FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV

Partea a doua a interviului cu Mircea Sandu: „MApN nu poate fi stăpân pe un stadion construit din banii tuturor românilor"

24 de ani a fost Mircea Sandu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, între 1990 şi 2014 +14   FOTO
24 de ani a fost Mircea Sandu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, între 1990 şi 2014

Articol de GSP - Publicat marti, 14 aprilie 2020 09:27

Mircea Sandu (67 de ani), fostul șef FRF, spune că Armata va fi obligată să-i închirieze noua arenă din Ghencea şi celor de la FCSB, admite că a greşit când a susţinut ideea unei Ligi 1 cu doar 14 echipe, exclude varianta ca România să piardă organizarea Campionatului European şi explică diferenţa majoră dintre Mirel Rădoi şi Adrian Mutu.

  • Prima parte a interviului cu Mircea Sandu - „Statul a acceptat să nenorocească judeţe, apoi i-a trimis pe cei din diaspora înapoi” + „Se va termina cu finanțarea locală către fotbal” - poate fi citită AICI

- Se vehiculează tot mai des acum ideea de a mări numărul echipelor din Liga 1, ar fi o soluţie bună? 
- Eu am fost pentru 14 echipe, îi criticam pe cei care tot ziceau că trebuie să rămânem cu 18. Totuşi, am puterea să recunosc că am greşit atunci, ei aveau dreptate, în frunte cu Gică Hagi. Toate marile performanţe ale noastre, Mondiale, Europene, calificări, cupele europene, s-au făcut când Liga 1 avea 18! 

Mircea Sandu: „Liga 1 cu 16 echipe, fără play-off" 

- Nu sunt totuşi prea multe? 
- România e o ţară medie a Europei, nu e mică. Poate că ar fi cam multe 18, eu cred că ideal e un campionat cu 16. 

- Fără play-off? 
- Fără. Ar fi 30 de etape, plus ce mai joci în Cupa României, plus cupe europene, meciuri la naţională, s-ar ajunge spre 45 de partide pentru un fotbalist, e ok.

„Liga a 2-a ar trebui să revină la împărţirea geografică, două serii, să nu mai fie echipele nevoite să facă drumuri Constanţa - Timişoara sau Arad - Bucureşti. Două serii de câte 10 echipe şi să joace de câte 4 ori, ar fi 36 de etape" - Mircea Sandu

Mircea Sandu: „Nu riscăm să nu mai organizăm Euro"

- Credeţi că există riscul ca UEFA să retragă unor ţări organizarea Euro 2020 şi Bucureştiul să poată să piardă meciurile? 
- Exclus! Există însă varianta ca anumite ţări să nu mai dorească ele să organizeze. Dar dacă, spre exemplu, Roma sau Bilbao vor spune pas, atunci UEFA va face o relocare. Va primi Germania, Rusia, Franţa. Să nu ne facem probleme, vom avea Euro la Bucureşti în iunie 2021. 

- Apropo de organizarea Euro şi de stadioanele care se construiesc, cum comentaţi disputa MApN - FCSB pe tema noii arene din Ghencea
- E un alt lucru care doar în România poate exista, ca o investiţie făcută din bani publici să fie restricţionată pentru a fi folosită de contribuabil. Stadionul nu se construieşte din banii MApN-ului, ci din banii tuturor românilor. Cu ce drept ai putea să vii tu, Minister al Apărării, să zici „aici joacă doar CSA, dar FCSB nu"? Cu ce drept? O bază trebuie pusă la dispoziţia oricui doreşte şi are bani să o închirieze. În plus, interesul tău, după ce faci un astfel de stadion, e să produci bani, să-l ai mereu funcţional. Dar noi gândim în continuare româneşte, în loc să ne trezim şi să procedăm nemţeşte.

+9 FOTO

94 de milioane de eurova costa, după suplimentarea bugetului, construcția stadionului Steaua

Ar trebui ca și FCSB să poată juca în Ghencea? Cum au răspuns fanii într-un sondaj GSP:

Partea a doua a interviului cu Mircea Sandu: „MApN nu poate fi stăpân pe un stadion construit din banii tuturor românilor

Mircea Sandu: „Rădoi îl copiază pe Olăroiu, ceva, ceva a arătat, dar Mutu..."

- Numirile lui Rădoi şi Mutu la cele două reprezentative ale României cum le vedeţi? 
- Dacă ne gândim la viitor, cred că sunt ok, pentru prezent... E un risc. N-au experienţă, Rădoi ceva, ceva a arătat la naţionala de tineret. În schimb, la Mutu nu avem ce să ne pronunţăm, el încă n-a făcut nimic ca antrenor. Rădoi cred că îl copiază destul de mult în ceea ce face pe Olăroiu, cu care a colaborat foarte bine o lungă perioadă, poate a învăţat şi a furat meserie şi de la Piţurcă.

9e numărul selecționerilor cu care Mircea Sandu a lucrat la prima reprezentativă cât timp a fost șef la FRF: Ienei, Gh. Constantin, M. Rădulescu, Dinu, Iordănescu, Pițurcă, Boloni, Hagi și Răzvan Lucescu

- Luna trecută s-au împlinit 6 ani de când aţi plecat de la FRF! 
- Repede mai trec anii sau ai vrut să-mi reaminteşti că îmbătrânesc? 

- Tocmai fiindcă au trecut atât de mulţi ani, spuneţi-mi un singur lucru prin care aţi putea caracteriza actuala administraţie Burleanu!
 - Lozinci! Eu nu strigam lozinci... sau poate că nu strigam prea multe... În fine, gata, m-am detaşat, nu mai vorbesc despre acest subiect, vreau să rămân cu ce am făcut eu ca jucător, ca preşedinte la FRF, cu toate acele calificări şi turnee finale fantastice.

„Din păcate, nu am posibilitatea să văd TVR aici, în Franţa, ştiu că redifuzează meciurile României de la Mondialele şi Europenele din anii '90. Ce meciuri, ce fotbalişti, ce amintiri! Sunt lucruri la care am contribuit şi eu şi satisfacţia e imensă" - Mircea Sandu

VIDEO Retro GSP: pe 14.04.1982, România disputa un amical cu Bulgaria, la Ruse

Citește mai multe știri de actualitate:

Povești fabuloase ale lui Serghei Mizil » Beții cu Cornel Dinu, Adi Mutu, Gino Iorgulescu și petreceri cu femei: „Hagi trecea pe lângă noi și se ducea să doarmă”

La vremuri noi, reguli noi în Liga 1 » Propunerea lui Cornel Șfaițer: 5 schimbări și banca lărgită de la 7 la 9 jucători

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali l-a deconspirat pe Călin Georgescu: „Dacă nu le spun... eu trebuie să îmi repar acum greșeala”
Stiri extrasport
Gigi Becali l-a deconspirat pe Călin Georgescu: „Dacă nu le spun... eu trebuie să îmi repar acum greșeala”
David Popovici, o nouă achiziție » În ce a investit campionul olimpic
Altele
David Popovici, o nouă achiziție » În ce a investit campionul olimpic
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, ipostaze virale la Australian Open: „Îți mulțumesc, partenero! Hahahah!”
Tenis
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, ipostaze virale la Australian Open: „Îți mulțumesc, partenero! Hahahah!”

Forban reloaded » Steaua trage tare la munte, pe rit vechi: „Calcă pe urmele «viteziștilor»”. George Ogăraru dezvăluie: „E ceva fascinant pentru ei, sunt multe beneficii!”

Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen


Comentarii (11)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  15 Aprilie 2020, 02:27

nu puteau si ei sa puna niste scaune mai de domane ajuta rabatabile stil germania,partial cluj arena,etc,vai de ei,si culorile alea amestecate,rosu albastru atat trebuia

zizu
zizu  •  14 Aprilie 2020, 19:26

Păi și becali de ce se nărăvește la bani publici?

10158006475648724
Silviu Magherusan  •  14 Aprilie 2020, 19:01

Dl. Mircea Sandu ori e prost ori e...prost. Si Cotroceniul este " bun al intregului popor " da' nu cred ca poti sa te muti sa locuiesti acolo. In alta ordine de idei : `- CSA Steaua are indicativ militar - Stadionul Ghencea inainte de demolare avea indicativ militar ( adica era o baza militara de pregatire) si cred ca si acum are A fost construit pe banii ministerului numai de catre soldati si cadre militare. Si cabana de la Forban este baza de pregatire militara. Papagalu' asta de m sandu sa se duca in concediu acolo, ca e tot din bani publici. Si ca sa fie clar : Nu sunt stelist !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează