Preţurile au fost duble decît de obicei.

Scandal între antrenori!
Petre Grigoraş şi Cosmin Contra s-au înjurat aseară în timpul meciului de la Galaţi. Contra a ţipat către antrenorul Oţelului să tacă din gură şi să nu mai protesteze la fiecare decizie a arbitrului. La pauză, Grigoraş l-a aşteptat pe Contra înainte de a intra la vestiare şi i-a replicat: "Eu te respect pe tine, bă! Nu-mi zici tu mie «Ciocul mic!». Da? Ai grijă, bă, de tine, nu ciocul mic!". Contra n-a rămas nici el dator: "Nici nu te-am băgat pe tine în seamă". La finalul meciului Grigoraş a adus noi completări: "Ce să vorbeşti cu astfel de oameni? Contra are gesturi de infantil!".

Inbox:

- În minutul 4, lui Manasse i-a sărit, involuntar, mingea în mînă în propriul careu. Gălăţenii au solicitat vehement lovitură de pedeapsă, însă "centralul" Radu Petrescu a lăsat jocul să continue.
- Aproximativ 700 de suporteri ai Petrolului au făcut deplasarea cu autocare şi cu maşinile personale, aceştia dominînd atmosfera pe stadion în cea mai mare parte din timp.
- Gabriel Paraschiv a luat loc doar pe banca de rezerve aseară, Grigoraş considerînd că Vancea este mai ofensiv şi mai penetrant decît veteranul gălăţenilor.
- În minutul 10, Guilherme a vrut să şuteze, însă Sîrghi a intrat prin alunecare şi i-a furat mingea, fundaşul stînga al Petrolului trăgînd în coapsa gălăţeanului. Sîrghi a avut nevoie de cîteva minute de îngrijiri medicale.
- Florent Sauvadet a suferit o întindere musculară şi a fost nevoit să iasă în minutul 28, în locul său intrînd tînărul Morar.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (13)
sebiene
sebiene  •  19 Aprilie 2013, 12:35

asa trebuia sa se joace si cealalta partida din cupa. mi-a placut ca joc de fotbal, a fost o partida frumoasa. cam drastic scorul dar .... frumos.

djamorphis
djamorphis  •  19 Aprilie 2013, 10:43

Petrolul castiga lejer Cupa Romaniei.

shoricycc
shoricycc  •  19 Aprilie 2013, 10:30

Sa vina cupa, sa vina cupa, sa vina cupa la Ploiesti!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează