FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  CSMS IAŞI - CFR CLUJ 4-2

Cupa de antrenament pentru Europa » CFR, la fel ca Steaua. A jucat cu rezervele în Cupa Ligii, dar a fost eliminată: 2-4 cu CSMS Iaşi

Echipele care participă în Champions League și în Europa League nu folosesc titularii în competiția internă nou-înființată
Echipele care participă în Champions League și în Europa League nu folosesc titularii în competiția internă nou-înființată

Articol de - Publicat luni, 21 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 20 iulie 2014 23:00

CFR a procedat la fel ca Steaua: şi-a odihnit aproape toţi fotbaliştii din prima echipă şi a încropit o formulă din rezerve, juniori şi achiziţii care au nevoie de pregătire şi de acomodare cu fotbalul românesc.

Cupa Ligii e un pretext pentru un antrenament dacă participi în competiţiile europene. Steaua a cîştigat sîmbătă în Giuleşti utilizînd o formulă inedită, probabil cea mai ciudată distribuţie a "militarilor" din istoria lor recentă, cu mulţi jucători foarte tineri, şi CFR Cluj a aplicat aseară aceaşi reţetă la Iaşi. Ghinionul ardelenilor e că ei au dat în Moldova peste un adversar mult mai bun decît Rapidul pe care l-a întîlnit campioana în Giuleşti.

CSMS avea 2-0 după numai 12 minute, goluri Liviu Mihai şi Mihalache, dar s-a relaxat şi i-a permis egalarea formaţiei lui Miriuţă. O echipă din oameni care nu vorbesc aceeaşi limbă. La propriu!

Străinii Joao Paulo, Jaime, Christian, Provencio sînt nou-veniţi şi au fost trimişi pe teren ca să-şi îmbunătăţească forma fizică şi să se obişnuiască şi cu fotbalul din România. Nu să se adapteze şi cu echipa CFR Cluj, fiindcă românii alături de care au jucat stranierii aseară nu prind decît rar minute în campionat. Burcă, Ene, Pop şi Ţîrlea nu sună la fel de bine precum Deac, Florin Costea, Ionuţ Rada şi Muniru. Dar o achiziţie şi un tînăr bine cotat au egalat.

Brazilianul Christian a înscris din penalty, după ce ratase prima oară şi a profitat că arbitrul a dictat repetare. Apoi Alex Păun, un titular al "naţionalei" de juniori sub 19 ani, a marcat cu o execuţie spectaculoasă. Trupa de casting a lui Miriuţă, una cu care antrenorul şi-a propus mai mult să caute jucători decît să cîştige, nu a rezistat pînă la capăt. Iaşiul a revenit cu un gol de Oliver Bierhoff al lui Clement Pălimaru, o lovitură de cap perfectă, în vinclul lui Vîtcă.

Olah a făcut 4-2 dintr-un penalty-cadou de la Joao Paulo Pereira, autorul unui fault stupid în careu. Nou-promovata merge în "sferturile" unei competiţii la care CFR nu s-a gîndit. Clujul se pregăteşte de returul cu Jagodina, din Europa League. După 0-0 acasă, e obligatoriu să dea gol în Serbia.

"Am avut şase jucători de 18 ani în primul 11. Nu am ce să le reproşez copiilor, au făcut tot ce au putut. Nu am folosit cea mai bună echipă fiindcă urmează returul cu Jagodina, din Europa League. Am doar 14 jucători foarte buni, îi tratez ca pe ouăle de Paşte, atent să nu se spargă" (Vasile Miriuţă, antrenor CFR)

CSMS Iaşi - CFR Cluj 4-2
Au marcat: L. Mihai (5), M. Mihalache (12), Pălimaru (58), Olah (81, pen) / Christian (37, pen), Al. Păun (44)

Iaşi: Caparco - Mitici, Plămadă, M. Mihalache, I. Voicu (Vladu 75) - Al. Creţu - Bosoi, Olah, Dulee Johnson (M. Dedu 74), L. Mihai (Călugăru 82) - Pălimaru
Antrenor: Marius Lăcătuş

CFR: Vîtcă - G. Burcă (Paulo Pereira 54), C. Ene, Jaime, R. Pop - Al. Păun, Christian (Stana 46), Szilard, Ţîrlea - B. Codorean, Provencio (Guima 73).
Antrenor: Vasile Miriuţă

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (9)
rossone.ro
rossone.ro  •  27 Iulie 2014, 22:48

Probabil Iasi e clubul lu Porumboiu acum, care se vrea voievod al Moldovei, daca se chinuie putin va chimba si denumirea in Moldova Iasi, cum Cfr Cluj va deveni Transilvania Cluj ( a si existat un astfel de club in 1920 dupa unire, a existat si Oltenia Craiova 1915-1925. _____________ DAR pentru capitala un nou club ROSSONERO BUCHAREST ( BUCURESTI) in tricouri in dungi orizontale rossonero ca Flamengo 1959 RiodeJaneiro si nationala Germaniei (in ROSU-NEGRU a jucat prima data BUKARESTER 1912-1916 )

daniaania
daniaania  •  22 Iulie 2014, 12:45

Redresarea echipei va dura...Meciul cu Jagodina va fi important. Trebuie ca jucatorii sa dea totul pe teren altfel vor fi din nou in cadere libera..

cfrmania2
cfrmania2  •  22 Iulie 2014, 07:41
Postat de unico_biancorossi pe 21 Iulie 2014, 09:22

ca si petrolul, cfr a jucat prost si a fost eliminata lejer din aceasta cupa. asta este esentialul, restul sunt scenete.

CFR Cluj a jucat cu jucatori de la tineret 7 titulari plus rezerve . Si cativa adusi anul asta . Scorul ca pentru un amical .

Vezi toate comentariile (9)
Comentează